Μάστιγα οι κλοπές αυτοκινήτων στην Πάφο- 5+1 μέτρα για να προστατευθείτε

0
2628

Μάστιγα είναι το τελευταίο διάστημα οι κλοπές αυτοκινήτων στην Πάφο με την αστυνομία να πονοκεφαλιάζει για την ευκολία με την οποία οι δράστες καταφέρνουν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Όπως είδαμε και σε διάφορα βίντεο που καταγράφησαν μέσα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης οι δράστες δεν θέλουν πέραν των δυο λεπτών να ανοίξουν ένα αυτοκίνητο, να το ξεκινήσουν και να εξαφανιστούν.

Που εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του Ρίκκου; Πολίτης που είδε το δημοσίευμα στο PafosPress ειδοποίησε την Αστυνομία

Μάλιστα πολύ πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι στο στόχαστρο των δραστών δεν είναι μόνο οχήματα παλαιότερης κατασκευής που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι ευκολότερο να τα ξεκινήσουν αλλά και τελευταίας χρονολογίας τα οποία ξεκινάνε με διάφορους τρόπους πλέον αξιοποιώντας και την Τεχνολογία.

Τώρα πέραν των προσπαθειών της Αστυνομίας για να εντοπίσει τους δράστες, γιατί να τους αποτρέψει είναι ανέφικτο, λίγα είναι εκείνα τα μέτρα που μπορεί κάποιος να λάβει για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μερικά από αυτά είναι:

  • να μην αφήνουμε τα κλειδιά μας σε σημείο που αν πέσουμε θύμα διάρρηξης να μπορεί ο διαρρήκτης να πάρει τα κλειδιά και κατεπέκταση και το αυτοκίνητο.
  • Να κλειδώνουμε το γκαράζ (αν υπάρχει) στο οποίο βρίσκεται το όχημα
  • Να σταθμεύουμε το όχημα σε σημείο που να υπάρχει φως για να καθίστατε δυσκολότερη η δράση των υποψήφιων κλεφτών
  • Να τοποθετήσουμε εντός του οχήματος σύστημα GPS ούτως ώστε και να κλαπεί το όχημα να μπορεί να εντοπιστεί από τον ιδιοκτήτη και την Αστυνομία όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν σε ένα συμπολίτη μας που ενημέρωσε την αστυνομία που βρίσκεται το όχημά του
  • Σίγουρα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην αφήνουμε ξεκλείδωτο το όχημά μας
  • Η κλειδαριά στο τιμόνι είναι μια καλή λύση που χρησιμοποιούν και πολλοί ιδιοκτήτες στην Ελλάδα.