ΠΑΦΟΣ: Διαχωρισμός οικοπέδων σε μεγάλη κοινότητα για οικογένειες με περιορισμένα εισοδήματα

Στην Κοινότητα Κουκλιών έχουν διαχωρισθεί σε κρατική γη, 26 οικόπεδα και 3 χώροι πρασίνου, μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, μετά από κατ΄ εξαίρεση Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 20.3.2019, για παραχώρηση σε δικαιούχους με περιορισμένα εισοδήματα, σύμφωνα με την .

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, ανέφερε πως το έργο ολοκληρώθηκε πρόσφατα μετά τις αναγκαίες μελέτες και τη διαδικασία προσφοριοδότησης για τα κατασκευαστικά.

Η δαπάνη διαχωρισμού, περιλαμβανομένων των έργων υποδομής και υπηρεσιών ανήλθε στο συνολικό ποσό των €886.550 (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ), συνέχισε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως είναι γνωστό, το Σχέδιο διάθεσης οικοπέδων για οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων έχει ανασταλεί από το 2013, ενώ εφαρμόζονται στο παρόν στάδιο τα πιο ευέλικτα στεγαστικά σχέδια για την ύπαιθρο, που έχουν εξαγγελθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, με οικονομικά κίνητρα για ανέγερση ή αγορά κατοικίας, είπε η Έπαρχος Πάφου.

Επεσήμανε επίσης πως περί το τέλος Μαΐου-αρχές Ιουνίου 2021, αναμένεται να γνωστοποιηθεί από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα οικόπεδα Κουκλιών για μελέτη από αρμόδια Επιτροπή, με χρονοδιάγραμμα υποβολής μέσα σε 2 μήνες από τη γνωστοποίηση.

Συνοπτικά, ανέφερε ότι δικαιούχοι θα είναι κατά προτεραιότητα νεαρά ζευγάρια που κατάγονται από τα Κούκλια, κάτοικοι Κουκλιών, καθώς και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων σε απόσταση μέχρι 10 χλμ.

Προϋπόθεση είναι να μην κατέχουν ιδιόκτητη κατοικία στο όνομα αιτητή ή συζύγου και να μην κατέχουν τεμάχιο σε οικιστική ζώνη, ούτε άλλη σημαντικής αξίας περιουσία.

Το ανώτατο όριο εισοδημάτων στην οικογένεια του αιτητή πρέπει να είναι μέχρι €50.000. Οι αξίες των οικοπέδων θα καθορισθούν από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας (έξοδα διαχωρισμού και ποσοστό 25% της αξίας οικοπέδου) και η καταβολή γίνεται με το σύστημα ενοικιαγοράς, κατέληξε.

Support Local Business