ΠΑΦΟΣ: Πλησιάζει το άνοιγμα της νεοανακαινισμένης οδού Φελλάχογλου

Δ. Πάφου: Ανοίγουν η νεοανακαινισμένη οδός Φελλάχογλου , παρακείμενοι δρόμοι και νέοι χώροι στάθμευσης ΕΣ ΦΩΤΟ

Aνοίγουν η νεοακαινισμένη οδός Φελλάχογλου , οι παρακείμενοι δρόμοι και οι νέοι χώροι στάθμευσης, στην Πάφο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Πάφου.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Πάφου σημειώνει ότι η Οδός Φελλάχογλου και οι παρακείμενοι δρόμοι, καθώς και οι νεοανακατασκευασμένοι χώροι στάθμευσης συνολικής δυναμικότητας 170 θέσεων, θα ανοίξουν και θα τεθούν σε λειτουργία την Τετάρτη 10 Ιουνίου, με την πλήρη ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης της περιοχής.

Μέχρι την έναρξη της λειτουργίας των νέων χώρων στάθμευσης, το κοινό μπορεί να χρησιμοποιεί τον χώρο που βρίσκεται πίσω από τζαμί Αγίας Σοφίας και το πάρκινγκ των Οθωμανικών Λουτρών.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δ. Πάφου από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουνίου, η ΑΗΚ θα προβαίνει σε εργασίες απομάκρυνσης του υφιστάμενου εναέριου δικτύου και σύνδεσης των υποστατικών με το νέο υπογειοποιημένο δίκτυο, καθώς και η εγκατάσταση σύγχρονου οδικού φωτισμού, ενώ θα ακολουθήσει η απαραίτητη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση των δρόμων, ώστε το έργο να είναι πλήρως ολοκληρωμένο και να δοθεί στην κυκλοφορία την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Με την αποπεράτωση του έργου, συνολικής δαπάνης 1,3 εκατ. ευρώ, η υποβαθμισμένη για πολλές δεκαετίες περιοχή αποκτά, όπως αναφέρεται, μια νέα σύγχρονη και λειτουργική όψη συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην τόνωση της εμπορικής κίνησης στο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της Πάφου.

Στο πλαίσιο του έργου, απομακρύνθηκαν επίσης οι συσσωρευμένες για χρόνια παρανομίες και έγινε εξωραϊσμός των προσόψεων παλιών και εγκαταλειμμένων κτιρίων της περιοχής, καταλήγει η ανακοίνωση του Δ. Πάφου.