17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάφου χρήζουν άμεσης αναβάθμισης αλλά τίθενται προτεραιότητες, είπε η Διευθύντρια του ΚΟΑ

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάφου χρήζουν άμεσης αναβάθμισης αλλά ο ΚΟΑ θέτει προτεραιότητες, είπε η Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού μετά από το 5o Αθλητικό Συμπόσιο του Πετρίδειου Ιδρύματος στο οποίο ήταν εκ των κυρίων ομιλητριών.

Η Δρ.Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη παραδέχθηκε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάφου χρήζουν άμεσης αναβάθμισης, σημειώνοντας ωστόσο παράλληλα πως ο ΚΟΑ εκ των πραγμάτων και βάση του τακτικού του ετήσιου προϋπολογισμού θέτει προτεραιότητες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Δρ. Παπαμιλτιάδη ανέφερε πως σε σχέση με το γήπεδο “Στέλιος Κυριακίδης” μετά την πρόταση που τους έχουν υποβάλει οι Ρώσοι ιδιοκτήτες της ομάδας της Πάφου υποβλήθηκε ομολογουμένως μία πρόταση από τους ιδιοκτήτες της Pafos F.C. η οποία αξιολογείται από τον Οργανισμό.

Ταυτόχρονα, είπε, έχει προωθηθεί μέσω του Υπουργείου Παιδείας στη Νομική Υπηρεσία για να έχουν την τοποθέτησή τους σχετικά με το νομικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο μπορεί να κτιστεί μια τέτοιου είδους συνεργασία.

Ωστόσο, παρατήρησε είναι σημαντικό, ότι με βάση τη Νομοθεσία, ο Οργανισμός δύναται να παραχωρεί προς χρήση αθλητικές εγκαταστάσεις σε αθλητικούς φορείς, σε αθλητικά Σωματεία δηλαδή, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην αποτελεί η οποιαδήποτε συμφωνία κρατική ενίσχυση για κάποιο αθλητικό Σωματείο ή φορέα.

Αν κρίνω από τους χειρισμούς προηγούμενων αιτημάτων που είχαμε, είπε, «εκτιμώ ότι μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα είναι η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας σχετικά με την οποιαδήποτε συνεργασία μπορεί να δημιουργηθεί». Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα για τον Οργανισμό αποτελεί συνέχισε, η αναβάθμιση του ταρτάν του ”Στέλιος Κυριακίδης”.

Συγκεκριμένα, έχουν προβεί σε διαγωνισμό ο οποίος έχει ολοκληρωθεί και αυτή την στιγμή αξιολογείται από την υπηρεσία του Οργανισμού για να υποβληθεί στο Δ.Σ. και να προχωρήσει η διαδικασία της αναβάθμισης. Πρόσφατα συνέχισε, «συγκαλέσαμε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλοι οι επηρεαζόμενοι φορείς και λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις όσον αφορά στις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα».

Σε ό,τι αφορά το Δημοτικό κολυμβητήριο Πάφου και το κλείσιμο, η ΓΔ του ΚΟΑ ανέφερε πως το μόνο που θα ήθελε να πει για το θέμα αυτό είναι ότι o αθλητισμός πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τους αθλητές και όχι τους παράγοντες και τους διοικητικούς.

Δυστυχώς, σημείωσε, σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι οι παράγοντες του αθλητισμού δεν ενεργούν με τον τρόπο αυτό, και αυτό είναι πραγματικά θλιβερό.

Το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου Πάφου είναι μια απόφαση που πάρθηκε από τον Δήμο Πάφου, αφού ο Δήμος είναι ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων κρίνεται πλέον επιτακτική έτσι ώστε να εξευρεθεί η λύση προς όφελος των αθλητών, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την αίθουσα “Αφροδίτη” η ΓΔ του ΚΟΑ σημείωσε πως είναι γεγονός ότι και η αίθουσα Αφροδίτη χρήζει βελτίωσης, κυρίως ηλεκτρομηχανολογικής άποψης. Όμως, όπως ανέφερε, είναι αναγκασμένοι να θέτουν προτεραιότητες πάντα μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων και προγραμματισμού του Οργανισμού.

Για τη συνεργασία του ΚΟΑ με το Πετρίδειο Ίδρυμα, η Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, είπε πως η συνεργασία με το Πετρίδειο ίδρυμα, είναι διαχρονική και πολύ μεγάλης σημασίας γιατί πρόκειται για ένα Ίδρυμα, το οποίο εμπράκτως στηρίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η θεματολογία του τελευταίου συμποσίου «Ο αθλητισμός ως πλατφόρμα κοινωνικής ενσωμάτωσης και ενδυνάμωσης» αποτελεί θέμα πολύ σημαντικό αλλά και επίκαιρο, αφού αποτέλεσε πρόσφατα και το κύριο θέμα συζήτησης του Φόρουμ της ΕΕ που διοργανώθηκε στη Λιλ της Γαλλίας τον περασμένο Ιούνιο, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ