Κεραυνοί Μουτήρη στο ΔΗΚΟ- Έφυγε “πυροβολώντας”

0
2

Την παραίτηση του υπέβαλε από μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης.

Ο γνωστός καρδιολόγος ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμου Πάφου στις τελευταίες εκλογές λαμβάνοντας 202 και μη καταφέρνοντας να εξασφαλίσει την εκλογή του απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο γνωστοποιώντας του την απόφασή του. Ο κ. Μουτήρης εγκαταλείπει το ΔΗΚΟ πυροβολώντας και αφήνοντας αιχμές…

Λευκωσία

18 Ιουνίου 2024

Αγαπητέ κύριε Παπαδόπουλε,

Δια της παρούσης θα ήθελα να υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αυτό, μετά από 45 χρόνια ενεργής παρουσίας στο κόμμα, αρχικά το 1979 ως μέλος και πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης Αναγγένηση, το 1984 ως μέλος της Γραμματείας της ΝΕΔΗΚ και από το 1987, ως μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και αργότερα της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ.

Οι λόγοι που με ώθησαν να πάρω αυτή την απόφαση είναι οι ακόλουθοι:

1. Το τελευταίο διάστημα, το ΔηΚο παρουσιάζει μια αστάθεια σε πολιτικές θέσεις και στις συμμαχίες που συνάπτει με τα άλλα κόμματα. Αυτό το έχουμε βιώσει και στις πρόσφατες εκλογές, στις οποίες είδαμε το κόμμα μας, να συνεργάζεται σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες με το κόμμα της δεξιάς και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες με το κόμμα της αριστεράς. Αυτό δημιούργησε την εντύπωση, στους πολίτες, ότι η πολιτική μας παράταξη δεν έχει ξεκάθαρη ιδεολογία, αρχές και πολιτικές θέσεις, και ότι απλώς εποφθαλμιά τον διαμοιρασμό θέσεων και την αναρρίχηση στην εξουσία.

2. Στη διάρκεια της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης για την τοπική αυτοδιοίκηση, γίναμε μάρτυρες μιας ανεπίτρεπτης και ευνοιοκρατικής παρέμβασης του αντιπροέδρου του κόμματος και βουλευτή Πάφου, υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος και υπέρ συγκεκριμένου υποψήφιου ευρωβουλευτή. Κάτι τέτοιο εκτός από ανεπίτρεπτο δημιουργεί θέμα τάξης για τον ίδιο, καθότι έχει παραβιαστεί το καταστατικό του κόμματος και η αρχή της ισότιμης αντιμετώπισης των υποψηφίων από κομματικούς αξιωματούχους.

3. Την περίοδο των εκλογών, η τοπική επαρχιακή επιτροπή ΔηΚο Πάφου, δεν απέστειλε το κομματικό έντυπο με τα ονόματα και τις φωτογραφίες των υποψηφίων στους δημότες της Πάφου, ως όφειλε, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι ψηφοφόροι όλους τους υποψήφιους του κόμματος μας, στην επαρχία. Πιστεύω ότι αυτό έγινε εσκεμμένα, με σκοπό τον ευνοιοκρατικό επηρεασμό των μελών του ΔηΚο, από τον κομματικό μηχανισμό, προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ως και απεδείχθη.

4. Η απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να μην συμμετάσχει στην εκδήλωση για το «λεωφορείο της Αντίστασης», που διοργανώθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, και ήταν στην ουσία εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες αντιστασιακούς, δεν με βρήκε σύμφωνο, επειδή θεώρησα πως η απόφαση (ανεξάρτητα του χρόνου διοργάνωσης της εκδήλωσης) δεν ήταν ορθή και πρόσβαλλε τη μνήμη των πεσόντων αντιστασιακών στο πραξικόπημα. Το ΔηΚο θάπρεπε να πρωτοστατεί σε τέτοιες εκδηλώσεις και όχι να απέχει.

Για τους ανωτέρω λόγους, υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, με την ευχή, η παρακμή του του κόμματος, και η κατοδική πορεία που έχει πάρει, όπως τη βιώνουμε σήμερα, και όπως, τις συνέπειες της οποίας είδαμε στο αποτέλεσμα των εκλογών, να σταματήσει κάποια ημέρα.

Παραμένω ενεργός πολίτης του χώρου του δημοκρατικού κέντρου, προσηλωμένος στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της απαλλαγής της Κύπρου από την κατοχή και την κατοχύρωση του δικαιώματος όλων ανεξαίρετα των προσφύγων για χρήση ή επιστροφή στη γη τους.

Δρ Ιωσήφ Α Μουτήρης