Θ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ: “Είδα τον θάνατο με τα μάτια μου”- Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα ενός οδηγού ασθενοφόρου από την υπηρεσία

0
250

Με ένα πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό τρόπο θέλησε να αποχαιρετήσει την υπηρεσία του μετά από 43 χρόνια ως οδηγός ασθενοφόρου ο Περικλής Θεοδώρου από την Πόλη Χρυσοχούς.

Ο Περικλής Θεοδώρου όλα αυτά τα χρόνια, πίσω από το τιμόνι του ασθενοφόρου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε πολλά θλιβερά γεγονότα. Αντίκρυσε με τα ίδια του τα μάτια νέους των οποίων η ζωή είχε χαθεί λίγη ώρα πριν στην άσφαλτο.

Μετέφερε άψυχα σώματα από περιστατικά πνιγμού στον Ακάμα και τόσα και τόσα περιστατικά που αν ήταν άλλος στη θέση του δεν θα μπορούσε να κλείσει μάτι. Όχι βέβαια ότι ο ίδιος έμεινε λίγα βράδια άγρυπνος ή έκλαψε λίγες φορές δίπλα από τους συγγενείς κάποιου νεκρού.

Ο επαγγελματισμός του όμως δεν του επέτρεπε ποτέ να δειλιάσει, να μην δέσει κόμπο το στομάχι του και να σφίξει τα δόντια και να κάνει το καθήκον του, το λειτούργημα που κλήθηκε να υπηρετήσει με μοναδικό γνώμονα την αγάπη και την προσφορά στον συνάνθρωπό του. Οι νέοι συνάδελφοί του στο επάγγελμα αλλά και όλο το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό όπου και να δούλεψε θα τον θυμούνται ως ένα συνάδελφο που δούλευε με μεράκι και ανιδιοτέλεια.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του με φειδώ όμως γεμάτο νόημα και βαθυστόχαστο όπως ήταν τόσα χρόνια και η κουβέντες του Περικλή. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι μερικές από αυτές που ο ίδιος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και σίγουρα εκείνη που ξεχωρίζει ιδιαίτερα είναι μια από τις πρώτες φωτογραφίες που έβγαλε με το ασθενοφόρο στα πρώτα στάδια της δουλειάς του.