Παγκύπριες βροχές/καταιγίδες σήμερα – Συνεχίζουν τοπικές βροχές τις επόμενες ημέρες

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο νοτιοδυτικά της Ελλάδας επηρεάζει την περιοχή μας καθώς κινείται ανατολικά/νοτιοανατολικά και εξασθενεί. Aυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον άστατο καιρό κυρίως σήμερα Δευτέρα, αλλά και αύριο Τρίτη με βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους, όπου στο σύνολο του διημέρου θα επηρεαστεί όλο το νησί από βροχές. 

Χθες Kυριακή, η θερμοκρασία σημείωσε άνοδο σε όλο το νησί σε σχέση με τις τιμές του Σαββάτου, φτάνοντας γύρω στους 23-25 βαθμούς βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, 22-24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Σήμερα Δευτέρα, βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ελλάδας επηρεάζει την περιοχή μας. Το βαρομετρικό χαμηλό θα συνεχίσει να κινείται ανατολικότερα και έπειτα νοτιοανατολικότερα, όπου και θα εξασθενίσει στις ακτές της βορειοανατολικής Αφρικής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στη συνέχεια, μετά και από το δεύτερο πέρασμα βροχών, αναμένεται μερική βελτίωση του καιρού αρχικά από τα δυτικά. Ωστόσο, τοπικές βροχές/καταιγίδες θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κατά διαστήματα, οι οποίες τις βραδυνές ώρες θα περιοριστούν κυρίως στα παράλια, βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία σήμερα θα σημειώσει πτώση σε σχέση με τις τιμές της Κυριακής και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18-20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 19-21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, η περιοχή μας θα συνεχίζει να επηρεάζεται από το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο ωστόσο θα έχει εξασθενίσει περαιτέρω. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και αύριο Τρίτη να παρατηρηθούν βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες ωστόσο θα είναι πιο τοπικού χαρακτήρα σε σχέση με σήμερα Δευτέρα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 19-21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

πηγή kitasweather

Support Local Business