spot_img
spot_img
28.5 C
Paphos
Sunday, September 26, 2021

ΠΑΦΟΣ: Ανοικτή επιστολή μαθήτριας Γ´ Λυκείου προς τους αρμόδιους για την άμεση ρύθμιση της άδικης μεταχείρισης των Τεχνών

   

Μια ανοικτή επιστολή με μια σειρά από λογικά και απόλυτα δικαιολογημένα ερωτήματα απευθύθνει μια 17χρονη μαθήτρια από την Πάφο προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Στην επιστολή η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Αλύσσα Μία Ταλιώτη ζητά απαντήσεις για τα απαγορευτικά μέτρα που στερούν στην ίδια και σε όλα τα ανήλικα παιδιά το δικαίωμα στην άθληση, την εκπαίδευση αλλά και την ψυχαγωγία κάνοντας αναφορά για διακρίσεις και αδικία.

   

Η επιστολή της Αλύσσας Μία Ταλιώτη δημοσιεύθηκε και στο Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με επισήμανση μεταξύ άλλων στους λογαριασμούς του αρμόδιου Υπουργού, του ΠτΔ, της Βουλής και της Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού δίχως μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο και κυρίως καμία ανταπόκριση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διαβάστε την επιστολή:

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Έντιμε κύριε Υπουργέ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας,

Η επιστολή αυτή σας απευθύνεται σχετικά με τα απαγορευτικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ την Παρασκευή 23/10 όσο αφορά τον ιό COVID-19.

Καταρχάς, να τονίσω ότι παρακολουθώντας τις εξελίξεις της επιδημίας στη χώρα μας συμφωνώ πως είναι επιβεβλημένη η άμεση λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων που θα εξασφαλίσουν την καθολική ασφάλεια μας στο μέσο της παγκόσμιας κρίσης.
Εντούτοις, με τις τελευταίες σας κρίσεις αποφασίσατε να αντιμετωπίσετε τους πολίτες σας μέσω της διάκρισης και της αδικίας, περιθωριοποιώντας τις τέχνες και τα αθλήματα ως άνευ σημασίας και υποβάθρου. Αυτό ήταν παρά μόνο η αρχή, εφόσον μας αποδείξατε έπειτα πως μόλις παρουσιαστεί συμφεροντολογική ανάγκη μεταβολής των διαταγμάτων είσαστε πρόθυμοι να αλλοιώσετε τον όρο της “δικαιοσύνης” για τίποτα άλλο εκτός από την θέση σας και τον τίτλο σας. Όπως έχετε ήδη κατανοήσει, αναφέρομαι σαφώς στην συγκατάβαση στην επιστροφή των ακαδημιών ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής στα προϋπάρχοντα τους προγράμματα αδικώντας όλους τους υπόλοιπους νέους.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα λοιπόν στον τομέα του χορού αξίζει να σημειωθεί πως η παράβλεψη μας, όλων εμάς που ανήκουμε στον κόσμο αυτής της τέχνης, που βασίζουμε τη ζωή μας πάνω σε αυτή, εκκίνησε προ της κρίσης του ιού και έχει ρίζες ασφαλώς βαθύτερες από αυτές τις επιδημίας.

Κατ’ ίδιαν, ανήκω σε μια ένδοξη ομάδα ατόμων που επιθυμούμε και στοχεύουμε να ακολουθήσουμε και να συνεχίσουμε την ζωή μας ως χορευτές, δάσκαλοι χορού, χορογράφοι και άλλα. Σε μία ομάδα προσωπικοτήτων που παρά την εκμηδενισμένη θέση που διαθέτει το όνειρο μας, θυσιάσαμε το μεγαλύτερο ποσοστό της ζωής μας και αγωνιστήκαμε διπλάσια και τριπλάσια να βγούμε από το περιθώριο που μας έχετε θαμμένους και να διαμορφώσουμε ένα δικό μας μέλλον, εφόσον εσείς αδιαφορήσατε και εξακολουθείτε να αδιαφορείτε για εμάς. Σε μία ομάδα ατόμων που μεγάλωσαν με το χορό μέσα τους, που έμαθαν να λειτουργούν με αυτόν, που εξαρτώνται από αυτόν, που έχουν υιοθετήσει αυτό τον τρόπο ζωής.

Τώρα, και το γεγονός αυτό αποφαίνεται περισσότερο τις τελευταίες ημέρες από ποτέ, στην κοινωνία που διαμορφώσατε είμαστε παραγκωνισμένοι σε σχέση με τα άλλα μαθήματα, είμαστε ασήμαντοι σε σχέση με τα άλλα αθλήματα και ακόμη παλεύουμε για τις αναπνοές μας και τις ευκαιρίες μας να προέχουμε. Η υποτίμηση μας λοιπόν έχει όρια. Η κατάσταση απαιτεί βυθοσκόπηση, διότι εμείς παύουμε να αποτελούμε τα ανδρείκελα σας, απαιτούμε τον σεβασμό και την αξία που μας ανήκει. Μεγαλώνοντας ήμασταν τα άτομα που αφέθηκαν στο πλάι, που δεν είχανε έτοιμες ευκαιρίες όπως τα μουσικά και αθλητικά σχολεία, και βγήκαμε ενδυναμωμένοι με πάθος να επιφέρουμε αλλαγή, για να μην πρέπει να βιώσουν οι επόμενες γενιές αυτό το βρώμικο διαχωρισμό που βιώνουμε εμείς.
Η αντίσταση για τα δικά μας δικαιώματα ξεκίνα τώρα με κάθε ίχνος αφοσίωσης που χρειάζεται εκ μέρους μας. Εμείς δεν σταματήσαμε στιγμή να ιδρώνουμε για τα όνειρα μας, είναι δική σας ευκαιρία τώρα να μας ευνοήσετε, να μας φερθείτε ως ίσοι.

Μέσα στις επόμενες μέρες, εβδομάδες, μήνες, εκατοντάδες τελειόφοιτοι χορευτές, καθόλο το νησί ετοιμάζονται να αποστείλουν αιτήσεις σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καλλιεργούνται στα άκρα της τελειότητας για να εκπροσωπήσουν την χώρα αυτόβουλα σε διαγωνισμούς, να επιτύχουν σε εξετάσεις, να παρευρεθούν σε ακροάσεις, όπως και άλλοι μαθητές προετοιμάζονται για την μελλοντική τους κατάρτιση.

Η πράξη σας να μας στερήσετε εμάς τους στόχους μας, και να επιτρέψετε στους υπόλοιπους συνομήλικους μας να συνεχίσουν τα μαθήματα τους φτάνει σε ανεπίτρεπτη ακρότητα. Ιδιαίτερα αν λάβετε υπόψη ότι η τήρηση των μέτρων επιβάλλεται αυστηρότατα μέσα στις χορευτικές σχολές που έχουν βάση την πειθαρχία και την προωθούν έντονα, σε αντίθεση με τα πλείστα σχολικά τμήματα και απογευματινά φροντιστήρια όπου οι μαθητές κάθονται στριμωγμένοι, χωρίς καμία τήρηση αποστάσεων και με μεγάλο αριθμό μαθητών να μην φοράνε ούτε μάσκα. Ως τελειόφοιτη μαθήτρια, κύριε υπουργέ, μπορώ να σας επιβεβαιώσω αυτά τα φαινόμενα σε καθημερινή βάση και συλλογιστείτε άμεσα την απόφαση που έχετε εκλάβει.

Αν αδικαιολόγητα δεν καταφέρετε να ενδιαφερθείτε για το δικό μας μέλλον, τουλάχιστον ευαισθητοποιηθείτε και δείξετε ενσυναίσθηση. Κατανοήστε την ψυχοφθορά διαδικασία που μας προκαλείτε με την τακτική κοροϊδία στην οποία μας βάλλετε, αναλογιστείτε την καταστροφή που επιβάλλετε σε εμάς και την απόγνωση στην οποία μας εκθέτετε. Πάρτε ποσοστιαία στιγμή και μπείτε στη θέση μας, νιώστε σε τι αδιέξοδο μας οδηγάτε, εσείς, και πέστε μας τι αναμένεται από εμάς να κάνουμε ύστερα από τέτοια στέρηση.

Αναλογιστείτε λοιπόν και ανατρέψτε τις αποφάσεις που έχετε λάβει, καθώς και τις αποφάσεις που πρόκειται να λάβετε και πάλι εναντίον μας. Δώστε μας επιτέλους την ευκαιρία που μας αξίζει, ανταμείψετε μας επιτέλους με την δικαιοσύνη που επιβάλλεται για το μέλλον μας, εμάς των νέων της τέχνης του χορού που είμαστε ίσοι με κάθε άλλο νέο στην χώρα μας, με κάθε άλλο παιδί της πατρίδας μας. Εμείς, αναμένουμε από εσάς ανταπόκριση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που θα αξιοποιήσετε κάνοντας τις ανάλογες μεταρρυθμίσεις για την εύνοια όλων μας. Περιμένουμε λοιπόν την άμεση επάρκεια σας.

Με σεβασμό,
Ταλιώτη Αλύσσα Μία
Χορεύτρια της Γ´ Λυκείου

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img