Κατερίνα Βασιλείου: Η “Φροντίδα” κατ’οίκον δίπλα από κάθε ασθενή και στην Πάφο

0
4989

Μια καινούργια εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της τον τελευταίο καιρό και στην Πάφο σε σχέση με την Υγεία αλλά και την κατ’ οίκον φροντίδα. Ο λόγος για την Φροντίδα η οποία προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες στο σπίτι, κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και κυρίως μας φέρνει στις μέρες μας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Για την “Φροντίδα” και τις υπηρεσίες της μίλησε στο PafosPress η Κατερίνα Βασιλείου Διευθύντρια της εταιρείας για την Πάφο και τη Λεμεσό.

 1. Τι είναι η Φροντίδα; Ποιες υπηρεσίες προσφέρει; 

Η «Φροντίδα», είναι μια νεοσύστατη εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υψηλής ποιότητας  κατ’ οίκον υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης με προτεραιότητα την αγάπη και τον σεβασμό προς τον ασθενή.

Παρέχουμε κατ’ οίκον υπηρεσίες Νοσηλείας και Φροντίδας όπως επίσης και άλλων υπηρεσιών όπως, Μαιών, Φυσιοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Κλινικής Διατροφολογίας, Κλινικής Ψυχολογίας, Βρεφονηπιοκόμου, Νηπιαγωγού.

 • Πως προέκυψε η ιδέα; Είδατε κάποιο κενό στην αλυσίδα προσφοράς υπηρεσιών Υγείας; 

Ακριβώς, μέσα από το λειτούργημα του ιατρού των επιστημονικών συνεργατών και μετόχων της εταιρείας είχε παρατηρηθεί ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη για νοσηλεία, φροντίδα και αποκατάσταση στο σπίτι.  Ιδιαίτερα λόγο της μειωμένης διαθεσιμότητας κλινών στα νοσοκομεία και ιδιωτικά νοσηλευτήρια οι ασθενείς αναγκάζονται να συνεχίσουν την αποκατάσταση και αποθεραπεία τους στο σπίτι το συντομότερο δυνατό.   Αντιληφθήκαμε στην πορεία ότι μια οργανωμένη εταιρεία και όχι ένας μεμονωμένος νοσηλευτής ή φροντιστής μπορεί  να αναλάβει την πλήρη κατ’ οίκον φροντίδα του ασθενή και να καλύψει όλες τις ανάγκες του ασθενή και της οικογένειας με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και υπηρεσίες 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, πάντοτε με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού του.

 • Σύνθημά σας, όπως προκύπτει και μέσα από τις διατυπώσεις σας είναι «Στόχος μας, η καλύτερη ποιότητα ζωής σας». Πιστεύετε ότι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες αλλάζουν τόσο δραματικά την ποιότητα ζωής μας σήμερα;

Βεβαίως και το πιστεύουμε και για αυτό το εφαρμόζουμε.   Η σωστή και εξατομικευμένη κατ’ οίκον υγειονομική περίθαλψη επιτρέπει στα άτομα που λαμβάνουν φροντίδα και νοσηλεία να έχουν πιο ευτυχισμένη και πιο ανεξάρτητη διαβίωση αλλά παρέχει επίσης και υποστήριξη και ψυχική ηρεμία στις οικογένειες τους.   Πιστεύουμε ότι ο καθένας από εμάς δικαιούται με αξιοπρέπεια να μπορεί να αναρρώσει λαμβάνοντας με αγάπη, σεβασμό και επαγγελματισμό την σωστή περίθαλψη χωρίς καμία ταλαιπωρία μετακίνησης στο ασφαλές και οικείο περιβάλλον του σπιτιού του.  Για εμάς αυτό αποτελεί προτεραιότητα.

 • Εμπίπτουν οι υπηρεσίες σας εντός του ΓΕΣΥ; Είναι ακριβές οι υπηρεσίες που προσφέρετε;

Ναι, παρέχουμε τις υπηρεσίες μας εντός και εκτός ΓεΣΥ. Η πρόσβαση στις συγκεκριμένες υπηρεσίες γίνεται κατόπιν παραπομπής από τον Προσωπικό ή τον Ειδικό Ιατρό και αφορά σε δικαιούχους που έχουν καταχωρηθεί από τον ΠΙ ως «κατακεκλιμένοι». Σε περιπτώσεις δηλαδή που δικαιούχος, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, δεν μπορεί να μετακινηθεί από τον χώρο που βρίσκεται, υπάρχει η δυνατότητα όπως οι υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας υγείας του παρέχονται κατ’  οίκον.

Όλοι οι ασθενείς (παιδιά και ενήλικες) έχουν δικαίωμα να λάβουν μέχρι και 12 επισκέψεις το χρόνο, οι οποίες καλύπτονται από το ΓεΣΥ.  Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου ο θεράπων ιατρός και ο νοσηλευτής κρίνουν ότι ο ασθενής χρήζει περισσότερων επισκέψεων, τότε έχουν την δυνατότητα υποβολής αιτήματος πραγματοποίησης μεγαλύτερου αριθμού επισκέψεων.

Θεωρούμε ότι οι τιμές των υπηρεσιών μας είναι πάρα πολύ καλές, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα και το θεραπευτικό όφελος.   Η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούμε σαν εταιρεία είναι τέτοια έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί κάθε ασθενή ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής τάξης αφού η Κατ’ Οίκον Νοσηλεία αποτελεί δικαίωμα όλων των ασθενών και όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε μια σωστή και αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη.

Επιπλέον, η νοσηλεία στο σπίτι εξοικονομεί πόρους από το κράτος και αφήνει χώρο στα νοσοκομεία γι’ αυτούς που χρειάζεται να νοσηλευτούν εκεί.

Δεν είναι ανάγκη ούτε πολυτέλεια. Η κατ’ οίκον νοσηλεία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των ανθρώπων και αναπόσπαστο τμήμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ολόκληρο τον κόσμο.  Για τον λόγο αυτό, βασικός στόχος αποτελεί η πρόληψη, η προαγωγή και η αποκατάστασης της υγείας του κάθε ασθενή.

Επιπλέον, θεωρείται ως η καταλληλότερη μέθοδος φροντίδας καθώς πραγματοποιείτε άψογη παρακολούθηση στην άνεση και την οικειότητα του σπιτιού του ασθενή, σημειώνεται σημαντική μείωση των κινδύνων έκθεσης σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και επανεισαγωγών του ασθενή στο νοσοκομείο ενώ παράλληλα, δύναται να εξασφαλίζεται η συνεχής παρακολούθηση και η ενημέρωση του θεράποντος ιατρού του ασθενούς.  Παρατηρείται ακόμη ταχύτερη ψυχοκινητική ανάρρωση, βελτίωση ψυχικής διάθεσης, σημειώνεται σημαντική μείωση των χρονοβόρων μετακινήσεων και γενικά έχει λιγότερες αρνητικές συνέπειες για τον ασθενή και κατ’ επέκταση της οικογένειας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και επισκεφθείτε την ολοκαίνουργια ιστοσελίδα της “Φροντίδας”

 • Δίνετε όπως βλέπουμε ιδιαίτερη έμφαση και στο εξειδικευμένο προσωπικό.

Ακριβώς γιατί ο στόχος είναι η πλήρης αποκατάσταση του ασθενή. Το θεραπευτικό πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο και για κάθε θεραπευτική παρέμβαση χρησιμοποιείται ο πλέον σύγχρονος φορητός εξοπλισμός.  Συντονίζεται από τους ιατρούς του ασθενούς και σχεδιάζεται και πραγματοποιείται από την ομάδα αποκατάστασης της Φροντίδας, με μεμονωμένες αλλά και συνδυαστικές θεραπευτικές παρεμβάσεις στο σπίτι του ασθενούς.

Η Κατ’ οίκον Αποκατάσταση περιλαμβάνει Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Ψυχολογική υποστήριξη, παρακολούθηση από Κλινικό Διατροφολόγο, εκπαιδευτικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας.

Στόχος της Κατ’ οίκον Αποκατάστασης είναι:

 • Η προσαρμογή του ασθενούς στην κατοικία του με όλες τις αναγκαίες εργονομικές παρεμβάσεις για την απρόσκοπτη διαβίωση στο χώρο του
 • Η αποκατάσταση  των κινητικών και λειτουργικών ελλειμμάτων του
 • Η ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς και της οικογένειάς του
 • Η προσωπική και οικογενειακή  επανένταξή του, ως αφετηρία για την πλήρη κοινωνικοποίησή του
 • Εξυπηρετείτε ασθενείς σε όλες τις πόλεις;  

Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας Παγκύπρια, καθημερινά, με 24ωρη κάλυψη αναγκών, 365 τον χρόνο.  Η υγειονομική περίθαλψη στο σπίτι μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμη, μακροπρόθεσμη, ωριαία, ημερήσια ή εβδομαδιαία. Εξαρτάται πάντοτε από τις ανάγκες του κάθε ασθενή ολιστικά και εξατομικευμένα.

 • Ποιες άλλες υπηρεσίες προσφέρει η εταιρεία σας; 

Παρέχουμε τις πιο κάτω επιπρόσθετες υπηρεσίες:

 1. Kατ’ οίκον αιμοληψία, συλλογή ούρων και μεταφορά δείγματος στο εργαστήριο.   
 2. Αναβάθμιση λειτουργικότητας χώρου με στόχο την ασφάλεια και την προσβασιμότητα.
 3. Παροχή και χρήση αναλωσίμων και εξοπλισμού και εκπαίδευση συγγενικών ατόμων.
 4. Συνοδεία Ασθενή  σε οποιοδήποτε χώρο υγειονομικής περίθαλψης.
 5. Συντροφιά και ενασχόληση με hobby και δραστηριότητες.  Συνοδεία για ψυχαγωγικούς σκοπούς, όπως μπάνιο στη θάλασσα, περίπατος, βόλτα για ψώνια, για καφέ και διάφορες άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.
 6. Φροντίδα Ανάπαυσης/Respite Care – Η υπηρεσία αυτή, δίνει την ευκαιρία για ένα διάλειμμα από την φροντίδα του ασθενή ή ηλικιωμένου ώστε να ξεκουραστεί λίγο το μέλος επίσης οικογένειας που παρέχει την φροντίδα, να απολαύσει μια ευχάριστη ενασχόληση ή μια βραδινή έξοδο, να πάει διακοπές κα.  Η εταιρεία επίσης αναλαμβάνει την φροντίδα του ασθενή ή ηλικιωμένου για όσο χρειάζεται.
 7. Φροντίδα Νεογνού – Με την υπηρεσία αυτή οι πρώτες ημέρες στο σπίτι με το νεογέννητο είναι πιο εύκολες αφού δίνουμε την δυνατότητα να υπάρχει η βοήθεια επίσης Μαίας στο πλευρό επίσης επίσης μανούλας.
 8. Φύλαξη και Φροντίδα παιδιών – Η εξειδικευμένη επίσης ομάδα αποτελείται από μαίες, βρεφοκόμους, νηπιαγωγούς και φροντιστές οι οποίοι αναλαμβάνουν την φύλαξη και την δημιουργική δραστηριότητα και ψυχαγωγία των παιδιών με ασφάλεια. Αναλαμβάνουμε παιδιά κάθε ηλικίας, επίσης επίσης παιδιά με σύνδρομο Down, με αναπηρίες και άτομα με ειδικές ανάγκες.
 9. Αναλαμβάνουμε τη διαχείριση ασθενών με χρόνια Νοσήματα και την ανακουφιστική Φροντίδα σε ασθενής με καρκίνο

Είμαστε μια εταιρεία με ανθρωποκεντρική κουλτούρα και θεωρούμε ότι καλύπτοντας πλήρως κάθε ανάγκη του ασθενή, άμεσα και χωρίς περιττή ταλαιπωρία βοηθούμε στην διατήρηση της κοινωνικής τους λειτουργικότητας, ανεξαρτησίας με αυτενέργεια και αξιοπρέπεια. Παράλληλα, γίνεται αποφόρτιση, στήριξη και ενημέρωση των άτυπων φροντιστών συμφιλιώνοντας την προσωπική, την οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή.

Κατερίνα Βασιλείου

Διευθύντρια “Φροντίδας” Πάφου και Λεμεσού