Γιώργος Σοφοκλέους: “Κάποιοι βάλαμε πλάτες και κάποιοι όχι για την Πάφο που βλέπετε σήμερα”

0
35

Συνέντευξη για την επαναδιεκδίκηση μιας νέας εκλογής στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ, Γιώργος Σοφοκλέους. Ανάμεσα σε όσα ξεχωρίζουν από τα λεγόμενα του κ. Σοφοκλέους είναι η φράση “βάλαμε πλάτες” για να φτάσει η Πάφος εδώ που έφτασε καθώς και η αναφορά του στην αναγκαιότητα το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να απαρτίζεται από μέλη του να διαθέτουν και νέες ιδέες και όρεξη αλλά και εμπειρία και γνώσεις.

Κύριε Σοφοκλέους είναι πιο δύσκολη αυτή η αναμέτρηση, δεδομένου του μεγάλου αριθμού υποψηφίων αλλά και των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων;

Είναι όντως μια πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση δεδομένων και των όσων αναφέρατε αλλά και του ότι ο καθένας από τους υποψήφιους απευθύνεται στο εκλογικό σώμα θέλοντας να παρουσιάσει μια σειρά από θέσεις, προτάσεις, απόψεις και όραμα.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το έντονο πνεύμα και τη διάθεση ανανέωσης θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό η εμπειρία να μπορέσει να συνυπάρξει με όλα αυτά. Για να σας απαντήσω όμως και σε προσωπικό επίπεδο, είμαι έτοιμος να προσφέρω και να είμαι ωφέλιμος για την πόλη μας για ακόμη μια φορά.

Αγγίξατε ένα σημαντικό σημείο που έχει να κάνει με την εμπειρία. Πρέπει να “παντρευτεί” η εμπειρία και η γνώση με την ανανέωση;

Κοιτάξετε σήμερα όπως έχουν τα πράγματα δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, άρα η εμπειρία είναι πολύ σημαντική. Δεν νοείται, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, να φανταστώ ότι θα αλλάξει εξ’ ολοκλήρου το Δημοτικό Συμβούλιο και θα έχουμε μόνο ανανέωση δίχως γνώση και εμπειρία.

Προσωπικά στηρίζομαι και στην εμπειρία αλλά κυρίως στην ανθρωπιά με την οποία πορεύθηκα τα τελευταία χρόνια μέσα από το ΔΣ. Πρέπει να σας πω και το αισθάνομαι έντονα. Βάλαμε πλάτες για να έρθουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, για να γίνουν τα έργα που έγιναν, με τον τρόπο που χειριστήκαμε τα θέματα που αφορούν την κοινωνία της Πάφου. Αυτά λοιπόν και άλλα πολλά με κάνουν να αισθάνομαι ικανός και με όρεξη να συνεχίσω την προσφορά μου. Η επιθυμία μου για προσφορά είναι η κινητήριος δύναμη που με ωθεί να έχω ενεργή εμπλοκή με τα κοινά.

Στο τέλος της ημέρας θέλω να επαναλάβω ότι εκείνο που πρέπει να προσμετρήσει σοβαρά ο κάθε ψηφοφόρος είναι να μπορέσει μέσα από τις επιλογές του να συνυπάρχει το παλιό με το νέο, το έμπειρο με το καινοτόμο, το σύγχρονο με το σταθερό αλλιώς θα έχουμε ανισοροπία και θα βαδίζουμε μετέωρα. Σε αυτά τα δεδομένα ας προσμετρήσει τη σοβαρότητα, την εντιμότητα και την εργατικότητα που ο καθένας έδειξε όλα αυτά τα χρόνια.

Θα θέλαμε να μας σχολιάσετε λίγο πιο πολύ “το βάλαμε πλάτες”. Αρχικά αισθάνεστε ότι έγινε ένας άθλος σε σχέση με τα έργα;

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι που έφεραν την ανάπτυξη και ο καθένας, πέραν του Δημάρχου, με το δικό του τρόπο έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι και ο κόσμος μπορεί αν το αντιληφθεί αυτό. Τα έργα είναι εκεί και μιλάνε από μόνα τους και όποιος προσπαθεί να μηδενίσει την πρόοδο που επιτελέστηκε στην Πάφο για να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα απλά μένει εκτεθειμένος.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πολλά έργα και πολλές αποφάσεις πάρθηκαν με μικρή πλειοψηφία γι’ αυτό είπα και πριν ότι κάποιοι βάλαμε πλάτες γιατί κάποιοι στάθηκαν απέναντι.

Οι προτεραιότητές σας σε ένα ενδεχόμενο εκλογής ποιες θα είναι;

Θέλω να σταθούμε λίγο στο κομμάτι που αφορά το Ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου το οποίο σχολιάζεται πολύ και έντονα το τελευταίο διάστημα. Όπως γνωρίζετε είμαι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας. Η επιτροπή μας αλλά και γω προσωπικά ως ο επικεφαλής της αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας και είτε με προσωπικές παρεμβάσεις και προτάσεις είτε με παρεμβάσεις των μελών της επιτροπής υλοποιούμε άμεσα έργα και δράσεις ως Δήμος τα οποία βοηθούν τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο.

Δεν είναι της ώρας ούτε να μιλάω για μένα ούτε να περιαυτολογώ αλλά θέλω να το επαναλάβω για πολλοστή φορά. Προσωπικά μου αρέσει η ουσία, η πρόωθηση δράσεων και το αποτέλεσμα δίχως τυμπανοκρουσίες. Αισθάνομαι ότι οι συνδημότες μας έχουν ήδη αντιληφθεί το έργο που επιτελέσαμε, είτε μέσω των επιτροπών που είμαι πρόεδρος είτε μετέχω όπως είναι, πέραν της Επ. Μέριμνας, η Επ. Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, Περιβάλλοντος και Παραλιών καθώς και η Επ. Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συνέβαλα στα μέγιστα στο να γίνει μια διαφορετική πόλη με ελπίδα και προοπτική τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο και τους νέους μας.

Ένα τελευταίο μήνυμα που θέλετε να στείλετε πριν τις εκλογές προς τους ψηφοφόρους

Οι ψηφοφόροι να αισθάνονται σίγουροι ότι η συνέχιση της δράση μου μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο θα διασφαλίσει εμπειρία, γνώση και τιμιότητα. Θέλω να επαναλάβω ότι η ανανέωση προσώπων δίχως την παρουσία έμπειρων και δοκιμασμένων προσώπων δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε προγράμματα, δράσεις και έργα θα πρέπει να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε και να πάμε πιο ψηλά όχι να αρχίσουμε από την αρχή.

Είμαι βέβαιος ότι η κοινωνία και οι ψηφοφόροι έχουν τα απαιτούμενα αισθητήρια για να κάνουν σωστές επιλογές και να διαλέξουν εκείνουν που θα διασφαλίσουν μια σωστή πορεία και για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κόσμος μας ξέρει και θα μας κρίνει αυστηρά και ας τον σεβαστούμε, άλλωστε αυτός είναι ο απόλυτος άρχοντας της Δημοκρατίας, ο ίδιος ο κόσμος και το αποτέλεσμα της κάλπης. Καλή ψήφο σε όλους.