ΟΚΥπΥ: Μέχρι αύριο αναμένεται να είναι έτοιμος ο θάλαμος COVID-19 στο ΓΝ Πάφου

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, προκειμένου να είναι έτοιμο μέχρι αύριο να υποδεχτεί τους πρώτους του ασθενείς αν και εφόσον παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως έγινε μια συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου και όλων των κλινικών, όπου εκεί συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες όσον αφορά τον χώρο, που επιλέχθηκε, τον εξοπλισμό που απαιτείται, τη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και τη στελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Θεωρούμε, είπε, ότι “μέχρι αύριο θα είναι έτοιμο, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, να υποδεχτεί τους πρώτους του ασθενείς”. Επεσήμανε επίσης πως ο χώρος που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία θαλάμων COVID- 19, είναι ο Ορθοπεδικός θάλαμος αυτή την στιγμή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ήδη, σημείωσε, ο Θάλαμος Βραχείας Νοσηλείας λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο και θα ακολουθηθούν όλα τα πρωτόκολλα, τα οποία ακολουθούνται και στα υπόλοιπα άλλα Νοσοκομεία από τη μέρα που θα φτάσει ο ασθενής στο Νοσοκομείο μέχρι την εισαγωγή του στον Θάλαμο. Τα οποία είναι ασφαλή πρωτόκολλα, κατέληξε.

Support Local Business
Translate »