Μια Πανεπιστημιακή μουσική ακαδημία στη Πάφο που την δικαιούται [του Πέτρου Πέτρου]

Μια διαχρονική ανάγκη για τη πόλη μας ήταν και είναι μια δημόσια πανεπιστημιακή σχολη.
Οι μάχες για μια σχολή δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι και σήμερα και η Πάφος συνεχίζει να εξελίσσεται σε μια πόλη χωρίς παλμό και ενέργεια λόγω της έλλειψης φοιτητόκοσμου.

Είχα την ευκαιρία και λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας να συναναστρέφομαι με πολλούς μουσικούς, εκ των οποίων πολλοί διδάσκουν μουσική επαγγελματικά.
Όλοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας όσον αφορά την διδασκαλία μουσικής, όλοι συμφώνησαν ότι ίσως να χρειάζεται καινούργια προσέγγιση και δημιουργία νομοθεσίας που να αφορά συγκεκριμένα τα μουσικά ωδεία αφού μέχρι στιγμής ούτε λίγο ούτε πολύ είναι στην ίδια μοίρα με τα ιδιωτικά φροντιστήρια.
Μετά από τη συζητηση καταλήξαμε ότι υπάρχουν ελλείψεις, τεχνικές διαφορές και ανάγκη για πιστοποίηση πτυχίων μουσικής εντός της Κύπρου, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει, και πολλά λεφτά χάνονται στο εξωτερικό.

Το σουλούπωμα του κλάδου πρέπει να είναι συνολικό και η δημιουργία μιας πανεπιστημιακού επιπέδου Μουσικής ακαδημίας επιτακτική.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για αρχή θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ μουσικών ωδείων, μουσικών εργαστηρίων, και καλύτερη ρύθμιση των υποτροφιών στο μουσικό λύκειο γιατί αν και καταγράφει μεγάλη προσφορά στα μουσικά δρώμενα, κατα κάποιο τρόπο σαμποτάρει τα ιδιωτικά ωδεία που μοχθούν να χτίσουν τη φήμη τους και να προσελκύσουν καινούργιους μαθητές και να τους εξελίξουν για να παρακολουθήσουν μελλοντικά σπουδές στη μουσική.

Ακολούθως πρέπει να προωθηθεί η δημιουργία μιας Μουσικής Ακαδημίας για να εμπνεύσει τους νέους μας να στραφούν προς τη μουσική γνωρίζοντας ότι μπορούν να έχουν ανέλιξη και εξέλιξη. Αυτόματα θα δημιουργηθεί και ένα ψηλότερο ταβάνι για τις μουσικές σπουδές και δημιουργία μιας υγειούς βιομηχανίας από τη διδασκαλία μέχρι το perfo
rmance μέχρι την προώθηση και προβολή και την γενική εξέλιξη της μουσικής στον τόπο μας.

Ως Πάφος, ως πρωτεύουσα του πολιτισμού και με τόσο μακροχρόνια ιστορία στις τέχνες, θα πρεπει να διεκδικήσουμε αυτή τη σχολή. Θέλουμε αυτή τη σχολή και τα επακόλουθα της, θέλουμε να δούμε τους νέους μουσικούς να γεμίζουν το χάνι, το αττικόν, το μαρκίδειο, με συναυλίες, θέλουμε να δούμε μικρές φοιτητικές μπουάτ, να δούμε μουσικούς σε πλατείες να μοιράζουν απλόχερα πολιτισμό, να δούμε ολόκληρη την επαρχία να εξελίσσεται.
Να δούμε τη Πάφο μας να ξαναζωντανεύει.

Πέτρος Πέτρου
Υποψήφιος Βουλευτής Πάφου
ΔΗΠΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Support Local Business