26.9 C
Paphos
Friday, July 19, 2024

Λίνα Παντελή (Πορταντάρη) : “Με μικρές μικρές δράσεις να δώσουμε πνοή στις γειτονιές και τις συνοικίες μας”

Κυρία Παντελή τα τελευταία χρόνια έχετε μια ιδιαίτερη ανάμειξη με τα κοινά, μέσα από τη δράση σας στους συνδέσμους γονέων και όχι μόνο. Πιστεύετε έφτασε η ώρα να προσφέρετε πιο ενεργά μέσα από ένα Δημοτικό Συμβούλιο; 

Πιστεύω ότι είναι μία φυσική εξέλιξη για μένα. Έχω υπηρετήσει τη δημόσια εκπαίδευση από τη θέση της προέδρου του Συνδέσμου Γονέων τα τελευταία τρία χρόνια στην Τεχνική Σχολή Πάφου. Πιστεύω πως η δράση μου αυτή εκτιμάται θετικά από τον κόσμο γιατί πάντα πρώτη και κύριο μέλημα μου ήταν και είναι η προσφορά προς τα παιδιά μας.

Ένεκα αυτού λιπόν έκρινα πως ήρθε η ώρα να προσφέρω στην πόλη μου μέσα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Η γνώση και η εμπειρία μου προς τα κοινά μου έδωσαν τα εφόδια να ανταπεξέλθω επιτυχία σε αυτή την πρόκληση. Έχω αρκετές ιδέες και εισηγήσεις, μικρές αλλά και μεγάλες και κυρίως έχω τη θέληση να εργαστώ σκληρά για τη περαιτέρω πρόοδο της πόλης μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όλοι βλέπουμε πως η Πάφος άλλαξε προς το καλύτερο και αυτό είναι αναντίλεκτο οπότε με τη βοήθεια όλων μας, με καλή διάθεση, προτάσεις επικοδομητικές και εισιγήσσεις μπορούμε να την μετατρέψουμε σε ένα κέντρο ανάπτυξης, νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτομίας.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε; 

Θέσεις και εισηγήσεις έχω πολλές και τις έχω παρουσιάσει σταδιακά μέσα από τις δημόσιές μου παρεμβάσεις. Μερικές από τις προτεραιότητες μου είναι η λειτουργία θεσμού “Συνοικιακών Συμβουλίων” τα οποία θα αποτελούνται απο κατοίκους και παράγοντες στις διάφορες συνοικίες όπως πχ ο κοινοτάρχης, ο πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής καθώς και νέοι επιστήμονες των οποίων οι εισηγήσεις και οι απόψεις θα λαμβάνεται υπόψη και θα προωθούνται για διάφορα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μια άλλη εισήγησή μου για απάβλυνση τυχόν προβλημάτων που σήμερα να υπάρχουν είναι η λειτουργία του “Δημοτικού Κοινωνικού Μαγειρείου” το οποίο θα ενταχθεί μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Δήμου. Αυτό θα στηρίζει οικογένειες που το έχουν ανάγκη, στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και θα προσφέρει δωρεάν γεύματα σε όσους τα χρειάζονται.

Εισηγούμαι επίσης τη διοργάνωση Συνοικιακών Γιορτών τα “παραδοσιακά πανηγύρια” όπως των παλιό καλό καιρό, τότε που οι συνοικίες, οι γειτονιές και οι γείτονες ζούσαν πιο κοντά και είχαν καλύτερη επικοινωνία. Η πόλη όπως ξέρετε εκκλησιαστικά αλλά και χωροταξικά χωρίζεται σε έξι συνοικίες. Την ενορία Παναγίας Παντάνασσας, αυτή του Αγίου Κενδέα, της Παναγίας Θεοσκέπαστης και Αγίων Αναργύρων, του Αγίου Θεόδωρου, του Αποστόλου Παύλου και του Αναβαργός.

Στην τελευταία υπολείπεται η ανέγερση νέας εκκλησίας σε συνεργασία με την Ιερά μητρόπολη Πάφου. Κατά την διάρκεια λοιπόν της εορτής κάθε Αγίου στην ομώνυμη συνοικία εισηγούμαι να διοργανώνεται και μια ωραία λαϊκή πανήγυρις όπως γίνεται σε διάφορες περιοχές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στους κατοίκους να έρθουν πιο κοντά αλλά και στους μικρούς επιχειρηματίες να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους.

Με τον τρόπο αυτό ο κόσμος θα επιστρέψει στις παραδόσεις μας και οι συνδημότες μας θα έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους.

Ένα άλλο σημείο το οποίο μπορούμε να κάνουμε βήματα προόδου είναι η βελτίωση της Δημοτικής Αγοράς. Στις επαφές που είχα προεκλογικά διαπίστωσα και κατέγραψα εισηγήσεις από τους ίδιους τους επιχειρηματίες της Αγοράς που σίγουρα αν εφαρμοστούν θα προσφέρουν και καλύτερο αποτέλεσμα στις επιχειρήσεις αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση στους επισκέπτες.

Επίσης μια εισήγηση μου που σήμερα είναι πιο επιβεβλημένη απο ποτέ αφορά την κατασκευή σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου για την Πάφο. Η συγκυρία της κατάκτησης του Κυπέλλου Κύπρου από την Πάφο FC το έχει καταστήσει πρώτιστη ανάγκη και προτεραιότητα.

Τέλος εισηγούμαι τη λειτουργία του θεσμού της “Δημοτικής Αστυνομίας”. Δεν είναι δυνατόν σήμερα με τόση εγκληματικότητα ο Δήμος Πάφου να μην έχει στη διάθεση του Δημοτικές Αστυνομία η οποία να επιλαμβάνεται σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθηθεί σημαντικά και το έργο της Αστυνομίας η οποία είναι υποστελεχωμένη.

Που βρίσκεται ο Δήμος σας από πλευράς ανάπτυξης; Είσαστε ικανοποιημένη με το σήμερα που παρουσιάζει η Πάφος; 

Στην πόλη μας έχουν συντελεστεί σημαντικές και μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Η Πάφος άλλαξε εκ βάθρων και αυτό είναι κοινώς παραδεκτό όχι μόνο για όσους ζουν εδώ αλλά και όλη την Κύπρο. Η εικόνα αυτή που περιγράφω δεν είναι μια δική μου εκτίμηση αλλά ένα συμπέρασμα το οποίο βλέπουν όλοι και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη που του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου στους οποίος πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Πόσο πιστεύετε θα αλλάξουν την Πάφο τα δυο επιπλέον Πανεπιστήμια;  

Βλέπω στο να εξελίσσεται ως ο σημαντικότερος πυλώνας ανάπτυξης της πόλης μας, τόσο το ΤΕΠΑΚ όσο και το AUB σε συνδυασμό πάντα και με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Τα Πανεπιστήμιά μας θα μετατρέψουν την Πάφο σε ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας και Μόρφωσης και τα οφέλη προς για την πόλη μας και τους κατοίκους της εκτός από πολλά θα είναι σημαντικά και σπουδαία.

Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι σήμερα τι θα ήταν;

Θα άλλαζα τη δομή και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου για να μπορεί να είναι θεσμικά αποτελεσματικότερη η κοινωνική παρουσία του Δήμου Πάφου προς τους πολίτες. Εκτιμώ πως ο θεσμός μπορεί να είναι πιο ανθρωποκεντρικός και να δίνει τη δυνατότητα ενός κοινωνικού διαλόγου μετατρέποντας τον Δήμο σε ένα πιο ανθρώπινο εργαλείο για την κοινωνία των πολιτών. Αντιλαμβάνεστε βεβαίως ότι αυτό για να γίνει προϋποθέτει καλή θέληση από τον Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους. Πρώτο μέλημα μας θα πρέπει να είναι η ευημερία των δημοτών μας γιατί τους δημότες καλούμαστε να υπηρετήσουμε και σε αυτούς πρέπει να προσφέρουμε, ειδικά στους νέους στους οποίους θα πρέπει να μπορέσουμε να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη πόλη.

Γιατί κάποιος να επιλέξει ΔΗΣΥ και γιατί να ψηφίσει εσάς;

Γιατί ο Δημοκρατικός Συναγερμός όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε πως διαθέτει τη γνώση και έχει τις δυνάμεις που μπορούν να αναλάβουν δύσκολες αποστολές και να τις φέρουν με επιτυχία σε πέρας. Αυτό στην περίπτωση της Πάφου αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Όσον αφορά εμένα προσωπικά θέλω ο κόσμος να γνωρίζει πως έχω και την όρεξη και την εμπειρία αλλά και τη θέληση να εργαστώ σκληρά για την πρόοδο και την ευημερία της πόλης μας. Είμαι έτοιμη να προσφέρω και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ