17.9 C
Paphos
Thursday, May 30, 2024

Καλώς ήρθες Άνοιξη! 5 συμβουλές από τους ειδικούς για ένα όμορφο κήπο

Βαδίζουμε ήδη στις πρώτες μέρες της Άνοιξης έστω και αν ο καιρός είναι ακόμη μουντός και βροχερός παρόλα αυτά είναι θέμα ημερών οι γλυκιές ηλιόλουστες ημέρες της εποχής να μας οδηγήσουν στην αυλή και τους κήπους μας για να απολαύσουμε τον προσωπικό μας χώρο και να καθαρίσουμε όσο μπορούμε το μυαλό μας από τις διάφορες σκέψεις που μαζεύτηκαν εκεί τον τελευταίο καιρό.

Πως θα επαναφέρουμε όμως τη ζωντάνια στον κήπο μας μετά από μια παρατεραμένη χειμωνιάτικη περίοδο;

Οι ειδικοί της εταιρείας Menelaos Georgiou Pool And Garden Maintenance με έδρα την Πάφο και δραστηριότητες σε όλη την επαρχία καθώς και στην περιοχή Πισσουρίου μας προτείνουν μερικές απλές λύσεις για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να απολαύσουμε

Η ταχύτητα σκοτώνει
  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να καθαρίσουμε τον κήπο μας από φύλλα, χόρτα ή και ξερά κλαδιά. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε είναι να ξεριζώσουμε τα χόρτα για να μη βλαστήσουν ξανά. Εννοείται βεβαίως ότι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να “ξεσκονήσουμε” τα εργαλεία του κήπου και να τα βγάλουμε από την αποθήκη μας γιατί θα τα χρειαστούμε αν πρέπει να κλαδέψουμε ή να συντηρήσουμε φυτά που έχουμε στον κήπο.
  • Το έδαφος στον κήπο μας χρειάζεται αναζωογόνηση. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και μόνη σας σε αρκετά σημεία, ίσως και παντού, λόγω του χειμώνα το χώμα πιθανόν να έσφιξε και να είναι σκληρό ή κάπου αλλού που δεν έπεφτε νερό ίσως να έχει στεγνώσει. Χρειάζεται άρα να ενισχύσουμε την υγρασία βάζοντας οργανικό υλικό όπως λίπασμα ή κόπρι. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μια καλύτερη βάση για πιο υγιή ανάπτυξη των εποχικών λουλουδιών που θα φυτέψουμε.
  • Το κλάδεμα είναι πάντα μια σημαντική διαδικασία αυτή την εποχή. Ειδικά για τα φυτά που “επιβίωσαν” το προηγούμενο θα πρέπει να κλαδευτούν για να αναπτυχθούν ξανά. Αυτό σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς είναι καλό να συμβεί κυρίως μεταξύ του μέσου του Απρίλη ή του Μάη ώστε να αποφύγουμε ένα απροσδόκητο κύμα κακοκαιρίας που θα βλάψει τα φυτά μας (εκτός από τις τριανταφυλλιές που έπρεπε ήδη να κλαδευτούν πριν βγάλουν μπουμπούκια). Τα ανθισμένα φυτά πρέπει να κλαδεύονται αμέσως μετά την ανθοφορία τους για να αποφευχθεί η διακοπή των μελλοντικών λουλουδιών. Τα καλοκαιρινά φυτά θα πρέπει να κλαδεύονται στις αρχές της άνοιξης.
  • Το λίπασμα στο οποίο αναφερθήκαμε και πιο πάνω βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη των ζιζανίων και των ασθενειών. Διατηρεί επίσης την υγρασία και τη σωστή θερμοκρασία στον κήπο. Ο βασικός κανόνας είναι να διατηρήσουμε το οργανικό λίπασμα σε απόσταση μερικών εκατοστών από τα στελέχη των φυτών ώστε να αποτρέψουμε τη σήψη των ριζών τους.
  • Ίσως η πιο ευχάριστη διαδικασία στην συντήρηση του Κήπου μας. Το χρώμα άλλωστε και οι μυρωδιές είναι αυτές που συνδυάζονται περισσότερο με την Άνοιξη και είναι αυτά που θα δώσουν μια διαφορετική εικόνα στον κήπο μας άρα θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση και τη διάθεσή μας. Προτιμήστε να φυτεύσετε φυτά που αντέχουν χρόνια παρά εποχικά ή ετήσια γιατί αυτά χρειάζονται τακττική αντικατάσταση και σίγουρα περισσότερη φροντίδα, κατε’ επέκτταση χρόνο που ίσως να μη διαθέτετε. Αυτό προϋποθέτει ότι θα κάνουμε μια επένδυση σε φυτά που θα πρέπει να ανανεώνονται. Τα πολυετή φυτά, από την άλλη πλευρά, διαρκούν από δύο έως τρία χρόνια και συνήθως επιβιώνουν την περίοδο του χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ποια είναι η εταιρεία Menelaos Georgiou Pool And Garden Maintenance και γιατί να την επιλέξετε;


Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ