Νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται το Σάββατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται σταδιακά να επηρεάσει την περιοχή μας το Σάββατο, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια.

Σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που το πρωί αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες βράδυ σημειώθηκε χιονόπτωση στα ορεινά με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να κλείσουν.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που το πρωί αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια, και παροδικά το απόγευμα στα δυτικά μέχρι κυματώδης, αλλά λίγο ταραγμένη και παροδικά μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που αργότερα πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά, αλλά ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι νωρίς το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Σταδιακά όμως θα καταστεί συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές, αλλά ο καιρός θα σημειώσει σταδιακά σημαντική βελτίωση. Το απόγευμα και το βράδυ αναμένονται τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί νοτιοδυτικοί άνεμοι. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει γενικά άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 25 εκατοστά.

Support Local Business
Translate »