Ένα νέο υπερσύγχρονο, μοντέρνο ξενοδοχείο και πλήρως εναρμονισμένο με τις σημερινές ανάγκες του κάθε ταξιδιώτη έχει προστεθεί στο Aliathon Resort. Άνοιξε τις πύλες του εδώ και λίγες εβδομάδες στην Πάφο για να προσθέσει ακόμη ένα λιθαράκι στην ποιοτική εξυπηρέτηση που απαιτεί ο νευραλγικός τομέας του Τουρισμού.

Ο λόγος για το νέο ξενοδοχείο με την επωνυμία Aliathon Ionian το οποίο προστέθηκε δίπλα από το εδώ και χρόνια υφιστάμενο και βραβευμένο Aliathon Holiday Village (Fishing Village) Aliathon Aegean, Time to Smile και Swim Up Hotel.

KORANTINA HOMES

Το νέο δημιούργημα της εταιρείας το οποίο φέρει την σφραγίδα και την δημιουργική υπογραφή του επίσης βραβευμένου διεθνώς αρχιτεκτονικού γραφείου Psomas Architects PS-A.

Προσπάθειά μας ήταν ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος διαμηνύει ο Διευθύνων Σύμβουλος, Θέμης Φιλιππίδης, μιλώντας στο PafosPress.com για να ικανοποιηθεί ο σημερινός απαιτητικός πελάτης, τόσο από πλευράς εμπειριών όσο και από πλευράς επιλογής τύπου δωματίου διαμονής.

Ταυτόχρονα προχωρήσαμε στην δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου και στην αναβάθμιση και των υπολοίπων υποδομών μας που αφορούν δραστηριότητες τόσο για  παιδιά όσο και για τους μεγάλους, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών αλλά και την επέκταση της καλοκαιρινής περιόδου.

3500m2 πισίνα και πολλά άλλα

Το Aliathon Resort διαθέτει την μεγαλύτερη πισίνα στην Κύπρο με επιφάνεια 3500m2 νερού.

Πέραν αυτής όμως διαθέτει άλλες συνολικά δέκα πισίνες για να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να αντιμετωπίσουν με δροσιά και άνεση τις ψηλές θερμοκρασίες του κυπριακού καλοκαιριού. Κάποιες από τις πιο πάνω πισίνες είναι για συγκεκριμένο αριθμό δωματίων δίνοντας έτσι μια επιπλέον πινελιά πολυτέλειας στην διαμονή σας ενώ κάποιες άλλες προσφέρονται για συγκεκριμένες ηλικίες.

Arion main bar

Ο απόλυτος προορισμός Γαστρονομίας με 7 εστιατόρια

Η Κυπριακή και η Ελληνική Κουζίνα σίγουρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις επιλογές του επισκέπτη στο Aliathon. Άλλωστε μια από τις σημαντικότερες εμπειρίες που τα τελευταία χρόνια θέλει να ζήσει ο κάθε επισκέπτης είναι την Γαστρονομία της περιοχής που επισκέπτεται.

Από εκεί και πέρα ο τυχερός, μόνο έτσι μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε, επισκέπτης στο Aliathon Resort μπορεί να γευτεί Ιταλική, Ινδική, Μεξικάνικη και Κινέζικη Κουζίνα σε μερικούς από τους πιο γουστόζικους και καλοσχεδιασμένους χώρους εστίασης που ταυτόχρονα διατηρούν το επίπεδο γεύσης στα υψηλά στάνταρντ που η υπογραφή του Aliathon προϋποθέτει.

Μπαράκια, καφετέριες, καταστήματα και όλα όσα χρειάζεται κάποιος για τις διακοπές του συνθέτουν το σκηνικό στον προορισμό Aliathon Resort βάζοντας ψηλά τον πήχη και αφήνοντας τον επισκέπτη ικανοποιημένο και έτοιμο να επιστρέψει ξανά και ξανά μετά το πέρας των διακοπών του.

Ποιες δραστηριότητες μπορείς να απολαύσεις στο Aliathon;

Το Καλοκαίρι είναι πάντα συνυφασμένο με δραστηριότητες του υγρού στοιχείου και ένα υδροπάρκο μέσα στο Aliathon Resort αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για να παραμείνεις “κολλημένος” από το πρωί μέχρι το βράδυ στο πολυτελές θέρετρο και να απολαμβάνεις είτε το παιχνίδι στο νερό είτε την τεράστια πισίνα παρέα με δροσιστικά κοκτέιλ και νόστιμα σνακ.

Δράση και περιπέτεια που ανεβάζουν την αδρεναλίνη έρχονται να προστεθούν στο μενού των επιλογών του επισκέπτη αφού πλέον τα μικρά παιδιά μπορούν να παίξουν με την ψυχή τους και να κάνουν ακόμη και αναρρίχηση με σχοινιά που θα έκαναν σε κάποιο εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής.

Aerial adventure

Ποδόσφαιρο σε καινούργια γήπεδα futsal, τοξοβολία, ο χώρος διασκέδασης που προσφέρει την δυνατότητα ενασχόλησης τόσο για το Καλοκαίρι όσο και για τον Χειμώνα αλλά και τα αναβαθμισμένα kids club καθιστούν το Aliathon Resort ένα ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές. Στο κάδρο των δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται και ενδιαφέροντα για green bowls, τένις και πολλά αλλά που ενισχύουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και καλύπτουν το φάσμα των ενδιαφερόντων των επισκεπτών.

Σπουδαίο έργο με Αρχιτεκτονική ευαισθησία και βραβεύσεις 

Όταν ένας τέτοιος προορισμός διαπνέεται από τη φιλοσοφία της περιβαλλοντικής διαχείρισης, τόσο από τους σχεδιαστές του όσο και από τους ιδιοκτήτες του τότε σε αναγκάζει να τον προσέξεις ιδιαίτερα.

Μιλώντας με τους συντελεστές του Aliathon Resort νιώθεις ότι δεν σχεδίασαν για να σχεδιάσουν, δεν σκέφτηκαν απλά το μέγιστο σε αριθμό δωματίων και κλινών με μόνο στόχο το κέρδος αλλά έδωσαν βάρος και προσοχή στη περιβαλλοντική και οικολογική προσέγγιση του χώρου, αμέσως άλλο ένα θετικό στοιχείο προστίθεται στην ήδη πλούσια εξίσωση πλεονεκτημάτων του χώρου.

Η πιστοποίηση EMAS (Eco-Management and Audit Scheme), το Travelife, τα Συστήματα Ποιότητας ISO 9001:2015, Ασφάλειας των Τροφίμων ISO 22000:2005, Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία OHSAS 18001:2007 και Περιβαλλοντικό ISO 14001:2015. Tα ζητήματα ασφάλειας και υγείας μπορεί συχνά να περνάνε σε κάποιους απαρατήρητα αλλά είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των διακοπών μας.

Θετικές οι αντιδράσεις, τα σχόλια και ο ενθουσιασμός στα Social Media

Οι πρώτες αντιδράσεις από την προσθήκη αλλά και την υφιστάμενη κατασκευή του Aliathon (Village & Resort) έχει αφήσει μέχρι στιγμής απόλυτα ευχαριστημένους τους επισκέπτες όπως δείχνουν τα σχόλιά τους στις απαιτητικές βαθμολογήσεις που δίνουν τόσο στο TripAdvisor όσο και σε άλλες ιστοσελίδες. Παράδειγμα η διάκριση από το TripAdvisor με το Πιστοποιητικό Αριστείας τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια στιγμή οι φωτογραφίες με τα hashtags #Aliathon σε Instagram και Facebook κάνουν θραύση αφού συγκεντρώνουν χιλιάδες likes που ταξιδεύουν τη φήμη του θέρετρου σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Έργο με την υπογραφή του Psomas Studio of Architecture  PS-A

Στο PafosPress.com για το Aliathon Resort μίλησε εκ μέρους του αρχιτεκτονικού γραφείου Psomas Studio of Architecture  PS-A ο Κωνσταντίνος Ψωμάς.

Για μας μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η προσαρμογή και η ενοποίηση του νέου ξενοδοχείου, που θέλαμε να είναι όσο πιο σύγχρονο σχεδιαστικά γίνετε,   με το υφιστάμενο Τουριστικό Χωριό το οποίο ομολογουμένως διατηρούσε ένα πιο παραδοσιακό χαρακτήρα.

Η βασική φιλοσοφία σχεδιασμού του νέου κτιρίου αφορά την αποδόμηση ενός κεντρικού τετραόροφου οικοδομήματος με παραδοσιακό χαρακτήρα , το  οποίο αποσυντίθεται και “σπάει” κλιμακωτά προς τα κάτω για να ενοποιηθεί με το υπόλοιπο τουριστικό χωριό. Μεταξύ παραδοσιακών και σύγχρονων ογκομετριών παρεμβάλλονται μεγάλες επιφάνειες υαλοστασίων που τονίζουν τη διαφοροποίηση του παλιού με το καινούριο αλλά ταυτόχρονα τα ενοποιούν μέσω των αιώνιων στοιχείων του ουρανού και της φύσης που αντανακλούν πάνω στα υαλοστάσια και εξισορροπούν την διαφορά τους στο χρόνο.

Θέλαμε και ελπίζω να πετύχαμε να τονίσουμε τη διαφοροποίηση του παλιού με το καινούριου, έτσι ώστε να μπορέσουμε αβίαστα στο μεν πρώτο να εντάξουμε μορφές από το υφιστάμενο Τουριστικό χωριό και στο δεύτερο να εφαρμόσουμε ένα πιο σύγχρονο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα.

Στο Aliathon Resort είναι εμφανή, δίχως δυσκολία, η χρήση υλικών και μορφών τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κυπριακή φύση, την ιστορία, τον πλούτο και τον Πολιτισμό μας ως νησί.

Ξύλο, πέτρα, μάρμαρο, χαλκός αλλά και κυπριακά δέντρα συνθέτουν ένα μοναδικό δημιούργημα. “Αποτελεί σαφή αναφορά και αντανάκλαση τόσο των υλικών όσο και των μορφολογικών στοιχείων σχολιάζει ο κ. Ψωμάς κληθείς να σχολιάσει την χρήση των συγκεκριμένων υλικών”.

Ακόμη και στις πιο σύγχρονες ογκομετρίες του κτιρίου εμφανίζονται στοιχεία που αντανακλούν στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, όπως οι ξύλινοι εξώστες που “κρέμονται” πάνω στο κτίριο αλλά και τα “μανιταροειδή” στέγαστρα στον εξωτερικό χώρο που με μια πιο προσεκτική ματιά θυμίζουν παραδοσιακές καμάρες σε αποσύνθεση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον εξωτερικό χώρο ο οποίος σχεδιάστηκε με σύγχρονες υπολογιστικές και παραμετρικές μεθόδους , δημιουργώντας αέναες ροές και πορείες που διευκολύνουν την διακίνηση και την ανθρώπινη διάδραση μέσα στον ευρύτερο χώρο του Resort. H ρευστότητα των μορφών στον εξωτερικό χώρο είναι σαφώς επηρεασμένη από την αείμνηστη αρχιτέκτονα Zaha Hadid , με την οποία ο αρχιτέκτονας του έργου Κωνσταντίνος Ψωμάς εργάστηκε μαζί για πολλά χρόνια στο γραφείο της στο Λονδίνο.

Σημαντική για μας ήταν φυσικά και οι επιλογή των υλικών αφού ότι και να σχεδιάσεις αν δεν επιλέξεις ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά δεν θα μπορέσεις να αποδώσεις αυτό που θέλεις στο αποτέλεσμα. Τα κατάλληλα υλικά και οι κατάλληλοι συνεργάτες είναι για μας μέρος της επιτυχίας που έχουμε στη δουλειά μας.

Οι απρόσκοπτες θεάσεις και οι σημερινές απαιτήσεις του κοινού μας οδήγησαν στην επιλογή των συστημάτων αλουμινίου της Rabel Systems τα οποία συνδυάζουν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται όπως είναι η ασφάλεια, η ποιότητα και ο μοντέρνος σχεδιασμός.

Τα καλύτερα υλικά με την υπογραφή της Rabel Systems

Όλα τα πιο πάνω, σχεδιασμός, κατασκευή και φυσικά το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσαν να έχουν την καλύτερη απόδοση και την καλύτερη εφαρμογή αν για το έργο δεν επιλέγονταν τα καλύτερα συστήματα αλουμινίου. Η απρόσκοπτη θέα δε, η οποία παρέχεται από τις μπαλκονόπορτες των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων λόγω της λεπτής διατομής αλουμινίου (Rabel 50 & 62 Super Theral Slim) είναι εντυπωσιακή και καθηλώνει.

Ο διευθυντής της εταιρείας Rabel Systems στην Πάφο, Χρίστος Νικοδήμου, μιλώντας επίσης στο PafosPress.com ανάφερε πως είναι τιμή για την εταιρεία που καινοτόμα συστήματα της τοποθετήθηκαν στο Aliathon Resort.

Ο κ. Νικοδήμου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη διοίκηση του ξενοδοχείου για την τιμή που έκανε στην εταιρεία να επιλέξει στη βάση ποιοτικών κριτηρίων για τις συνεργασίες της.

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει το αρχιτεκτονικό γραφείο του κυρίου Ψωμά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στα συστήματα της εταιρείας Rabel Systems. Τέλος ευχαρίστησε επίσης και την εταιρεία GLASSWOOD INNOVATION A.T. LTD η οποία αποτέλεσε τον συνεργάτη κατασκευαστή αλουμινίων στο συγκεκριμένο έργο.