23.9 C
Paphos
Sunday, June 4, 2023

ΠΑΦΟΣ: “Μας έδωσαν τ/κ σπίτι και μας έκοψαν το ρεύμα- Έχω μωρό με ειδικές ανάγκες”

Σε απόγνωση βρίσκεται μια νεαρή μητέρα, πρόσφυγας, που διαμένει στην Πάφο με τις υπηρεσίες του κράτους και τον τρόπο που συμπεριφέρονται σε μια οικογένεια με πολλά προβλήματα όπως τη δική της όπως καταγγέλλει μιλώντας στο PafosPress.com.

Η Φυτούλα Παναγιώτου μητέρα δυο ανήλικων παιδιών το ένα εκ των οποίων με ειδικές ανάγκες καταγγέλνει ότι παρά το γεγονός ότι μετά από ενάμιση χρόνο που έχει εγκριθεί με τον σύζυγό της να πάρουν τουρκοκυπριακό σπίτι για να εγκατασταθούν με διάφορες “δικαιολογίες και προφάσεις” όπως τις χαρακτηρίζει, τους αρπάζουν το σπίτι από τα χέρια την τελευταία στιγμή.

Σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις όπως μας εξιστορεί η οικογένειά της ενημερώθηκε από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών ότι θα τους παραχωρηθεί συγκεκριμένο σπίτι σε διάφορες κοινότητες όπως οι Αρόδες, η Μακούντα και η Πόλη Χρυσοχούς και τελικά “πολιτικές παρεμβάσεις” όπως υποστηρίζει άλλαξαν την απόφαση. Σε μια περίπτωση μάλιστα πριν ενάμιση χρόνο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, της ζητήθηκε επίσημα να καταβάλει το ποσό των €20.000 για εργασίες που έκανε ο προηγούμενος ένοικος κάτι που αρνήθηκε να πράξει επειδή δεν είχε τα χρήματα και προς έκπληξή της διαπίστωσε πως το σπίτι σε δυο μέρες δόθηκε σε άλλο δικαιούχο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι καταγγελίες μάλιστα δεν σταματούν εδώ αφού η κ. Παναγιώτου αναφέρει ότι τουρκοκυπριακές κατοικίες τις οποίες της υποσχέθηκαν αλλά υπογράφησαν και τα σχετικά προαπαιτούμενα έγγραφα άλλαξαν τελευταία στιγμή χέρια και κατέληξαν σε μη πρόσφυγες.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως, το οποίο την οδήγησε στο απροχώρητο είναι το σημερινό.

“Πριν τέσσερις ημέρες μπήκαμε στο σπίτι που μας έδωσαν πριν περίπου ένα τετράμηνο στην Πόλη Χρυσοχούς. Το καθαρίσαμε, το περιποιηθήκαμε για να είναι κατοικήσιμο και πρωτού καλά καλά προλάβουμε να εγκατασταθούμε ήρθαν σήμερα Τετάρτη και μας απέκοψαν το ρεύμα γιατί όπως ισχυρίζονται ο λογαριασμός δεν είναι στο όνομά μας αλλά στην Υπηρεσία τ/κ Περιουσιών άρα στην ουσία παρουσιάζεται ως παράνομη η διαδικασία ηλεκτροδότησης και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι δηλαδή επειδή δεν είναι πάνω μας είναι σαν να κλέβουμε ρεύμα.

Αυτή τη στιγμή, είμαστε στο σπίτι, με δυο μωρά 10 και 15 ετών, το ένα παιδί μας έχει προβλήματα υγείας και απόψε δεν θα μπορέσω να του κάνω τη θεραπεία που χρειάζεται επειδή μας άφησαν δίχως ρεύμα. Αν αυτή είναι η Κύπρος του 2023 και η Κοινωνία που η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε δεν έχω τίποτα να πω και το αφήνω στην κρίση σας.

Να σημειωθεί ότι σε όλο αυτό το μαρτύριο που περιγράφει η κυρία Παναγιώτου μας ανέφερε ότι μέχρι σήμερα κτύπησε πόρτες πολλές, ζήτησε βοήθεια και από άτομα τα οποία είναι σε θέση να την βοηθήσουν αλλά δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση ή βρήκες πόρτες κλειστές και τα τηλεφωνήματά της έμειναν αναπάντητα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ