spot_img
spot_img
20.9 C
Paphos
Friday, September 17, 2021

ΠΑΦΟΣ: Στρέφουμε το βλέμμα προς Γερμανία μεριά αλλά έχουμε έγνοια για Αγγλία και Ρωσία

spot_img
   

Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες λειτούργησαν στην Πάφο για την περίοδο του κατακλυσμού και αναμένεται γύρω στις 20 Ιουνίου να αυξηθεί ο αριθμός των ξενοδοχείων που θα επαναλειτουργήσουν στην επαρχία. Η προσοχή του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου εστιάζεται στη γερμανική αγορά ωστόσο έκδηλη είναι η αγωνία για την αγγλική και ρωσική αγορά.

O Θάνος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως στην Πάφο λειτούργησαν για το τριήμερο του κατακλυσμού τρία ξενοδοχεία καταγράφοντας πληρότητες της τάξης του 65%. Μέχρι στιγμής, είπε, λειτουργούν τρεις ξενοδοχειακές μονάδες ενώ μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα λειτουργήσουν δέκα στον αριθμό.

   

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως όπως σκιαγραφείται τώρα το τοπίο αναφορικά με την καλοκαιρινή σαιζόν ακόμη δεν υπάρχει σοβαρή ένδειξη από κάποια αγορά με την οποία έχουν καλή συνδεσιμότητα, όπως τη αγγλική και τη ρωσική. Η γερμανική αγορά πρόσθεσε, είναι η μόνη αγορά για την οποία θα καταβληθεί προσπάθεια για σοβαρή ροή τουριστών στην επαρχία Πάφου το καλοκαίρι, ενώ όσον αφορά την επιμήκυνση της σαιζόν ο κ. Μιχαηλίδης εκτίμησε πως εάν η αγγλική αγορά επανέλθει, υπάρχει μια πιθανότητα να μετακινηθεί πέραν του Οκτωβρίου η καλοκαιρινή σαιζόν .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είπε πως η προσπάθεια παράλληλα στρέφεται προς την κυπριακή αγορά, εκτιμώντας ότι θα δοθούν καλύτερες τιμές φέτος από προηγούμενα χρόνια, οπότε θα υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτούν και την Πάφο αλλά και άλλες επαρχίες συμπολίτες μας, που δεν έχουν προγραμματίσει να πάνε στο εξωτερικό. Υπήρχε κίνηση στην Πάφο από τον εγχώριο τουρισμού αλλά προσπαθούμε να υπάρξει συνέχεια και για τα επόμενα Σαββατοκύριακα, ανέφερε.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Επεσήμανε πως οι ξενοδόχοι της Πάφου ακολουθούν τη διαδικασία των υγειονομικών κριτηρίων χωρίς προβλήματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Θέμη Φιλιππίδη πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σ’ ότι αφορά κρατήσεις. Ωστόσο όπως είπε, οι ξενοδόχοι έχουν την υποχρέωση να ξεκινήσουν για να μπορέσουν να υποστηρίξουν και τις αεροπορικές εταιρείες που έρχονται στην Κύπρο αλλά και τους οργανωτές ταξιδίων, ώστε οι “μηχανές να βάλουν μπρος”.

Ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε πως το μεγάλο πρόβλημα για την επαρχία Πάφου είναι το γεγονός ότι η αγγλική αγορά, από την οποία η επαρχία είναι πάρα πολύ εξαρτημένη θα καθυστερήσει πολύ να στείλει κόσμο προς την Κύπρο όπως επίσης και η ρωσική αγορά. Αυτή τη στιγμή οι χώρες με τις οποίες έχουν για συνεργασία, όπως είπε, είναι η Ελλάδα και το Ισραήλ.

Σε σχέση με την Ελλάδα ανέφερε πως δεν είναι πολύ εύκολο να πεισθούν οι τουρίστες εξ Ελλάδος να επισκεφτούν την Κύπρο γιατί διαθέτουν πολύ καλές περιοχές στη χώρα τους. Παρά ταύτα συνέχισε, θα γίνουν οι προσπάθειες.

Σ’ ότι αφορά το Ισραήλ ο κ. Φιλιππίδης εκτίμησε πως παρόλο που ξεκινούν οι πτήσεις υπάρχει μια δυσκολία σ’ ότι αφορά την επιστροφή πίσω στην πατρίδα τους και την παραμονή τους σε καραντίνα. Σημείωσε πως οι ελπίδες τους στρέφονται προς τη γερμανική αγορά.

Εκτίμησε πως πάντοτε μέσα στην κρίση υπάρχουν και οι ευκαιρίες, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όπως είπε, να επαναξιολογηθεί η γερμανική αγορά, προσθέτοντας πως, ίσως έφτασε η στιγμή να ανεξαρτητοποιηθεί η Πάφος από κάποιες άλλες παραδοσιακές αγορές, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα μειωθούν οι αριθμοί των αφίξεων από αυτές .

Επεσήμανε ακόμη πως η δυναμικότητα στις ξενοδοχειακές κλίνες στην Πάφο υπάρχει, μετά και τα πολεοδομικά κίνητρα που δόθηκαν και τις επεκτάσεις που έχουν γίνει. Είναι, τόνισε, “μια ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες που έχουν αποκτήσει από την κρίση της πανδημίας για να δουν πως διευρύνεται το πελατολόγιο τους “, σημειώνοντας πως τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου είναι πάρα πολύ καλά. Αλλά, συνέχισε, αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι περισσότερη διαφήμιση στο εξωτερικό προς αυτή την κατεύθυνση για να πείσουν, όπως είπε, τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες να έρθουν.

Σιγά – σιγά, είπε, “παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες, ίσως καταφέρουμε , έστω και κάπως καθυστερημένα να έχουμε κάποιες αφίξεις”.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img