spot_img
spot_img
19 C
Paphos
Wednesday, October 27, 2021

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: Δρ Ιωσήφ Μουτήρης: Οδοιπορικό στους Εγκλωβισμένους

   

Οι Εκδόσεις Αρμίδα, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και ο συγγραφέας Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Οδοιπορικό στους Εγκλωβισμένους” την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στην “Αίθουσα Αττικόν” στις 19.00.

   

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος κ. Ελίζα Χριστοφόρου, επιμελήτρια του έργου. Θα ακολουθήσει σύντομη αντιφώνηση από τον συγγραφέα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ένα απρόσμενο τηλεφώνημα, μια συνάντηση στο γραφείο του υπουργού, μια ανέλπιστη πρόταση: Ιατρική παρακολούθηση των εγκλωβισμένων του Κορμακίτη. Οκτώβριος 1994, είκοσι χρόνια μετά, για πρώτη φορά το πέρασμα στην άλλη πλευρά.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Η γνώριμη διαδρομή, οι άγνωστες συνθήκες, το ξύπνημα της μνήμης, οι πρωτόγνωρες εμπειρίες, οι σχέσεις και οι δεσμοί με τους ασθενείς και τους συμπαραστάτες. Η στάση του καθεστώτος απέναντι σε ένα ανθρωπιστικό ζήτημα. Τα εμπόδια που έπρεπε να υπερπηδηθούν, ύστερα η σύλληψη από τις κατοχικές αρχές, η απαγόρευση εισόδου. Κι ύστερα το δίλημμα, το ρίσκο, η απόφαση που έπρεπε να παρθεί με κίνδυνο ακόμα και της ζωής του: Κατάθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το χτες, το σήμερα.

Η κοινή μοίρα της προσφυγιάς, τα δεινά του πολέμου…

Ο γιατρός Ιωσήφ Μουτήρης συνοδεύει βήμα προς βήμα τον αναγνώστη σε ένα οδοιπορικό στην άλλη πλευρά, πολύ πριν τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Εκεί, στους εγκλωβισμένους ασθενείς του Κορμακίτη, του Ασωμάτου, της Καρπάσιας, στους συμπατριώτες μας που επέλεξαν να φυλάνε Θερμοπύλες… Μοιράζεται την εμπειρία, τη δοκιμασία, την εναγώνια προσπάθεια για θεραπεία και διάσωση των ασθενών. Καταγράφει με λεπτομέρεια τις συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν στα κατεχόμενα, αλλά και τη συγκίνησή του από τους ανθρώπους που σημάδεψαν τη μνήμη, τη ζωή του και την επαγγελματική του πορεία.

Μια πολύτιμη καταγραφή που αξίζει να διαβαστεί.

Η έκδοση διανθίζεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου Προεδρίας, κ. Φαίδωνα Φαίδωνος.

Θα τηρηθούν οι κανονισμοί του Υπ.Υγείας αναφορικά με τον Covid-19.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για κρατήσεις 99307643, 22358028.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία αλλά δεν θα ακολουθήσει δεξίωση.

Για τον Εκδοτικό Οίκο
Οι Εκδόσεις Αρμίδα είναι ένας πολυβρ¬¬αβευμένος ανεξάρτητος εκδοτικός οίκος παγκόσμιας εμβέλειας, με βάση τη Λευκωσία, Κύπρο. Η Αρμίδα εκδίδει υψηλής ποιότητας λογοτεχνία από το 1997 και έχει αναπτυχθεί στο σημείο να είναι μία από τις πιο δυναμικές εκδοτικές εταιρείες του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 22358028, 99 30 76 43 ή γράψτε στο [email protected]

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ:
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΙΔΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βουκουρεστίου 26, 2033 Στρόβολος, Λευκωσία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ: Τ.Θ.27717, 2432 Έγκωμη, Λευκωσία
Τηλ: +357 22 35 80 28, 99 30 76 43
Email: [email protected]
www.armidabooks.com

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img