Γυμνάσια: Πιθανή παράταση της σχολικής χρονιάς και κοινά διαγωνίσματα

Λίγες μέρες πριν τις νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης για πιθανές χαλαρώσεις στο νέο lockdown, ανοίγει εκ νέου η συζήτηση για επιστροφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες, μετά τις 10 Μαΐου. Στο τραπέζι των συζητήσεων ανάμεσα σε Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικούς φορείς παραμένει το τι μέλει γενέσθαι με τις εξετάσεις μαθητών Γυμνασίων όπως και η οριστικοποίηση του πρωτοκόλλου διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί επιστροφή μαθητών Γυμνασίων στα σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τα Γυμνάσια επεξεργάζεται παράταση της σχολικής χρονιάς για 10 περίπου μέρες. Δηλαδή, αντί να ολοκληρωθεί-όπως κάθε χρόνο- την τελευταία βδομάδα Μαΐου να ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου.

Παράλληλα το Υπουργείο κλείνει προς την κατεύθυνση οι μαθητές Γυμνασίων να εξεταστούν με κοινά διαγωνίσματα. Την εβδομάδα 1-10 Ιουνίου θα δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να προχωρήσουν σε επαναλήψεις  μαθημάτων και στη συνέχεια θα εξεταστούν σε κοινά διαγωνίσματα που θα ετοιμαστούν από τη Διεύθυνση κάθε σχολείου και θα ολοκληρωθούν στις 18 Ιουνίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όλα τα πιο πάνω πιθανόν να ισχύσουν εάν και εφόσον οι μαθητές επιστρέψουν στα σχολεία τους σε αντίθετη περίπτωση φαίνεται απομακρυσμένο το ενδεχόμενο αξιολόγηση των μαθητών Γυμνασίων με γραπτή εξέταση.

Όσον αφορά το πρωτόκολλο των Παγκύπριων Εξετάσεων, όπως αναφέρθηκε σε παλαιότερο δημοσίευμα συζητείται η δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων στις σχολικές μονάδες στους οποίους θα φιλοξενούνται οι θετικοί στον ιό μαθητές αλλά και οι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στους χώρους αυτούς θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό.

Σημειώνεται πως για την Τετάρτη μεταφέρθηκε η τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου, με την ΟΕΛΜΕΚ, κατά την οποία θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν το πρωτόκολλο για τις τελικές εξετάσεις των τετραμήνων και των Παγκυπρίων Εξετάσεων.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, ωστόσο, έχει μεταφερθεί για αύριο Τετάρτη, στις 11:30.

Support Local Business