17.9 C
Paphos
Wednesday, February 21, 2024

Μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας για υποστελέχωση Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς και αστυνομικού σταθμού

Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς οργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου με θέμα την υποστελέχωση του Νοσοκομείου και του Αστυνομικού Σταθμού Πόλεως Χρυσοχούς.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν βουλευτές της επαρχίας Πάφου, κοινοτάρχες, οργανωμένα σύνολα, φορείς, δημότες και κάτοικοι του διαμερίσματος Π. Χρυσοχούς στηρίζοντας μαζικά την εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενώνοντας τη φωνή τους και απαιτώντας όπως η Πολιτεία επιλύσει άμεσα τα δύο αυτά φλέγοντα ζητήματα, που τους απασχολούν διαχρονικά αλλά και να τους αντιμετωπίσουν, όπως είπε, ως ισότιμους πολίτες και όχι σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή, ανέφερε πως δυστυχώς για ακόμη μια φορά καλούμε τον κόσμο του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς να διαμαρτυρηθεί για την υποστελέχωση του τοπικού αστυνομικού σταθμού και του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές. Οι υποσχέσεις που μας έχουν δοθεί από τα προηγούμενα χρόνια, και τις προηγούμενες συναντήσεις που είχαμε με τους Υπουργούς και τους υπεύθυνους , δυστυχώς παρατήρησε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, δεν έχουν υλοποιηθεί, και αναγκαζόμαστε σήμερα να καλούμε τον κόσμο εδώ να διαμαρτύρεται.

Ο κ. Παπαχριστοφή είπε χαρακτηριστικά πως δεν γίνεται με τρία άτομα βάρδια να καλείται ο τοπικός αστυνομικός σταθμός να καλύπτει μια περιοχή ενός Δήμου και 30 κοινοτήτων και να ελέγχουν και να αστυνομικά κρατητήρια. Νιώθουμε συνέχισε, πλήρη ανασφάλεια. Επί τούτου πρόσθεσε, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , διότι δεν βρίσκουν αλλού να τους κατανοήσουν.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα, όπως αυτή την φορά , ο ΠτΔ να ανταποκριθεί και να στελεχώσει σωστά τον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς. Ακολούθως αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς, δηλώνοντας πως ο μοναδικός καρδιολόγος και οι δύο ειδικοί ιατροί τους μετέφεραν στα Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού για να βοηθήσουν στις μονάδες Covid- 19. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην μη επάνδρωση του χημείου και του ακτινολογικού στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς αλλά και στο ένα πλήρωμα του ασθενοφόρου με όλα τα αρνητικά επακόλουθα.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς είπε “ελπίζουμε στις 14 Δεκεμβρίου που θα επισκεφτεί την Πόλη Χρυσοχούς ο Υπουργός Υγείας όλα αυτά τα θέματα να τα επιλύσει”.

Η Στέλλα Πετράκη κάτοικος της περιοχής απηύθυνε δραματική έκκληση αναφέροντας πως έχασε τον ξάδερφο της πριν δέκα ημέρες από αυτή την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς αν και οι ιατροί και νοσηλευτές που τον στελεχώνουν είναι εξαιρετικοί, όπως είπε. Κάλεσε την Πολιτεία να μην “κλείνει τα αυτιά της “κατά την έκφραση της για να μην χάσουμε και άλλες ζωές.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο Άγγελος Οδυσσέως πρώην Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως το πρόβλημα με το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς είναι διαχρονικό, σημειώνοντας ωστόσο πως τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι τραγική και απαράδεκτη. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό συνέχισε, που χάσαμε ασθενή λόγω υποστελέχωσης και ανεπάρκειας του Νοσοκομείου , τονίζοντας πως θα πρέπει η Πολιτεία επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της. Είπε μάλιστα πως σε ένα ευνομούμενο Κράτος στην προμετωπίδα των προβλημάτων του θα πρέπει να έχει τα θέματα υγείας και ασφάλειας. Εξαντλήθηκε συνέχισε και η ανοχή και η υπομονή μας και πρέπει επιτέλους και εμείς να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες αντιδρώντας.

Μητέρες δήλωσαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας πως “ο πόνος του πένθους είναι μεγάλος λέγοντας πως η ζωή γεννά ζωή αλλά ο θάνατος δεν επιστρέφει πίσω. Έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ίσοι σαν άνθρωποι”. Είπαν ακόμη πως “αυτή η περιοχή έχει νεολαία. Αν θέλετε να μείνουμε στα χωριά μας , πρέπει να μας βοηθήσετε, να μην πεθαίνουν νέοι, ούτε κανένας”.
Κάποιοι εκ των διαμαρτυρόμενων κάλεσαν την κυβέρνηση να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα θέλει την δημόσια υγεία ελεύθερο αγαθό προς όλους ; ή την θέλει εμπόρευμα για τους λίγους “.

Eξάλλου ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου που παρέστη στην εκδήλωση είπε πως δεν νοείται νοσηλευτήριο χωρίς ειδικούς ιατρούς , χωρίς καρδιολόγο , χωρίς κτίριο και χωρίς ακτινολόγο. “. Κάλεσε επίσης τον ΟΚΥπΥ και τον ΟΑΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου με καταγωγή από την περιοχή ανέφερε πως εδώ και δεκαετίες το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς λαμβάνει μόνο υποσχέσεις. Κάλεσε τέλος τους κυβερνώντες να αντιληφθούν ένα πρόβλημα δεκαετιών.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση διαμαρτυρίας τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ