Κλειστά και σήμερα κέντρα αναψυχής – μέλη ΠΑΣΙΚΑ στην Πάφο

Κλειστά παραμένουν και σήμερα αρκετά κέντρα αναψυχής στην Πάφο μετά από απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. Οι ιδιοκτήτες μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.Κ. Α διαμαρτύρονται για τις καταγγελίες που δέχονται καθημερινά από την Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Φάνος Λεβέντης, Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ανέφερε πως αύριο Τετάρτη στις 12:00 αναμένεται συνάντηση του με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου κ. Νίκο Πενταρά σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να επιχειρήσουν και να ξεκαθαρίσουν τις όποιες απορίες υπάρχουν και από τις δύο πλευρές με σκοπό να λειτουργήσει η επισιτιστική βιομηχανία χωρίς προβλήματα.

Ενδεικτικά είπε, πως δεν έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, σκοπό τους να παραβιάζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο , αλλά δεν επιθυμούν να καταγγέλλεται κανένας άδικα, συμπλήρωσε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ερωτηθείς γιατί τα κέντρα αναψυχής μέλη του Συνδέσμου του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. έκλεισαν μόνο στην Πάφο, ο κ. Λεβέντης απήντησε πως αυτό συμβαίνει επειδή στην Πάφο παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με κάποια μέλη του αστυνομικού σώματος. Πέρσι, παρατήρησε, είχαμε παρόμοια προβλήματα, που τα επιλύσαμε, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα όπως και φέτος ξεπεραστούν.

Όσον αφορά τα προβλήματα με την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής ο κ. Λεβέντης είπε πως οι εξωτερικοί χώροι μόνο, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό λόγω και των καιρικών συνθηκών ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Πάλι είπε, κάποιοι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής δεν έχουν επαρκή εξωτερικό χώρο και κάποιοι άλλοι καθόλου εξωτερικό χώρο.

Σημειώνεται πως οι καταγγελίες από την Αστυνομία για όσα κέντρα αναψυχής παραβιάζουν τα διατάγματα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της επαρχιακής επιτροπής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής και σε ένδειξη διαμαρτυρίας κάλεσε τα μέλη του να κρατήσουν για δύο ημέρες, από χτες και σήμερα, κλειστές τις επιχειρήσεις τους τόσο στην τουριστική περιοχή περιλαμβανομένης και της οδού Αγίου Αντωνίου, όσο και στο εμπορικό κέντρο.

Όπως εξήγησε ο κ. Λεβέντης, “με τόσα προβλήματα που κουβαλούμε στις πλάτες μας θα ήταν άδικο, να κουβαλούμε και πρόσθετα προβλήματα τα οποία να προέρχονται από άδικες καταγγελίες”.

Εκεί, είπε, που εξόφθαλμα παραβιάζεται το πρωτόκολλο κανένας δεν θα εμποδίσει οποιονδήποτε να καταγγελθεί, αλλά από την άλλη δεν είναι επιθυμία τους ούτε ένας επιχειρηματίας να καταγγελθεί άδικα γιατί έχει παρερμηνευτεί κάποια πρόνοια του πρωτοκόλλου.

Ο κ. Λεβέντης έστειλε επίσης το μήνυμα ενόψει της συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου για να παρθούν κάποιες αποφάσεις για κάποιες χαλαρώσεις, ότι εκτός από το γεγονός ότι θα πρέπει να καταργηθούν τα sms , θα πρέπει να επεκταθεί τουλάχιστον κατά μία ώρα, η ώρα λειτουργίας των κέντρων αναψυχής. Επίσης, συνέχισε, από ένα υψόμετρο και πάνω, θα πρέπει να επιτραπεί και η λειτουργία στους εσωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΣΙΚΑ ζητά από την κυβέρνηση να εξηγήσει με σαφήνεια τα σχετικά πρωτόκολλα.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Επαρχιακής Επιτροπής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής Ματθαίος Ματθαίου, ανέφερε πως το θέμα δεν είναι ότι θέλουν να βγουν εκτός του πλαισίου του πρωτοκόλλου.

Το θέμα σημείωσε, είναι, “να διευκρινίσουμε το πρωτόκολλο και να έχουμε μια αντιμετώπιση από τα ελεγκτικά όργανα, η οποία κατά βάση θα είναι συμβουλευτική και αν κατ’ επανάληψη υπάρχουν παραβάσεις τότε να τιμωρούνται, οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής“.

Eπεσήμανε επίσης πως είναι φυσιολογικό ότι τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα για όλους, προσθέτοντας πως κάποιοι επιχειρηματίες δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν το πρωτόκολλο και είναι γι αυτό το λόγο που ζητούν διευκρινήσεις σε σχέση με τα μέτρα .

Από την πλευρά του καταστηματάρχης ο Φίλιππος Γενεθλίου είπε πως ορισμένα από τα κέντρα αναψυχής που έχουν ανοίξει προσπαθούν να εφαρμόσουν τον Νόμο κατά “γράμμα”, αλλά δυστυχώς οι υπηρεσίες του Kράτους, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Υγειονομείο, η αστυνομική διεύθυνση Πάφου και οι ιδιοκτήτες από την άλλη, ερμηνεύουν το πρωτόκολλο διαφορετικά .

Τα μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.ΚΑ ευελπιστούν, όπως αναφέρουν, ότι μετά την επικείμενη συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου θα επανέλθει η ομαλότητα και η εύρυθμη λειτουργία των κέντρων αναψυχής.

Πηγή ΚΥΠΕ

Support Local Business
Translate »