Φόρεσε τα γιορτινά του απόψε ο Άγιος Γεώργιος Πέγειας, καθώς σε μια όμορφη και σεμνή τελετή φωταγωγήθηκε η ανακαινισμένη πλατεία του ιστορικού οικισμού.
Ο Δήμαρχος Ακάμα, Μαρίνος Λάμπρου, πάτησε το κουμπί της φωταγώγησης, μεταμορφώνοντας την πλατεία σε ένα λαμπερό και ζεστό εορταστικό σημείο αναφοράς, που ήδη αποτελεί πόλο έλξης για ολόκληρη την επαρχία Πάφου.
Στον χώρο λειτουργεί επίσης το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, το οποίο κάθε Σαββατοκύριακο υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες.



Οι μικροί κυρίως επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη, να παίξουν σε φουσκωτά και άλλα παιχνίδια, ενώ οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν μια σειρά από δραστηριότητες και γιορτινές εμπειρίες που δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα για όλους.
Πριν από την τελετή φωταγώγησης, ο Δήμαρχος Ακάμα υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ανακαίνιση για την περιοχή και για ολόκληρη την επαρχία, τονίζοντας ότι ένας ιστορικός χώρος αναγεννήθηκε και πλέον αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία της Κύπρου για επίσκεψη, περίπατο και ψυχαγωγία.










Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η πλατεία και ο περιβάλλων χώρος του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, που πρόσφατα εγκαινιάστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, αποτελούν ένα έργο αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου χάρη στη χορηγία της εταιρείας Korantina Homes.




