ΠΑΦΟΣ: Υπόκλιση στην Πυροσβεστική Υπ.- Απέτρεψε τα πολύ χειρότερα

Συνήθως το θεωρούνε δεδομένο αλλά σίγουρα δεν είναι. Όταν μια φωτιά σε εργοστάσιο βιοκαυσίμων αντιμετωπίζεται με άμεσο και επαγγελματικό τρόπο και αποτρέπονται τα χειρότερα τότε οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στους αφανείς ήρωες της προσπάθειας αυτής.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής επεξεργασίας λαδιών στις 22:28 χτες το βράδυ θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ χειρότερα με την καταστροφή των ντεποζιτων λαδιού και ενδεχόμενες εκρήξεις ή ακόμη και με επέκταση της σε γειτονικές περιουσίες και πρόκληση περισσότερων ζημιών.

Για την κατάσβεση της φωτιάς συνέδραμαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Από τη φωτιά το υποστατικό που είναι κατασκευασμένο από τσίγκους πολυουρεθάνης διαστάσεων 40Χ25μ υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ωστόσο από την πυρκαγιά προστατεύτηκαν ντεπόζιτα λαδιών. Εκτεταμένες ζημιές υπέστη ο χώρος επεξεργασίας λαδιών και τα γραφεία του εργοστασίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Γύρω από την μονάδα αυτή λειτουργούν και άλλα εργοστάσια αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες, ωστόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα και την επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενα υποστατικά περιορίζοντας της στο μέρος που εκδηλώθηκε.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι επιτόπιες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πρόκλησης της φωτιάς .

Ένα Respect στους αφανείς ήρωες της Πυροσβεστικής λοιπόν είναι και λίγο…

Support Local Business
Translate »