Ο πρώτος Κύπριος που έλαβε το Sputnik V μιλά για την εμπειρία του (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την εμπειρία τους αλλά και για τους λόγους που αποφάσισε να προχωρήσει στη χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοιού μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο πρώτος Κύπριος που έλαβε το Sputnik V.

Ο κος Νίκος Αντωνιάδης, συμμετείχε στον εθελοντικό εμβολιασμό με επιτυχία και ζει και εργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία στη Μόσχα.

«Η έγκριση του εμβολίου έγινε στις 11 Αυγούστου και είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο Πούτιν. Ήμουν από τους πρώτους που συμπλήρωσα την αίτηση για να λάβω μέρος στην έρευνα ως εθελοντής. Πίστευα ότι αυτή η διαδικασία έπρεπε να γίνει το συντομότερο γιατί από το αποτελέσματά της εξαρτάται η τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά και το γεγονός ότι εργάζομαι σε πολυεθνική εταιρεία όπου συναναστρέφουμε  με αρκετό κόσμο και ταξιδεύω συχνά, ήταν σημαντικοί λόγοι», εξήγησε ο κος Αντωνιάδης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε πως ήθελε να δώσει το παράδειγμα ώστε να προχωρήσουν και άλλοι στον εμβολιασμό.

«Αυτή τη στιγμή έλαβα και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Την πρώτη δόση την έλαβαν στις 4 Οκτωβρίου και μετά από 21 μέρες έλαβα τη δεύτερη δόση», είπε.

Ερωτηθείς εάν είχε συμπτώματα ο κος Αντωνιάδης είπε πως μετά από κάθε δόση για 1-2 ημέρες είχε κάποια εξασθένιση. Σύμφωνα, όπως εξήγησε,  με τα στατιστικά στοιχεία μόνο το 15% είχαν επιπτώσεις όπως αναγούλες και ζαλάδες.

Support Local Business
Translate »