25.9 C
Paphos
Wednesday, June 19, 2024

Συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο την Παρασκευή

Συνάντηση Επιταφίων και δέηση στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου

Την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Παρασκευής θα μοιραστεί πλήθος πιστών στην Πάφο στη συνάντηση των Επιταφίων του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου και του Ιερού Ναού Αγίου Κενδέου, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Δημοτικού Μεγάρου). Συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών, ο Δήμος Πάφου οργανώνει και φέτος την τελετή σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου, το Τακτικό Συγκρότημα 8ου Συντάγματος Πεζικού της Εθνικής Φρουράς, την Αστυνομική Διεύθυνση Επαρχίας Πάφου και το Σώμα Σταυραετών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της όλης τελετής, οι δύο Επιτάφιοι θα καταλήξουν στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου γύρω στις 9.30 μ.μ. Από τις 8.00 μ.μ., θα μεταδίδονται ηχητικά στην Πλατεία Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου, σύμφωνα με το πνεύμα της ημέρας της κορύφωσης του Θείου Δράματος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η περιφορά του Επιταφίου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 9.20 μ.μ. και θα ακολουθή-σει την εξής διαδρομή: Οδός Αγίου Θεοδώρου – Πλατεία Κωστή Παλαμά – οδός 25ης Μαρτίου – Πλατεία Διονυσίου Σολωμού – Λεωφόρος Γ. Γρίβα Διγενή – Πλατεία 28ης Οκτωβρίου. Για την περιφορά θα σχηματιστεί η καθιερωμένη πομπή με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των επισήμων. Θα προηγείται η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου υπό τη διεύθυνση του κ. Ζαχαρία Ευαγγέλου και θα συνοδεύουν τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς και μέλη του Σώματος Σταυραετών.

Γύρω στις 9.40 μ.μ. και αφού γίνει η συνάντηση των δύο Επιταφίων, θα ψαλεί από εξέδρα στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου δέηση χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού. Γι’ άλλη μια χρονιά, η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Πάφου θα ψάλει τον Επιτάφιο Θρήνο υπό τη διεύθυνση του κ. Σωτήρη Καραγιώργη, εμπλουτίζοντας την κατανυκτική ατμόσφαι-ρα.

Ο Δήμος Πάφου και η Αστυνομική Διεύθυνση Επαρχίας Πάφου έχουν προβεί σε ειδικές διευθετήσεις για απρόσκοπτη διεξαγωγή της όλης εκδήλωσης και την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης. Συγκεκριμένα:

(1) Από τη 1.00 μ.μ. μέχρι τις 10.00 μ.μ. της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου, θα απαγορεύεται η στάθμευση οποιωνδήποτε οχημάτων και άλλων τροχοφόρων στην οδό 25ης Μαρτίου (εφάπτεται του Δημοσίου Κήπου) και από τις 8.30μ.μ. στους άλλους δρόμους και σημεία από τους οποίους θα διέλθει η πομπή.

(2) Κατά το διάστημα 8.30 μ.μ. – 11.00 μ.μ., θα είναι κλειστοί περιοδικά για την τροχαία κυκλοφορία οι δρόμοι Ανδρέα Ιωάν-νου, Ιωάννη Αγρότη, 25ης Μαρτίου, το τμήμα της Λεωφόρου Γ. Γρίβα – Διγενή από τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου μέχρι την Πλατεία Κέννεντυ και το τμήμα της Λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη από την Πλατεία Κέννεντυ μέχρι τη συμ-βολή της με τις οδούς Ανδρέα Τσέλεπου και Χαράλαμπου Μούσκου.

(3) Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στάθμευσης οχημάτων, θα χρησιμοποιηθούν ο Χώρος Στάθμευσης παρά τον παλιό Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό, το Ιακώβειο Γυμναστήριο (πρώην γήπεδο Γ.Σ.Κ.), μέρος του γηπέδου δίπλα από το Ζ΄ Δημο-τικό Σχολείο (είσοδος από την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου), ο χώρος στάθμευσης των Νέων Κυβερνητικών Κτιρίων, ο ανοικτός χώρος δίπλα από τα Κτίρια της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, ο Χώρος Στάθμευσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο πρόσφατα διαμορφωθείς χώρος παρά το κτήριο της Π.Ε.Ο. (οδός Νίκου Αντωνιάδη), ο ανοικτός χώρος πίσω από την πολυκατοικία “Sylva Court” (πρόσβαση από την οδό Ερμού και την οδό Νίκου Αντωνιάδη) και ο χώρος παρά το Μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού (Λεωφόρος Ευαγόρα Παλληκαρίδη).

Καλούνται οι οδηγοί όπως εφαρμόζουν πιστά τα έκτακτα μέτρα και συμμορφώνονται με την οδική σήμανση και τις οδηγίες των οργάνων της Αστυνομίας και της Τροχονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Πάφο απευθύνει έκκληση προς τα άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας όπως μη χρησιμοποιήσουν κροτίδες και άλλα απαγορευμένα πυροτεχνικά είδη, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την αρτιμέλεια των ιδίων και των συνανθρώ-πων τους.

• Πληροφορίες: Τηλ. 26822357, 26935537

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ