12.9 C
Paphos
Tuesday, March 21, 2023

Μαρία Γιάγκου: Η Πέγεια θεωρείται από τα πιο “must” μέρη του κόσμου για την τέλεση γάμων

Η Πέγεια θεωρείται από τα πιο “must” μέρη του κόσμου προσφέροντας διαφορετικά πακέτα γάμου, ακόμη και γάμο στην παραλία. Για να δώσετε όρκους αγάπης επισκεφτείτε την.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σχεδιάσουν μια υπαίθρια γαμήλια τελετή στην Πέγεια, στο δημαρχείο της, σε κάποιο παρεκκλήσι, σε ξενοδοχειακό κατάλυμα αλλά και στις πανέμορφες παραλίες της.

Στη Βρύση των Πεγειώτισσων αλλά και σε ένα μοναδικό χώρο τέλεσης γάμων κοντά στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών, που διαθέτει πανοραμική θέα και με κορυφαία ομορφιά σε ένα μοναδικό τοπίο της Κύπρου.

Στην ρομαντική Πέγεια επιλέγουν πολλά ζευγάρια από τη  Βρετανία, τη Ρωσία, από το Ισραήλ και την Ελλάδα  για να τελέσουν τους γάμους τους σύμφωνα με την Λειτουργό του Γραφείου τέλεσης πολιτικών γάμων Μαρία Γιάγκου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε συνέντευξη της η κ. Γιάγκου σημείωσε πως πεντακόσιοι εξήντα περίπου πολιτικοί γάμοι τελέστηκαν στον Δήμο Πέγειας κατά το απερχόμενο έτος 2021. Οσον αφορά το τρέχον έτος ανέφερε πως τα δεδομένα της στιγμής είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά . Ενδεικτικά είπε,  πως μέχρι στιγμής δεν έχουν καθόλου ακυρώσεις απεναντίας έχουν  καθημερινά κρατήσεις, ενώ μέχρι σήμερα πρόσθεσε,  έχουμε κλείσει 850 γάμους και οι κρατήσεις συνεχίζονται.Επεσήμανε επίσης πως κρατήσεις για πολιτικούς γάμους στην Πέγεια έχουν ξεκινήσει και για το 2025.

Πόσα χρόνια εργάζεστε στο Δημαρχείο Πέγειας και τι εμπειρίες αποκτήσατε  ;
Εργάζομαι στον Δήμο Πέγειας εδώ και 26 έτη . Είχα ξεκινήσει σαν Λειτουργός Υδατοπρομήθειας, μετά τοποθετήθηκα στο Γενικό Αρχείο του Δήμου Πέγειας , διετέλεσα ιδιαιτέρα του Δημάρχου Πέγειας και σήμερα είμαι Λειτουργός Γάμων , ιδιαιτέρα Δημάρχου και στο Αρχείο του Δήμου .

Ως Λειτουργός Γάμων πως θα σχολιάζατε το έργο σας ;
Για να είσαι στο Γραφείο τέλεσης πολιτικών γάμων,  πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις για να μπορέσεις να είσαι ευχάριστη και επικοινωνιακή με τους πελάτες σου που στην προκειμένη περίπτωση είναι τα νεαρά ζευγάρια. Είμαι πάντα χαρούμενη , και πρέπει να συμπάσχεις με την χαρά των μελλόνυμφων . Επίσης πρέπει να τους βοηθάς σε ότι δυσκολία προκύψει όσον αφορά τα documents, τα χαρτιά τους. Ο ρόλος μας λοιπόν πρέπει να είναι πολύ βοηθητικός με την καλή  πρόθεση για να μπορέσεις να κάνεις στο τέλος την επιθυμία τους  πραγματικότητα.


Αντιμετωπίσατε δυσκολίες ως Λειτουργός Γάμων στον Δήμο Πέγειας ;
Σημαντική δυσκολία όχι. Είχαμε πολλές περιπτώσεις που να μην είχαν συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά . Επίσης σε κάποια ζευγάρια έπρεπε να ακυρώσουν την ημερομηνία της τέλεσης του γάμου τους επειδή τους τύχαινε κάτι το απρόοπτο. 

Κάνοντας έναν απολογισμό για το 2021 πως θα χαρακτηρίζατε την απερχόμενη χρονιά ως Λειτουργός Γάμων ;
Το 2020 ήταν πιο  χειρότερη χρονιά ως πρώτη χρονιά της πανδημίας, ενώ σημειώθηκαν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων .  Σε κατάσταση πανικού βρίσκονταν και τα ζευγάρια που άλλαζαν τις ημερομηνίες τους . Θα μπορούσα να πω ότι όλη η χρονιά του 2019 “πήγε λάθος”. Το 2021 ήταν καλύτερη χρονιά γιατί είχαμε κάποιες ενδείξεις από την πανδημία και αρχίσαμε να την γνωρίζουμε. Είχαμε μια πολύ καλή χρονιά το 2021. Είχαμε κρατήσεις και έγιναν αρκετοί γάμοι. Συγκεκριμένα το 2021 έγιναν γύρω στους 560 πολιτικούς γάμους που θεωρείται για μας πάρα πολύ καλός αριθμός όταν σκεφτεί κάποιος ότι δουλέψαμε μόνο για τρεις με τέσσερις μήνες.  Επίσης το 2021 περίπου εισέρρευσαν στα Ταμεία του Δήμου Πέγειας από την τέλεση των Πολιτικών Γάμων περίπου 200χιλ. ευρώ.


Το 2022..
Τα δεδομένα της στιγμής είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά . Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καθόλου ακυρώσεις απεναντίας έχουμε καθημερινά κρατήσεις.Μέχρι στιγμής έχουμε κλείσει 850 γάμους και οι κρατήσεις συνεχίζονται.  Επίσης έχουμε αρχίσει και κρατήσεις για το 2025 .Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος άρχισε να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και κάνει πλάνα και σχέδια για να παντρευτεί. Πάρα πολλά νεαρά ζευγάρια θεωρούν την Κύπρο και ειδικά την Πέγεια πάρα πολύ όμορφη και ειδυλλιακή τοποθεσία για την τέλεση των γάμων τους. Για μας θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.


Από ποιες χώρες επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την τέλεση των πολιτικών τους γάμων στην Πέγεια κ. Γιάγκου;

Τα σκήπτρα κρατούν τα ζευγάρια από την Μεγάλη Βρετανία. Όμως εμείς ως Δήμος Πέγειας είχαμε πάρα πολλά ζευγάρια από Ισραήλ το 2021  σε σύγκριση με άλλες χρονιές αλλά και από Ρωσία. Οπότε για μας αυτές είναι οι πιο σημαντικές αγορές .


Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς μήνες ;
 Οι πιο δημοφιλείς μήνες είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος . Αυτοί οι δύο μήνες ξεπερνούν κάθε δεδομένο για εμάς. Και μετά είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος μήνας. 


Ποιες περιοχές επιλέγουν τα ζευγάρια για να τελέσουν τον πολιτικό γάμο τους στην Πέγεια ; 
Προτιμούν τα ξενοδοχεία λόγω του ότι δεν θέλουν να μετακινούνται ή έχουν μικρά μωρά ή ηλικιωμένους . Οπότε η τέλεση των γάμων στα ξενοδοχεία είναι στην πρώτη ζήτηση. Επίσης πολύ δημοφιλής χώρος είναι το “ναυάγιο” που το προτιμούν και τα ζευγάρια από την Ρωσία που θέλουν κάτι διαφορετικό και όχι μόνο . Έχουμε την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Λιμάνι που είναι πολύ όμορφη περιοχή καθώς και ο χώρος της Βρύσης των Πεγειώτισσων που είναι ένας καταπράσινος πλακόστρωτος χώρος . Στο μέρος εκεί όπως αναφέρεται συναντιόντουσαν τα ζευγάρια στα παλιά χρόνια.  Πρέπει να αναφέρω πως αυτός που εργάζεται στο  Γραφείο Τέλεσης Πολιτικών Γάμων πρέπει να έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με τους τουριστικούς πράκτορες  . Σε όλα τα Δημαρχεία τελούνται πολιτικοί γάμοι, οπότε ο υπάλληλος που εργάζεται στο Γραφείο Τέλεσης Πολιτικών Γάμων πρέπει να διακρίνεται για την ευγένεια του , ώστε να υπάρχει ανταπόκριση. Δυστυχώς λόγω και της πανδημίας οι τουριστικές  εκθέσεις Τέλεσης Γάμων στο εξωτερικό ακυρώθηκαν . Εκτιμώ ότι είναι πολύ σημαντικό να προωθείς το προϊόν σου στο εξωτερικό  αλλά και οι εταιρείες στο εξωτερικό να γνωρίζουν ότι όντως υπάρχεις. Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να πηγαίνουμε.

  
Οι Πεγιώτες παντρεύονται με πολιτικούς γάμους ;

Ναι οι Πεγιώτες παντρεύονται με πολιτικούς γάμους, ωστόσο οι πλείστοι όμως απλά το πράττουν για τυπικούς λόγους και μετά ακολουθεί ο κανονικός γάμος. Προτιμούν το μεγάλο γάμο και το μεγάλο γλέντι 

Θα χαρακτηρίζατε σήμερα αναβαθμισμένο τον Δήμο Πέγειας ;
Ναι εκτιμώ ότι ο δημότης της Πέγειας σήμερα δεν έχει να ζηλέψει τίποτε  από τους δημότες των άλλων Δήμων .Ζούμε θεωρώ στην καλύτερη περιοχή της Κύπρου αφού ως περιοχή η Πέγεια συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα.    

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ