Μιχάλης Μιχαήλ: “Να παραμείνει η Πάφος σε τροχιά ανάπτυξης με σωστό προγραμματισμό”

0
54

Συνέντευξη στο PafosPress παραχώρησε ο υποψήφιος αντιδήμαρχος Παφου, Μιχάλης Μιχαήλ. Μετά από μια θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΑΜ απαντάει και ξεκαθαρίζει αν η υποψηφιότητά του είναι κομματική, αν είναι ευχαριστημένος από την πορεία ανάπτυξης της Πάφου και πολλά άλλα.

Κύριε Μιχαήλ τι σας ώθησε να διεκδικήσετε θέση αντιδημάρχου, είναι θέμα εξέλιξης μετά τη θητεία σας ως ΔΣ ή είναι θέμα πολιτικής απόφασης;

Η απόφαση να διεκδικήσω την πολύ ουσιαστική και νευραλγική θέση του αντιδημάρχου πάρθηκε τόσο κατόπιν παρότρυνσης από διάφορες προσωπικότητες της πόλης μας όσο και από διάφορα οργανωμένα σύνολα που πιστεύουν στο έργο μου όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τις δυνατότητες που βλέπουν στο πρόσωπο μου πώς σε αυτή την θέση κλειδί είμαι το πλέον κατάλληλο άτομο για να υπερασπιστώ και φέρω εις πέρας την αποστολή και τις ευθύνες που τις αναλογούν. Μετά λοιπόν από ώριμη σκέψη και αφού η οικογένεια μου έδωσε το πράσινο φως πήρα την απόφαση να την διεκδικήσω και με την στήριξη που λαμβάνω μέχρι στιγμής είμαι βέβαιος πώς θα τα καταφέρουμε σε αυτή την συλλογική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πολλοί δηλώνουν ανεξάρτητοι αλλά έχουν σαφώς πολιτική ταυτότητα. Εσείς είσαστε ανεξάρτητος ή υποψήφιος του ΕΛΑΜ;

Είμαι υποψήφιος αντιδήμαρχος και η υποψηφιότητα μου απευθύνεται σε όλους της δημότες της πόλης μας ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής προσέγγισης και αυτόν τον χαρακτήρα και ιδιομορφία έχουν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σαφώς και δεν παραμερίζεται η κομματική μου ιδιότητα που έχω ως αντιπρόεδρος του ΕΛΑΜ αλλά τονίζω και υπογραμμίζω ξανά πως η υποψηφιότητα μου σπάζει τις κομματικές αγκυλώσεις και ξεπερνά τις κομματικές γραμμές και η πλειοψηφία των δημοτών το γνωρίζει και αντιλαμβάνεται πλήρως και είναι εξάλλου εμφανές πλέον ότι η κοινωνία μας αγκαλιάζει και στηρίζει όλο και πιο σθεναρά σε αυτό τον αγώνα.

Πως βλέπετε τον νέο θεσμό ειδικά μέσω της ιδιότητας και των καθηκόντων που θα έχει ένας αντιδήμαρχος;

Ο θεσμός του αντιδημάρχου είναι μία πρόκληση μετά από την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και για πρώτη φορά θα εκλέγεται απευθείας από τον λαό. Είναι ένας ρόλος πολύ ουσιαστικός που θα δίνει πλέον κατεύθυνση στον Δήμο μαζί βέβαια με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτός που θα αναλάβει λοιπόν την νέα θέση θα πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση των καθηκόντων που απορρέουν από αυτήν και πιστεύω μετά από την πετυχημένη παρουσία μου τα τελευταία 7 χρόνια περίπου σαν εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος έχω πλέον την πείρα αλλά και τα κατάλληλα εφόδια να ανταποκριθώ πλήρως και με απόλυτη επιτυχία.

Η Πάφος τα τελευταία χρόνια έκανε πρόοδο, έγιναν έργα και υπάρχει ανάπτυξη. Τι χρειάζεται ακόμη να γίνει;

Αυτό που χρειάζεται θεωρώ και πιστεύω να γίνει είναι να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης με σωστό προγραμματισμό και συλλογικότητα αποφάσεων και θα πρέπει να αποδείξουμε στον κάθε δημότη και δημότισσα αυτής της πόλης πως δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτόν ποτέ και με οποιονδήποτε τρόπο που θα τον κάνει να πιστεύει πως ο Δήμος σαν οργανισμός είναι απρόσωπος και δεν εμπιστεύεται τους πολίτες. Είμαι άνθρωπος που πιστεύει πάρα πολύ στην προσωπική επαφή και επικοινωνία και αυτό πρέπει να μεταδώσουμε και στον τελευταίο αριθμητικά κάτοικο αυτού του Δήμου και το θέτω σαν προτεραιότητα συνεπώς την ανθρώπινη προσέγγιση και ότι μπορεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες του. 

Επειδή είσαστε και πολιτικό στέλεχος, θα θέλαμε και ένα σχόλιο για τις ευρωεκλογές δεδομένης της δημοτικότητας που απολαμβάνει το ΕΛΑΜ.

Οι θέσεις και η πολιτική στάση του κινήματος μας αλλά και η σοβαρότητα που αντιμετωπίζει τα διάφορα που αποσχολούν τους πολίτες είναι τα συστατικά τα οποία θα οδηγήσουν στην πολιτική νίκη των Ευρωεκλογών. Αυτός εξάλλου είναι και ο αντικειμενικός στόχος που δύσκολα θεωρώ μπορεί να αποτραπεί. Εάν αυτό συνοδευτεί και με την κατάληψη της τρίτης θέσης κάτι που καταγράφεται σε σειρά από δημοσκοπήσεων ακόμα καλύτερα. Είναι πολιτικά ορθό πιστεύω και χρονικά αναπόφευκτο. Τον τελικό λόγο όμως πάντα τον έχει ο πολίτης και οι πολίτες ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε.