32.9 C
Paphos
Saturday, July 20, 2024

Έτοιμη για να προσφέρει η Χριστίνα Λαζάρου, υποψήφια του ΠΓ ΔΗΣΥ (Συνέντευξη)

Γιατί διεκδικείτε θέση στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ;

Έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι στον ΔΗΣΥ πνέει αέρας ανανέωσης με νέους ανθρώπους. Στο παρελθόν υπήρξα μέλος της ΝΕΔΗΣΥ Πάφου και τα τελευταία χρόνια υπηρετώ την Επαρχιακή Γραμματεία ΔΗΣΥ Πάφου ως Βοηθός Επαρχιακός Γραμματέας ΓΟΔΗΣΥ. Έζησα από πρώτο χέρι την εκλογική αναμέτρηση των πρόσφατων προεδρικών εκλογών και αισθάνθηκα την απογοήτευση του αγνού και υπερήφανου Συναγερμικού.

Λάβαμε ξεκάθαρα τα μηνύματα από τη βάση του κόσμου του ΔΗΣΥ και γι’ αυτό αποφάσισα να διεκδικήσω μια θέση στο Πολιτικό Γραφείο για να μπορέσω να προσφέρω και εγώ ότι μπορώ για να αναγεννήσουμε τον ΔΗΣΥ, να επαναφέρουμε την ενότητα στην παράταξη μας μα προπαντώς να ξαναδώσουμε στους νέους το κίνητρο να εμπιστευθούν ξανά τα πολιτικά κόμματα τα οποία σήμερα απαξιούν, για το καλό του τόπου της οικογένειας και της παράταξης μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συμμετοχή νέων στα κέντρα λήψεως αποφάσεων; Βλέπουμε σήμερα (ΠτΔ & ΠτΒ) νέους ανθρώπους σε νευραλγικές θέσεις. Πιστεύετε ότι ζούμε στην εποχή της αλλαγής σκυτάλης στο πολιτικό σκηνικό;

Αναμφίβολα όλοι μπορουν να διαπιστώσουν πως στο ΔΗΣΥ αλλά και στην Κύπρο γενικότερα ζούμε σε μια εποχή που η σκυτάλη αλλάζει χέρια στα πολιτικά δρώμενα. Αυτή την αλλαγή εμείς στην παράταξή μας τη βιώνουμε από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία η κυρία Αννίτα Δημητρίου, ένας νέος άνθρωπος με νέες ιδέες και όραμα για το μέλλον.

Παράλληλα, στις 6 Μαΐου θα γίνει ανανέωση και της ηγεσίας στον ΔΗΣΥ στην οποία διεκδικούν θέσεις πλέον νέοι άνθρωποι έτοιμοι να προσφέρουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Το μέλλον του τόπου μας είναι οι νέοι και πρέπει οι ίδιοι να είναι κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αποφασίζοντας για το μέλλον τους και όχι να είναι απλοί παρατηρητές.

Στην εξαγγελία της υποψηφιότητάς σας διαπιστώνει κάνεις ότι πέραν από όνειρα για τον τόπο είσαστε και διατεθειμένη να αφιερώσετε χρόνο και να εργασθείτε σκληρά με ανιδιοτέλεια και υπευθυνότητα για την επίτευξη των στόχων τόσο του ΔΗΣΥ όσο και της κοινωνίας. Από που πηγάζει αυτή η αποφασιστικότητα;

Προέρχομαι από μια οικογένειά έντονα πολιτικοποιημένη η οποία αγάπησε και υπηρέτησε αυτή την παράταξη με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια από την ίδρυση της. Από μικρή παρακολουθούσα την πορεία αυτού του κόμματος κάτω από αντίξοες συνθήκες, που κατάφερε να καταξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου και να είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας. Ο αείμνηστος ιδρυτής του κόμματος μας Γλαυκος Κληρίδης άφησε παρακαταθήκες οι οποίες αγγίζουν την καρδία κάθε Κυπρίου. Την αγάπη για τον Ελληνισμό και τη θρησκεία, τον Δυτικό προσανατολισμό της Κύπρου μας που κατάφερε με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και την αγάπη για την πατρίδα μας, και ειδικά τον αγώνα για επανένωση της.

Είναι η εμπλοκή αυτή ενδεχομένως και ένας προθάλαμος για περαιτέρω εμπλοκή με τα κοινά στο μέλλον;

Κάθε άνθρωπος έχει τις φιλοδοξίες του. Είναι θεμιτό σε ένα δημοκρατικό και φιλελεύθερο Κόμμα όπως είναι ο ΔΗ.ΣΥ να σου δίνονται οι ευκαιρίες να υλοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες εφ’ όσον αποδείξεις ότι αξίζεις την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Ας μην ξεχνάμε ότι η μητέρα μου η Έλενα Λαζάρου ήταν η πρώτη γυναίκα η οποία εκλεγηκε Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Πάφου. Φιλοδοξία μου είναι να υπηρετήσω τη παράταξη μου από όποιο πόστο και αν βρεθώ με εντιμότητα ανιδιοτέλεια και σκληρή δουλειά στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Κάθε έπαλξη στην οποία βρίσκομαι ή στο μέλλον μπορεί να βρεθώ θα αποτελέσει για μένα το εφαλτήριο για προσφορά και σκληρή δουλειά και αυτό είναι υπόσχεσή μου.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ;

Φίλοι και φίλες δηλώνω σήμερα παρούσα διεκδικώντας μια από τις θέσεις των μελών του πολιτικού γραφείου. Όραμα μου ως νέος άνθρωπος είναι ένας δυνατός ΔΗ.ΣΥ που θα αφήσει οριστικά πίσω ότι μας πλήγωσε και μας απογοήτευσε αλλά και ένα προβληματισμό για να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δεν θα ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις.

Θέλω και εγώ να βάλω το λιθαράκι μου στην ανανέωση της παράταξης μας. Μιας παράταξης που στέκει γερά στις αξίες και αρχές του αείμνηστου προέδρου μας Γλαύκου Κληρίδη για το καλό του τόπου μας και για να επανενώσουμε την πατρίδα μας. Για να έχουμε ένα δυνατό ΔΗ.ΣΥ που που θα αποτελεί εγγύηση ασφάλειας για την πατρίδα μας σε όλους τους τομείς.

Υπόσχομαι λοιπόν ότι αν αγκαλιάσετε την υποψηφιότητα μου και με τιμήσετε με τη ψήφο σας θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ενδυνάμωση του ΔΗ.ΣΥ μα προπαντώς για να επανενώσουμε τη βάση της παράταξης μας με την ηγεσία. Να ανανεώσουμε τις κλαδικές και τοπικές μας επιτροπές. Να στήσουμε ένα μηχανισμό σωστής επεξεργασίας προβλημάτων των μελών μας σε τοπικό και επαρχιακό επίπεδο τα οποία θα μεταφέρονται σωστά στην ηγεσία μας που τα τελευταία χρόνια λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε σαν χώρα (οικονομία, πανδημία, μεταναστευτικό) έχει δυστυχώς αποκοπεί από τη βάση της.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ