21.9 C
Paphos
Sunday, May 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: Συνελήφθη και η μητέρα του 34χρονου που υποδυόταν τον γιατρό

Η συνεργασία των πολιτών και της Αστυνομίας οδήγησαν χθες στη σύλληψη δύο προσώπων, υπόπτων για τα περιστατικά απάτης και απόσπασης μεγάλων χρηματικών ποσών, που είχαν σημειωθεί πρόσφατα, στην Πάφο. Οι δύο ύποπτοι, άντρας ηλικίας 34 ετών και γυναίκα ηλικίας 51 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με το ΤΑΕ Πάφου να διερευνά.

Στη σύλληψη τους οδήγησε η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας από το προσωπικό υποκαταστήματος τράπεζας στην Πάφο, καθώς και από γυναίκα, ηλικίας 51 ετών, η οποία είχε μεταβεί στο υποκατάστημα τράπεζας, λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι της Τρίτης, για να προβεί σε ανάληψη του χρηματικού ποσού των 20,000 ευρώ, χρήματα που όπως ανάφερε στους τραπεζικούς υπαλλήλους, χρειαζόταν κατ’ επείγον, για την πληρωμή επείγουσας χειρουργικής επέμβασης που επρόκειτο να υποβληθεί η κόρη της.

Το προσωπικό του υποκαταστήματος που ήταν ενήμερο για πρόσφατα περιστατικά απάτης και απόσπασης μεγάλων χρηματικών ποσών, που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, με ανακοινώσεις και σχετικές συμβουλές για αποτροπή τους, υποψιάστηκε ότι η 51χρονη γυναίκα πιθανόν να έχει ξεγελαστεί από τους δράστες της απάτης. Αφού ενημέρωσαν την Αστυνομία, μέλη του ΤΑΕ Πάφου έσπευσαν στο τραπεζικό υποκατάστημα για εξετάσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως διαπιστώθηκε από τα μέλη του ΤΑΕ, πράγματι επρόκειτο για νέο περιστατικό απάτης, από ύποπτο πρόσωπο που όπως και στα προηγούμενα πρόσφατα περιστατικά, είχε επικοινωνήσει με την 51χρονη αναφέροντας της πως η κόρη της βρίσκεται στο Νοσοκομείο, όπου άμεσα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για την οποία χρειάζεται να καταβληθεί μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο ύποπτος κράτησε τηλεφωνική επικοινωνία με την 51χρονη, η οποία σε συνεννόηση με τα μέλη της Αστυνομίας, ακολούθησε τις οδηγίες του υπόπτου και μετέβη σε συγκεκριμένο σημείο στην Πάφο για να του παραδώσει τα χρήματα για την χειρουργική επέμβαση, με τα μέλη του ΤΑΕ να την ακολουθούν διακριτικά.

Στο σημείο όπου την είχε καθοδηγήσει ο δράστης της απάτης, την προσέγγισε άντρας ηλικίας 33 ετών, ο οποίος παρέλαβε από αυτήν τον φάκελο που εικονικά περιείχε το ποσό των 20,000 ευρώ, με τα μέλη του ΤΑΕ αμέσως να επεμβαίνουν, να ανακόπτουν και να υποβάλλουν σε έλεγχο τον 34χρονο.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εγέρθηκαν υποψίες και εναντίον γυναίκας ηλικίας 51 ετών, με τα μέλη του ΤΑΕ να προχωρούν με δικαστικά εντάλματα, στη σύλληψη τόσο του 34χρονου, όσο και της 51χρονης ύποπτης.

Εναντίον των δύο υπόπτων διερευνώνται συνολικά δέκα υποθέσεις απόσπασης και απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος

Από τις δέκα υποθέσεις, οι εφτά αφορούν απόπειρα απόσπασης χρημάτων, από αντίστοιχο αριθμό πολιτών, ενώ οι τρεις αφορούν στην απόσπαση χρημάτων από τρεις πολίτες, μεταξύ τους και η απόσπαση χθες, του χρηματικού ποσού των 20,000 ευρώ.

Στις άλλες δύο υποθέσεις απάτης, οι δράστες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από δύο γυναίκες, ηλικίας 73 και 75 ετών, τα χρηματικά ποσά των 10,000 και 7,000 ευρώ αντίστοιχα.

Έτσι τσάκωσαν τον 34χρονο που υποδυόταν τον γιατρό στην Πάφο

Παραδέχτηκε την διάπραξη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο 34χρονος για απάτη μέσω τηλεφώνου με σκοπό την απόσπαση χρημάτων,  μετά τη χτεσινή σύλληψη του,  σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου.Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως υπό  κράτηση τέθηκε ένα πρόσωπο ηλικίας 34 ετών, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις υποδυόμενος τον ιατρό.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, ανακρινόμενος στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου ο 34χρονος παραδέχτηκε την διάπραξη των αδικημάτων της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις σε βάρος δύο ανυποψίαστων γυναικών ύψους 10χιλ. ευρώ και 7 χιλ. ευρώ αλλά χτες μιας τρίτης περίπτωσης που ωστόσο κατά την παράδοση των χρημάτων από την παραπονούμενη γυναίκα αυτός συνελήφθη επ’ αυτοφόρω.

Όσον αφορά τα χρηματικά ποσά που απέσπασε ο ύποπτος ισχυρίζεται ότι  αυτά, τα απέστειλε στην χώρα του την Βουλγαρία.

Αναφερόμενος στην σύλληψη του 34χρονου, ο κ. Ιωάννου είπε πως χτες το ΤΑΕ Πάφου ενημερώθηκε από τραπεζικό ίδρυμα ότι τους επισκέφτηκε υποψήφιο θύμα το οποίο επιθυμούσε να κάνει ανάληψη χρημάτων για αυτό το σκοπό.

Το υποψήφιο θύμα αλλά και η τράπεζα, είπε ο κ. Ιωάννου , συνεργάστηκαν με το ΤΑΕ Πάφου και κατόπιν τούτου έγινε παρακολούθηση του θύματος από την τράπεζα προς το σημείο συνάντησης καθότι αυτός καθοδηγείτο τηλεφωνικά από κάποιον από τους φερόμενους δράστες. Μετά από διακριτική παρακολούθηση, που οδήγησαν το θύμα στην περιοχή της Εκκλησίας του Αγίου Κενδέα, κατά την παραλαβή του φακέλου έδρασαν άμεσα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και συνέλαβαν επ` αυτοφόρω τον 34χρονο.

Ο 34χρονος, που φέρεται να έχει και συνεργάτες, απέσπασε σε δύο περιπτώσεις 10 χιλιάδες ευρώ και 7 χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστες γυναίκες και χτες  μετέβη για να παραλάβει άλλες 20 χιλ. ευρώ που δήθεν προορίζονταν για την αποθεραπεία συγγενικών τους προσώπων.

Ο κ. Ιωάννου είπε πως τις τελευταίες μέρες γίνονταν  καταγγελίες στην Αστυνομία από πολίτες οι οποίοι δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους που προσπαθούν να τους εξαπατήσουν με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.Συγκεκριμένα, δέχονταν  τηλεφώνημα, όπως είπε, από άγνωστο αριθμό και τους αναφερόταν ότι δήθεν η κόρη τους, ο γιος τους ή συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαίες συγκρούσεις και πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.Για το σκοπό αυτό, δήθεν για να καλυφθούν ιατρικά έξοδα οι επιτήδειοι ζητούν την καταβολή χρηματικού ποσού.

Ακολούθως ο κ. Ιωάννου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα ΜΜΕ που μετέδωσαν τις εκκλήσεις της Αστυνομίας προς το κοινό για τη σύλληψη του φερόμενου δράστη  αλλά και στους δύο πολίτες που   βοήθησαν  στην εξιχνίαση της υπόθεσης καθώς και τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου.

Πρόσθεσε πως με την συνεργασία του κοινού μπορούν να εξιχνιαστούν σοβαρές υποθέσεις. Ήταν είπε μια αλυσίδα συνεργασίας η οποία φαίνεται απέδωσε καρπούς και έχουν προληφθεί άλλες παρόμοιας φύσης υποθέσεις με τις οποίες συμπολίτες μας θα έχαναν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ