26.9 C
Paphos
Saturday, July 20, 2024

Όχι σε έφεση 41χρονου που ψάρευε ανηλίκους μέσω Instagram και τους κακοποιούσε

Απορρίφθηκε η έφεση που κατάθεσε 41χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για υπόθεση που αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Αυγούστου 2019 και Φεβρουαρίου 2020 εις βάρος τριών ανήλικων αγοριών ηλικίας 14 ετών κατά τον ουσιώδη χρόνο.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, κατά την επίδικη περίοδο «ο 41χρονος διατηρούσε λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram και παρουσίαζε τον εαυτό του ως επαγγελματία φωτογράφο μοντέλων, αναρτώντας μάλιστα και κάποιες φωτογραφίες. Τα τρία θύματα τα προσέγγισε αναρτώντας σχόλια και ψηφιακές εικόνες (emoji) κάτω από δικές τους αναρτήσεις και στη συνέχεια, μέσω της ίδιας πλατφόρμας, τους απέστειλε ξεχωριστά, ιδιωτικά μηνύματα, καλώντας τους να συναντηθούν μαζί του για σκοπούς φωτογράφησης έναντι αμοιβής €50.  Εντούτοις, ο πραγματικός του σκοπός μέσω της συνάντησης που θα είχε μαζί τους ήταν να προβεί στην τέλεση σεξουαλικής πράξης.

Σε όλα τα θύματα διενεργήθηκε ψυχολογική εξέταση από την οποία προέκυψε ότι το πρώτο και το τρίτο θύμα είχαν αναπτύξει μερική συμπτωματολογία διαταραχής μετατραυματικού στρες, συνδεόμενη με σεξουαλική κακοποίηση».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με την υπό εκδίκαση έφεση ο 41χρονος προσβάλλει τις επιβληθείσες ποινές ως έκδηλα υπερβολικές, στη βάση του ότι το σύνολο των προσωπικών περιστάσεων του καθώς και των περιστάσεων της υπόθεσης, αλλά και των μετριαστικών παραγόντων, δεν δικαιολογούσαν μια τέτοια αντιμετώπιση.

Το Κακουργιοδικείο κατά την επιμέτρηση της ποινής έλαβε υπόψη του, την ιδιαίτερη σοβαρότητα των αδικημάτων, στα οποία κρίθηκε ένοχος ο 41χρονος, όπως προκύπτει, πέραν από τις κατ’ ανώτατο όριο προβλεπόμενες ποινές, και από την ίδια τη φύση τους ως εγκλήματα τα οποία στρέφονται κατά των ηθών αλλά προσβάλλουν, παράλληλα, και καταρρακώνουν την προσωπικότητα του θύματος και η οποία, ως τέτοια, ως ορθώς επεσήμανε, επιτάσσει την ανάγκη επιβολής αποτρεπτικών ποινών.

Το Ανώτατο απορρίπτοντας την έφεση σημείωσε ότι «από τη θεώρηση της πρωτόδικης Απόφασης διαπιστώνεται ότι το Κακουργιοδικείο, πριν να επιβάλει τη σχετική ποινή, έχει ενδιατρίψει σε όλους τους σχετικούς παράγοντες με κάθε δυνατή περίσκεψη, δίδοντας τη δέουσα σημασία τόσο στους επιβαρυντικούς παράγοντες, όσο και στους ελαφρυντικούς και έχοντας ταυτόχρονα κατά νου τις σχετικές νομολογιακές κατευθύνσεις. Προσέγγισε δε ορθά την επιμέτρηση της με αναφορά στην αναγκαιότητα επιβολής αποτρεπτικών ποινών σε τέτοιου είδους αδικήματα.

Υπό αυτές τις περιστάσεις δεν θεωρούμε, σε καμία περίπτωση, ότι η επιβληθείσα ποινή είναι υπερβολική ή ότι παρεισέφρησε σε αυτή οποιοδήποτε σφάλμα αρχής. Βρισκόταν εντός του μέτρου και στο πλαίσιο το οποίο καθορίζεται από τη νομολογία, αντικατοπτρίζοντας συνάμα την αποστροφή της κοινωνίας έναντι τέτοιων εγκλημάτων. Τα παράπονα του 41χρονου στερούνται οποιουδήποτε ερείσματος».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ