17.9 C
Paphos
Tuesday, April 9, 2024

Ικανοποιημένος ο Σ. Περδίος που η Πάφος έχει αγκαλιάσει τα νέα δεδομένα στο τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ 

Την ικανοποίηση του που η Πάφος έχει αγκαλιάσει τα νέα δεδομένα στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ εξέφρασε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρουσίασης των τελικών αποτελεσμάτων της  εκστρατείας για προώθηση του προορισμού “Πάφος” το 2022 από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, και το ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. Πάφου σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα. 

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη  στο ξενοδοχείο Almyra  στην Πάφο και αφορά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ψηφιακής εκστρατείας για την περίοδο Απρίλιο-Οκτώβριο 2022 από την εταιρεία Global media/ Modulus marketing house, συμμετείχαν ξενοδόχοι και  φορείς του τουρισμού. Σύμφωνα με την  Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου πέραν των 8 εκατομμυρίων μοναδικών πιθανών επισκεπτών έχουν γίνει αποδέκτες των μηνυμάτων της ηλεκτρονικής εκστρατείας, ενώ 3.4 εκ αποδέκτες του βίντεο μηνύματος ολοκλήρωσαν πλήρως την θέαση του. 

Είμαστε ικανοποιημένοι που η Πάφος έχει αγκαλιάσει τα νέα δεδομένα στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφουςο κ. Περδίος σημειώνοντας πως πρόκειται για μια  πρωτοβουλία, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από τον ιδιωτικό τομέα και την ΕΤΑΠ. 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εμείς είπε,  στηρίζουμε μέσω χορηγίας την ΕΤΑΠ  την όλη προσπάθεια και εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι βλέπει αυτή την προσπάθεια, όπως τόνισε , όχι μόνο να γίνεται αλλά να βελτιώνονται τα αποτελέσμα της αλλά και η στόχευση της.  Ήδη συνέχισε ο κ. Περδίος , ένα από τα βασικότερα μηνύματα , όπως είπε και ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ, είναι ότι θα γίνει επέκταση αυτής της καμπάνιας μέχρι και το τέλος του φετινού χρόνου. Ο Υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε πως το επόμενο βήμα και αυτό που θέλουν να δούν από την ΕΤΑΠ είναι να αυξηθούν και άλλο τα κονδύλια που διατίθενται για αυτή την καμπάνια, ούτως ώστε,  να γίνεται και ολόχρονα όπως κάνει και το Υφυπουργείο Τουρισμού με τις δικές του καμπάνιες.   

Αν η Πάφος το πετύχει αυτό,  είπε ο Σ. Περδίος « όχι μόνο θα μπορέσει να εδραιωθεί ως ολόχρονος τουριστικός προορισμός,  αλλά θα μπορέσει να είναι παρούσα στις αγορές διαδικτυακά τους μήνες όπου λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις για τα ταξίδια» , δηλαδή όπως εξήγησε, « από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο» . 

Ερωτηθείς για το προφίλ του μέσου επισκέπτη ο κ. Περδίος είπε ότι αυτό έχει ξεκινήσει να αλλάζει και λόγω της πανδημίας . Ακόμη είπε και η Βρετανική αγορά που είναι και η δυνατή αγορά της Κύπρου και της Πάφου φέτος έχει καταγράψει μείωση της τάξης του 10% και αναμενόμενη κατά τον ίδιο. Ακόμη συνέχισε, « και πριν την πανδημία και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία αναμέναμε ότι λόγω του Brexit  θα δούμε σε κάποια φάση μια μείωση από την αγορά αυτή»  , προσθέτοντας πως αυτό  σημαίνει ότι η έμφαση που έχει δοθεί στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σημαντική και ότι έρχονται από πολλές χώρες της ΕΕ επισκέπτες στην Πάφο. 

Επεσήμανε ακόμη πως πολλοί απ’ αυτούς νοικιάζουν αυτοκίνητα για να μεταβούν σε άλλες περιοχές όπως στον Πύργο Τηλλυρίας και την Πόλη Χρυσοχούς..Είπε ακόμη πως ενώ πριν την πανδημία κατά 70% εξαρτιόνταν ο τουρισμός μας από οργανωτές ταξιδίων με τις ναυλωμένες πτήσεις,  πλέον το ποσοστό αυτό δεν υπερβαίνει το 50% το οποίο σημαίνει ότι το υπόλοιπο 50% είναι από μεμονωμένους ταξιδιώτες οι οποίοι πραγματικά έρχονται για να ανακαλύψουν τα ωραία της Κύπρου όλες τις περιοχές αλλά και ειδικές μορφές τουρισμού . 

Ερωτηθείς σχετικά ο Υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε πως μέσα από τις ειδικές μορφές τουρισμού μπορεί η Κύπρος και  ιδιαίτερα η  Πάφος να προσελκύσει τουρίστες νεαρότερηςηλικίας. Οι νέοι 25 και 30 ετών συνέχισε θέλουν δραστηριότητες στην φύση.   

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε πως είναι πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα διότι είναι η δεύτερη χρονιά που συνεχίζεται η προσπάθεια για προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Επαρχίας Πάφου μέσω της πιο σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας που υπάρχει στο τομέα του  marketing . Ευελπιστούμε είπε ο κ. Μιχαηλίδης ότι θα συνεχίσει και τον επόμενο χρόνο, και  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πολύ πετυχημένη προσπάθεια μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα μέσω του Υφυπουργείου Τουρισμού και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου. Χαρακτήρισε επίσης την ενέργεια αυτή πρωτοπόρα . Στόχος μας είπε ο κ. Μιχαηλίδης είναι όχι μόνο να βελτιώσουμε την ροή των τουριστών προς την Επαρχία Πάφου αλλά και την ποιότητα του τουρίστα. Ανακοίνωσε πως τα δύο χρόνια που γίνεται αυτή η καμπάνια  έχουν δει να βελτιώνονται συνεχώς οι δείκτες. Πρόσθεσε πως είναι μια καμπάνια που βασίζεται στην πλέον σύγχρονη τεχνολογία που αφορά το ψηφιακό marketing  και είναι βασισμένη σε έρευνα αγοράς που έχει γίνει πέρσυ να έχουν σωστή στόχευση στον τουρίστα που θέλουν να προσελκύσουν στην Πάφο. 

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Κυριάκος Δρουσιώτης είπε πως αξίζουν συγχαρητήρια για αυτήν την προσπάθεια η οποία γίνεται εδώ και δύο χρόνια, προσθέτοντας πως  σαν Εταιρεία Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου  θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουν με την προβολή μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη για να μην απουσιάζουν  από τις αγορές αλλά θα βοηθήσουν  και για την χειμερινή περίοδο που εκτίμησε ότι θα είναι λίγο πιο δύσκολη. 

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της η ΕΤΑΠ αναφέρει πως μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα και της πολιτείας για ανάκαμψη του τουρισμού, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου και την στήριξη των ξενοδόχων της επαρχίας, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, και της Ελληνικής Τράπεζας, έγινε εφικτό η συγκέντρωση του ποσού των €150,000 για την διεκπεραίωση ψηφιακής εκστρατείας για προώθηση του προορισμού “Πάφος” σε διάφορες χώρες. 

Όπως σημειώνει η ΕΤΑΠ για δεύτερη φορά στα χρονικά της Κύπρου σχεδιάζεται και εκτελείται μια τέτοια ενέργεια προώθησης ενός Τουριστικού προορισμού βάση της ανάλυσης και διαρκούς αξιολόγησης ταξιδιωτικών δεδομένων μέσα από την αξιοποίηση της Sojern, της μεγαλύτερης Travel Data Marketing Engine παγκοσμίως). Με την χρήση προηγμένης αλγοριθμικής τεχνολογίας ‘’εντοπίζεται’’ διαδικτυακά το ενδιαφέρον πιθανόν επισκεπτών για την Κύπρο/Πάφο καθώς και σε ανταγωνιστικούς προορισμούς και στοχευμένα αποστέλλεται το προωθητικό μήνυμα στους δυνητικούς επισκέπτες. 

Η εν λόγω εκστρατεία άρχισε τον Απρίλιο 2022, κορυφώθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες και ολοκληρώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου ενώ επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο σε κύριες ή ανερχόμενες αγορές όπως αυτές του Η.Β, Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ολλανδίας, Γαλλίας, Πολωνίας και Ισραήλ. 

Για αποτελεσματικότερη στόχευση, έχουν δημιουργηθεί σωρεία νέων προωθητικών μηνυμάτων που παρουσιάζουν τον προορισμό “Πάφος” (video, native & display banners) με απώτερο στόχο να αναβαθμίσουν την αναγνωρισιμότητα του προορισμού και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα σε ολόκληρη την επαρχία. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΤΑΠ, μέσα στο πλαίσιο την παρουσίασης ο Υφυπουργός Τουρισμού μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους πολύ σημαντικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με το θέμα. 

Η εκστρατεία όπως έγινε από όλους αποδεκτό έχει σημειώσει , προστίθεται στην ανακοίνωση, μεγάλη επιτυχία και έχει υπερκαλύψει τους στόχους της. 

Κλείνοντας ο Υφυπουργός Τουρισμού συνεχάρη τους φορείς της επαρχίας για την πρωτοβουλία και τους ενθάρρυνε για ενίσχυση των προσπαθειών. Παράλληλα η ΕΤΑΠ Πάφου και ο ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ Πάφου ευχαρίστησαν το Υφυπουργείο Τουρισμού και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για συνέχιση της προσπάθειας και τα επόμενα χρόνια με ενισχυμένο προϋπολογισμό και διευρυμένη περίοδο εκστρατείας ίσως με έναρξη από τον Φεβρουάριο και ολοκλήρωση τον Δεκέμβριο, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ