26.9 C
Paphos
Wednesday, October 4, 2023

Ο ήρωας Παναγιώτης, η Δημόσια Υπηρεσία και η …υπερευαισθησία του πληκτρολογίου μας

Επειδή συχνά πυκνά διάφορες αναφορές μας ή άρθρα σε κακώς κείμενα ενοχλούν διάφορους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζονται καλό θα ήταν να διευκρινήσουμε σε αυτό το άρθρο κάποια πράγματα.

Όταν έχει μια πυρκαγιά και γράφουμε οι “Δυνάμεις Πυρόσβεσης”, δεν είμαστε από την αρχή σε θέση να διευκρινήσουμε αν είναι επιχειρησιακός τομέας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή του Τμήματος Δασών, αν συμμετείχε η Υπηρεσία Θήρας ή όχι αν χρησιμοποιήθηκαν προωθητές γαίας ή καδενοφόρα ή μη.

Όταν συλλαμβάνεται κάποιος από την Αστυνομία, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν είναι το ΟΠΕ, οι Μικροπαραβάσεις, το ΤΑΕ ή η ΥΚΑΝ που τον συνέλαβε αν δεν διευκρινηστεί σε μια ανακοίνωση από την ίδια την Αστυνομία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όταν γίνει μια διάσωση δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αν δεν τύχουμε της σωστής ενημέρωσης, αν την έκανε η υπηρεσία Ασθενοφόρων, οι ναυαγοσωστες του ΣΟΔΑΠ ή του VENUS, η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική, η Λιμενική από θαλάσσης ή οι διασώστες του πληρώματος Ακάμας.

Όταν λέμε ότι στο Νοσοκομείο δεν έχει κρεβάτια δεν λέμε ότι φταίνε οι νοσηλευτές, οι καθαρίστριες, οι porters, οι γιατροί ή όποιος άλλος δουλεύει στο Ακτινολογικό, το Χημείο ή τις εγγραφές. Λέμε ότι φταίει το σύστημα που υπολειτουργεί και δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες ως όφειλε να τις καλύπτει.

Στην εποχή του διαδικτύου που ζούμε πλέον όλοι πολύ απλά έχουμε άποψη και την γράφουμε και αν μας ρωτάτε και καλά κάνουμε. Ας μην ακυρώνουμε όμως τα πάντα, ας μη δαιμονοποιούμε τους ευσυνείδητους δημοσίους υπαλλήλους, τους έντιμους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, τους αστυνομικούς, τους δασκάλους τους δημοσιογράφους και όλους τους επαγγελματίες που εργάζονται σκληρά για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ή που προσπαθούν αν μη τι άλλο.

Είναι φορές που λες και συμπεριφερόμαστε οσάν να κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια. Γράφουμε για διάσωση μας λέτε δεν αναφερθήκατε στο ασθενοφόρο, γράφουμε για κατάσβεση μας λέτε δεν γράψατε ότι τους πήραμε νερά από την Εθελοντική Οργάνωση, γράφουμε για σύλληψη μας λέτε δεν κτύπησε σε 2 αυτοκίνητα αλλά σε 3, λέμε για ατύχημα με 41χρονη μας παίρνει τηλέφωνο και διαμαρτύρεται ότι είναι 39χρονη, λέμε του “πέρασαν χειροπέδες” (σχήμα λόγου) διαμαρτύρεστε ότι τον πήραν στο Τμήμα αλλά δεν του έβαλαν χειροπέδες. Λέμε δεν έχει κρεβάτια στο ΤΑΕΠ λέτε ότι είναι εξαντλημένο το προσωπικό και το αδικούμε…

Τέλος πάντων για να κλείσουμε το σχόλιο μας, ακόμη και όταν ο νεαρός αστυνομικός της φωτογραφίας, Παναγιώτης Δημοσθένους βούτηξε στη θάλασσα και η ανακοίνωση της Αστυνομίας έλεγε ότι έσωσε την 17χρονη κοπέλα από βέβαιο πνιγμό και εκεί στο αρχικό μας κείμενο παραβλέψαμε τη σημαντική συνεισφορά της Λιμενικής και των μελών της όμως αμέσως μετά το πράξαμε και ετοιμάσαμε δεύτερο διορθωτικό άρθρο.

Δεν διστάζουμε να διορθωθούμε και δεν είναι λίγες οι φορές που το κάναμε. Όσοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μας έστω μια φορά θα το έχουν διαπιστώσει. Αν παρ’ ελπίδα αισθάνεστε ότι μια είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγμαατικότητα ή έχετε προσωπική γνώση ή εμπλοκή και ξέρετε καλύτερα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας δώσετε τη σχετική πληροφόρηση.

Ένα είναι το σίγουρο και δεν μπορεί κανένας να μας το αμφισβητήσει όλα αυτά τα 12 χρόνια που βρίσκεται το PafosPress στον “αέρα” από το 2011. Ποτέ μας δεν συμπεριφερθήκαμε μέσω της αρθρογραφίας μας με δόλο ή σκοπιμότητα και ποτέ μα ποτέ μας δεν στοχοποιήσαμε εργαζόμενους. Θίγουμε και θα θίγουμε πάντα μόνο τα κακώς κείμενα και όσο στραβά και ανάποδα υπάρχουν στις υπηρεσίες με στόχο να συμβάλουμε στο ελάχιστο στη βελτίωσή τους.

Ακόμη και εκείνοι που θίγονται κατά καιρούς από τα γραφόμενά μας καλό θα ήταν να θυμούνται ότι από εδώ σε αυτή τη σελίδα κατά καιρούς κακίζουμε το ότι το Νοσοκομείο χρίζει άμεσης και ουσιαστικής αναβάθμισης, η Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη, οι ναυαγοσώστες πρέπει να καλύπτουν περισσότερες ώρες τις παραλίες μας και πολλά πολλά άλλα που δεν είναι της ώρας…

Πάντα με αγάπη…

Η σύνταξη

Υ.Γ.1 Επίσης καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι για να μπορεί μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα να γράψει κάτι θα μπορεί και να μπορεί να το αποδείξει στην πορεία. Εδώ δεν γράφουμε στη βάση των συναισθημάτων μας ούτε της συμπάθειας ούτε της εμπάθειάς μας. Αλλιώς τότε θα ήταν εύκολο ο καθένας να γίνεται δημοσιογράφος και να κάνει μια σελίδα, να την ονομάζει όπως τον βολεύει ή να της δίνει και το όνομά του αν θέλει. Άλλο το Facebook Page και τα Groups και άλλο τα websites και η ιστοσελίδες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ