Ο ΥΠΕΣ αφαίρεσε τις εξουσίες του κοινοτάρχη Κουκλιων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, με βάση το άρθρο 45 του Περί Κοινοτήτων Νόμου αποφάσισε να αφαιρέσει τις εξουσίες του κοινοτάρχη Κουκλιών Μιχάλη Νικολάου, επικαλούμενος την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο κοινοτικό συμβούλιο Κουκλιών για μεγάλο χρονικό διάστημα, και να τις αναθέσει στην Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου μέχρι τη λήξη της θητείας του νυν συμβουλίου που είναι τον προσεχή Δεκέμβρη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Ο λόγος της λήψης της σχετικής απόφασης, μεταξύ άλλων είναι η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Κούκλια. Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν για να ηρεμήσει η κατάσταση και παρά τις υποδείξεις στον πρόεδρο του Κ.Σ. Κουκλιών και στα μέλη ώστε να υπάρξει ευπρεπής συμπεριφορά, υπήρξε αντίδραση, ενώ ακολούθησαν και καταγγελίες στην Αστυνομία.

Το θέμα φέρεται να έχει απασχολήσει την Επαρχιακή Διοίκηση, Ελεγκτική Υπηρεσία και το Υπουργείο Εσωτερικών

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται πως ο κ. Νικολάου ενημερώθηκε με γραπτή επιστολή που του την παρέδωσε Διοικητική Λειτουργός της Επαρχιακής Διοίκησης, ότι μέχρι το τέλος της θητείας του νυν κοινοτικού συμβουλίου, την ευθύνη θα έχει η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Επιπρόσθετα ο κ. Νικολάου καλείται να παραδώσει αύριο όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών, που έχει στην κατοχή του, περιλαμβανομένων σφραγίδων και κλειδιών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Support Local Business
Translate »