ΠΑΣΥΞΕ: Ικανοποίηση για την επαναλειτουργία και τις κρατήσεις από Κύπριους

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης για το γεγονός ότι υπάρχει πλέον μια καθοριστική ημερομηνία όπου θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τις ξενοδοχειακές μονάδες και τη δυνατότητα που προσφέρει η έναρξη κρατήσεων από Κύπριους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως μετά το Σαββατοκύριακο της 8ης και 9ης Μαΐου τα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου θα ξεκινήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία τους. Χαρακτήρισε ωστόσο ως το πιο σημαντικό σε σχέση με τις πληρότητες του Μαΐου ότι με τη δυνατότητα εργασίας με την κυπριακή αγορά, δημιουργείται η ευκαιρία για να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία, αλλά και για να μπορέσουν τον επόμενο μήνα τον Ιούνιο να δέχονται περισσότερες κρατήσεις. Η έναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων, συνέχισε, στέλνει το μήνυμα ότι ο τουρισμός στην Κύπρο θα ξεκινήσει να προχωρά κανονικά.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς για να προβεί ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου σε κάποιες εκτιμήσεις, αφού, όπως εξήγησε, επικρατεί μια αβεβαιότητα στην αγορά και ειδικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου που αποτελεί την πιο σημαντική αγορά για την επαρχία Πάφου. Αναμένουμε είπε, “να δούμε από ποια κατάταξη θα ξεκινήσει η Κύπρος”, προσθέτοντας πως οι κατατάξεις αυτές “θα αλλάζουν ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε χώρας”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΠΑΦΟΣ: “Επιστρατεύονται” bloggers και influencers για προσέλκυση τουρισμού

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου εξέφρασε την ελπίδα, όπως η Κύπρος συνεχίσει τους εμβολιασμούς και η επιδημιολογική εικόνα να βελτιωθεί αλλά και κατά επέκταση να καταταχθούμε στην πράσινη λίστα των χωρών ούτως ώστε ο τουρίστας να επισκέπτεται την Κύπρο με ευκολία.

Ερωτηθείς για το μέτρο του Coronapass ο κ. Μιχαηλίδης εκτίμησε πως το μέτρο είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει στα αρχικά στάδια προκειμένου να βοηθήσει και κάποιες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν την λειτουργία τους και ταυτόχρονα να παρέχουν ένα βαθμό ασφάλειας στους πελάτες τους, κατέληξε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα μέτρα που θα ισχύουν παγκύπρια για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού από τις 10 Μαΐου στις 6 το πρωί μέχρι και τις 31 Μαΐου στις 5 το πρωί και όπως αποφάσισε στη συνεδρία του το βράδυ της Τετάρτης το Υπουργικό Συμβούλιο σε σχέση με τα ξενοδοχεία θα επιτρέπεται η διαμονή από 10 Μάιου 2021 με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

Support Local Business
Translate »