21.9 C
Paphos
Saturday, May 18, 2024

Φίλιππος Θ. Φιλίππου: Η Πάφος μας το δικαιούται και το αξίζει!

Φίλιππος Θ. Φιλίππου Πολιτικός Μηχανικός Δημοτικός Σύμβουλος ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου
Φίλιππος Θ. Φιλίππου Πολιτικός Μηχανικός Δημοτικός Σύμβουλος ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου

Η Πάφος, παρά τις θετικές προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, απέχει πολύ από την εικόνα μιας σύγχρονης, πράσινης, λειτουργικής πόλης, η οποία θα πρέπει να είναι φιλική προς τους δημότες και τους επισκέπτες της. Όλοι ανεξαίρετα οι πολίτες της Πάφου θέλουμε την πόλη μας όχι μόνο πρότυπο για ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και άξιο ανταγωνιστή άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων οι οποίες παρέχουν ήδη υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής στους κατοίκους τους.


Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να οραματιστούμε, να δουλέψουμε σκληρά και συλλογικά, και να μεταμορφώσουμε την πόλη μας σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη όπου, όλοι θα μπορούμε να κινηθούμε με ασφάλεια με το ποδήλατο ή πεζοί σε όλες τις γειτονιές, όλοι θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τους χώρους πρασίνου και τις παιδικές χαρές, όπου θα υπάρχουν πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις για να στραφεί η νεολαία μας στον αθλητισμό, να ψωνίζουμε από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης χωρίς να δυσκολευόμαστε να παρκάρουμε, να ζούμε και να κυκλοφορούμε σε μία πόλη καθαρή και περιποιημένη και κυρίως ο κάθε δημότης να μπορεί να εξυπηρετείται σε όλα τα επίπεδα από το Δήμο του, άμεσα, με ευκολία, κατανόηση και σεβασμό.

Ένα Δήμο που πρέπει να είναι οικονομικά εύρωστος και διοικητικά επαρκής και ταυτόχρονα να λειτουργεί στα πρότυπα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τους δημότες του. Ένα Δήμο δίπλα στον κάθε πολίτη ξεχωριστά!

Η ταχύτητα σκοτώνει


Όλοι ανεξαίρετα οι πολίτες της Πάφου θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη αρχιτεκτονικά και συγκοινωνιακά άρτια, με αισθητικές παρεμβάσεις, η οποία να προσφέρει τις ελάχιστες αναγκαίες παροχές στον πολίτη. Δηλαδή, να υπάρχει δωρεάν λειτουργικό σύστημα υγείας για όλους, πρόσθετη δωρεάν εκπαίδευση για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, να νιώθουν οι πολίτες ασφαλείς στο σπίτι τους, στη γειτονιά τους, στην πόλη τους.

Επίσης, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθεί εμπορικά η τοπική αγορά. Να υπάρχουν συνεχώς πολιτιστικά δρώμενα και να έχουν όλοι οι δημότες τη δυνατότητα δημιουργίας και συμμετοχής. Προσβασιμότητα σε όλους, έτσι ώστε κάθε πολίτης, κάθε άτομο να μπορεί αυτόνομα, με ασφάλεια και με άνεση να προσεγγίζει και να χρησιμοποιεί υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά αλλά και να επικοινωνεί και να πληροφορείται. Να ζούμε πια ως ενεργοί πολίτες σε μια ζωντανή πόλη για όλους.


Όλοι ανεξαίρετα οι πολίτες της Πάφου θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη όπου θα επικρατεί ο πολιτισμός, η ομόνοια, η αλληλεγγύη, η εξέλιξη, η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός. Θέλουμε την πόλη μας να γίνει και πάλι το καμάρι ΟΛΩΝ μας και να μην υπάρχει ούτε ένα τόσο δα σημείο που να μας κάνει να ντρέπομαστε.

Θέλουμε η Πάφος, να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη, γεμάτη με ζωντάνια, ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία. Μια πόλη με προοπτική, μια πόλη περήφανων ενεργών πολιτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται και δρουν ως σύνολο, για το κοινό καλό: για μια καλύτερη και διαρκώς αναβαθμιζόμενη ποιότητα ζωής για όλους.

Μια πόλη όπου θα ενθαρρύνοται και θα επιβραβεύονται ο εθελοντισμός, η συμμετοχή, η άποψη, η έκφραση και η προσφορά. Μια πόλη που θα επενδύει πραγματικά στα νέα μυαλά και στις καινοτόμες ιδέες. Μια πόλη που συνεχώς θα εξελίσσεται προς το καλύτερο.


Η Πάφος αξίζει να γίνει μια σύγχρονη, λειτουργική, πράσινη, φιλική και ανθρώπινη πόλη, κέντρο ανάπτυξης, προόδου και πολιτισμού ολόκληρης της Κύπρου. Οφείλουμε όλοι οι πολίτες της Πάφου, μέσα από τη συμμετοχική μας δράση, να εξασφαλίσουμε αυτό το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Να γίνουμε όλοι υπεύθυνοι για την πόλη μας! Η Πάφος χρειάζεται όλους μας στην πρώτη γραμμή. Χρειάζεται ισχυρή θέληση, όραμα και σκληρή δουλειά! Χρειάζεται σωστές επιλογές, ξεκάθαρους στόχους και πλούσια δράση!

Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε.

Η Πάφος μας το δικαιούται και το αξίζει!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ