21.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

ΠΑΦΟΣ: Αναστάτωσε ολόκληρη την Αστυνομία και μετά τους είπε…συγγνώμη ο 23χρονος

Υπό κράτηση τέθηκε 23χρονος μετά από καταδίωξη για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κτηρίου και κλοπής, μαχαιροφορίας , χρήση προσωπίδας και κουκούλας κατά την διάρκεια της νύχτας, παράνομη κατοχή περιουσίας, αντίστασης κατά της νόμιμης σύλληψης, επίθεσης εναντίον των αστυνομικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών και διάφορες τροχαίες παραβάσεις, όπως πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος, εγκατάλειψη σκηνής δυστυχήματος, οδήγηση χωρίς άδειας κυκλοφορίας και αμελούς και αλόγιστης οδήγησης.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου σήμερα το πρωί στις 03:30 μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Πάφου βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία στην περιοχή Χλώρακας, όταν αντιλήφθηκαν όχημα να κινείται με πολύ χαμηλή ταχύτητα και με εξ αντιθέτου κατεύθυνσης από την πορεία του περιπολικού κινώντας τις υποψίες του αστυνομικού. Στην σκηνή κλήθηκαν επιπρόσθετα περίπολα για την ανακοπή του, αφού σε σήμα αστυνομικού να σταματήσει για έλεγχο το όχημα, αυτό δεν σταμάτησε και ξεκίνησε αναπτύσσοντας ταχύτητα να διαφύγει.

Ακολούθως το εν λόγω όχημα κατευθύνθηκε με αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση , ενώ ο οδηγός του που φορούσε μαύρη κουκούλα, πέρασε με κόκκινους σηματοδότες και μονοδρόμους για να διαφύγει της σύλληψης. Μετά από καταδίωξη το όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε στην οδό Ιωάννου Χαραλάμπους στην Χλώρακα, αφού προσέκρουσε σε όχημα και αφού προηγουμένως εισήλθε στην περιοχή Μουτάλου και Έμπας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο οδηγός του οχήματος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, όμως οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τελικά κατάφεραν να τον ακινητοποίησαν . Μετά της σύλληψης του ο ύποπτος ζήτησε συγνώμη από τα μέλη της δύναμις.
Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό , μόνιμο κάτοικο Πάφου, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για διάρρηξη που διαπράχθηκε στις 4.2.22 το πρωί σε Ινστιτούτο Αισθητικής που βρίσκεται στην Χλώρακα και από το οποίο κλάπηκαν , σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του, διάφορα εμπορεύματα και είδη κομμωτηρίου συνολικής αξίας περίπου 1000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη διάρρηξη μετά από μελέτη του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, διαπιστώθηκε , όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου ότι φέρεται να έγινε με δεύτερο πρόσωπο ηλικίας 19 ετών που έχει απασχολήσει επανειλημμένα την Αστυνομία και ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες. Εναντίον του 19χρονου καταχωρήθηκε μάλιστα υπόθεση στο Δικαστήριο στις 15.2.22, και εν αναμονή της σύλληψης του 23χρονου που έγινε κατορθωτή τα ξημερώματα.

Έκτοτε ο 23χρονος καταζητείτο και για την διάρρηξη αυτή. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου κατά την έρευνα που έγινε στο όχημα που οδηγείτο από τον 23χρονο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ένα μαχαίρι αλλά και άλλα αντικείμενα για τα οποία ο φερόμενος ύποπτος δεν μπορούσε να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου ενώ εναντίον του 23χρονου ο οποίος παρουσιάστηκε πριν από λίγο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εκδόθηκε διάταγμα κράτησης πέντε ημερών για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ