Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας – Διαβάστε αναλυτικά

Ψηλή πίεση επηρεάζει την Κύπρο, με τον καιρό σήμερα να είναι αίθριος και να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες τοπικά στα ορεινά δυνατό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα δυτικά, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και τοπικά βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά παροδικά τοπικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Τετάρτη,ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αργότερα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα. Το βράδυ, αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη αναμένεται μικρή πτώση, για να κυμανθεί γενικά κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 6 εκατοστά.

Support Local Business
Translate »