14.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Φορείς, δήμοι και οργανώσεις συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης».

Ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της, η Βουλή των Αντιπροσώπων σημειώνει ότι η εκστρατεία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των κρατών και πολιτών για την προστασία του πλανήτη.
«H Βουλή των Αντιπροσώπων, με τη συμμετοχή της αυτή αναδεικνύει τη σημασία της συλλογικής δράσης προς αντιμετώπιση της κλιματική κρίσης, όπως η ίδια η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τονίζει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, το οποίο θα προβληθεί με την ευκαιρία αυτή», σημειώνεται.

Τα φώτα στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων θα σβήσουν στις 26 Μαρτίου, μεταξύ των ωρών 20.30 και 21.30.

Με εκδήλωση στην Πλατεία Κέννεντυ και στην Πλατεία Γεροσκήπου συμμετέχουν οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου στη φετινή “Ωρα της Γης”. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Πάφου στηρίζει και φέτος έμπρακτα την παγκόσμια πρωτοβουλία, συνεχίζοντας μια παράδοση αρκετών χρόνων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ., οργανώνει στην Πλατεία Κέννεντυ, σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, εκδήλωση με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Πάφου. Μεταξύ των ωρών 8.30 – 9.30 μ.μ., τα φώτα στην Πλατεία Κέννεντυ και στα δημόσια κτίρια στην περιοχή του Δημοτικού Μεγάρου θα σβήσουν.

Στην Εκστρατεία « Ώρα της Γης» συμμετέχει και ο Δήμος Γεροσκήπου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος συμμετέχει για μια ακόμα χρονιά στη συγκεκριμένη καμπάνια, σβήνοντας τα φώτα της Πλατείας Γεροσκήπου, από τις 20:30 μέχρι τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου.
Ο Δήμος Γεροσκήπου καλεί όλους τους δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα των οικιών και επαγγελματικών τους χώρων.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ) αναφέρει ότι δεν νοείται προστασία της ανθρώπινης υγείας χωρίς την προστασία του περιβάλλοντος.
«Η Ώρα της Γης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο συμμετοχικές εκστρατείες για την προστασία του περιβάλλοντος ανά το παγκόσμιο. Ωστόσο, για ακόμη μία χρονιά, ο εορτασμός της Ώρας της Γης βρίσκει την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με την απειλή της περαιτέρω εξάπλωσης και επιδείνωσης της πανδημίας του κορωνοϊού» λέει, σε σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, η ΟΠΟΚ σημειώνει ότι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η καταστροφή της φύσης θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της ίδιας της ανθρωπότητας. «Ενόσω η άμεση προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η προστασία των ανθρώπων από τη συνέχιση της πανδημίας, μέσω της περαιτέρω εξάπλωσης και μετάλλαξης του κορωνοϊού, η μακροπρόθεσμη στρατηγική μας πρέπει να είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της κλιματικής κρίσης και της απώλειας της βιοποικιλότητας» λέει.

Αναφέρει ακόμη ότι όσον αφορά την περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπου βρίσκεται και η Κύπρος, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. «Η αλλαγή του κλίματος και η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγούν σε παρατεταμένες περιόδους ανομβρίας και ξηρασίας, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των προβλημάτων της λειψυδρίας και της απερήμωσης» σημειώνει.

Τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη του ριζικού μετασχηματισμού του υφιστάμενου αναπτυξιακού μοντέλου και την αποφασιστική ενδυνάμωση της ισχύουσας περιβαλλοντικής πολιτικής της Κύπρου, η ΟΠΟΚ καλεί τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενεργήσουν προς όφελος των σημερινών και μελλοντικών γενεών, εισακούοντας τα μηνύματα και τα αιτήματα της επιστημονικής κοινότητας και της κοινωνίας πολιτών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ