spot_img
spot_img
11.9 C
Paphos
Monday, December 6, 2021

Η Πνευματική μας Κατάντια [του Αρχιμ. Αλέξιου Εγκλειστριώτη]

   

Καλημέρα πονεμένε και βασανισμένε Κυπριακέ λαέ!!!

Πανθομολογούμενα και πολύ αντικειμενικά τα συμπεράσματα που μου έστειλε σήμερα ένας αγαπητός φίλος !!!

Μου έστειλε ένα μικρό απόσπασμα, πατερικό κείμενο(Πατέρων Λόγοι και διδαχές, Δ’ Κεφ.), με το οποίο περιγράφει την πνευματική κατάπτωση όλων μας ,γιατί περιθωριοποιήσαμε τον Θεό,την Εκκλησία και τα Μυστήρια της κι οδηγηθήκαμε στις μασωνικές στοές,στα μέντιουμ,στη γιόγκα ,στις δίαιτες ,όχι για να κάνουμε εγκράτεια και νηστεία, για να προετοιμαστούμε πνευματικά και να δεχθούμε μέσα μας το Χριστό ,αλλά για να φαινόμαστε έτσι αρεστοί στους άλλους. Αυτή δυστυχώς είναι η κατάντια μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η διεθνής σιωνιστοσατανομασονολατρεία κατάφερε να αποφασίζει για μάς, χωρίς εμάς, μέσω των εδώ αντιπροσώπων τους .Έτσι φτάσαμε στην παντός είδους διαφθορά . Καταντήσαμε πλέον να διαφθείρουν τα ήθη και τα έθιμα ,τις θρησκευτικές, ηθικές, πολιτιστικές αξίες, τα ιδανικά του λαού μας, τις τέχνες και τον πολιτισμό μας.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Πρόσφατη κατάντια, είναι η επιλογή του γνωστού σατανιστικού ” τραγουδιού”, που, ως μη όφειλε, θα εκπροσωπήσει , άκουσον_ άκουσον!!! ,την πονεμένη,μοιρασμένη και διχοτομημένη πατρίδα μας , τη Μεγαλόνησο Κύπρο μας, τη Νήσο των αγίων και των Μαρτύρων μας ,στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Αυτός είναι ο πολιτισμός μας ;
Αυτός είναι ο πολιτισμός των ” πεφωτισμένων” του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ και του Προεδρικού περιβάλλοντος;

Συγχαρητήρια Κύριε Πρόεδρε του ΔΗΣΥ!!! Συγχαρητήρια Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας της ” Μπανανίας”!!!

( Αιωνία ας είναι η μνήμη σου αείμνηστε Πρόεδρε Γλαύκο Κληρίδη, που προήδρευσες δέκα ολόκληρα χρόνια και έφυγες φτωχότερος απ’ ότι ήσουνα!!! Είμαι σίγουρος ότι δεν θα αισθάνεστε περήφανος για τα πολιτικά σας τέκνα. )

Ξυπνάτε αθάνατοι ήρωες του 1821, ξυπνάτε ήρωες του απελευθερωτικού μας αγώνα, του 1955_59.

Τι τραγική ειρωνία!!! Συμπληρώνονται φέτος διακόσια χρόνια από την απελευθέρωση του Έθνους μας από τον βάρβαρο Τουρκικό ζυγό .

Γι’ αυτά τα ιδανικά αγωνιστήκατε;

Γι αυτές τις αξίες κι αυτές τις αρχές, γι’ αυτές τις παραδόσεις μας θυσιαστήκατε ;

Γι’ αυτή την Πίστη και γι’ αυτή την Πατρίδα δώσατε το αίμα σας ,για να ζούμε εμείς ελεύθεροι ;

Γρηγόρη Αυξεντίου , Ευαγόρα Παλληκαρίδη , Κυριάκο Μάτση, Φώτη Πίττα και όλοι οι αθάνατοι ήρωες, συναγωνιστές, σας ξυπνάτεεεε ,για να δείτε την πνευματική ,θρησκευτική και πολιτιστική κατάντια μας!!!

Ξυπνάτε, για να ατενίσετε κι’ εσείς την σημαία της εισβολής και το σύμβολο της κατοχής της ταλαιπωρημένης Πατρίδας μας ,αλλά και για να εξοργισθείτε, από την μοιρολατρεία και αγνωμοσύνη μας, αλλά και τον εθνικό μας εξευτελισμό!!!

Ξυπνάτε για να μας ξανατονώσετε την Πίστη, τις ηθικές και θρησκευτικές μας αξίες και τη φιλοπατρία μας !!!

Ο Θεός να μας ελεήσει όλους!!!

Θεέ και Κύριε του ελέους,της φιλευσπλαχνίας,της αγάπης αλλά και της δικαιοσύνης , ταπείνωσε, συνέτισε και φώτισε τους παραπλανημένους ηγέτες μας,που κατευθύνουν τις τύχες του πονεμένου λαού μας.

Αιωνία ας είναι η μνήμη σας, αθάνατοι ήρωές μας!!!

Ως ένδειξη της απογοήτευσης ,της οργής και λύπης μας , την ώρα που θα ακούγεται το σατανικό αυτό τραγούδι της ντροπής, καλούμε το λαό μας, που πιστεύει σ’ αυτές τις αρχές και αξίες να κτυπήσει μαζί με μάς, μαζί με ολόκληρο το κυπριακό λαό, πένθιμα τις καμπάνες,για να ξυπνήσουν ίσως οι συνειδήσεις όλων μας!!!

Αρχιμ.Αλέξιος Εγκλειστριώτης

12 Μαρτίου 2021

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img