Επιστρέφει το χειμωνιάτικο σκηνικό – Βροχές / καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει την περιοχή μας σήμερα το απόγευμα φέρνοντας τοπικές βροχές/καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ενώ διαδοχικές μικροδιαταραχές θα επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι και το τέλος του μήνα. 

Χθες Τρίτη, η θερμοκρασία σημείωσε ελαφρώς πτώση λόγω της αυξημένης νεφοκάλυψης, η οποία έφτασε γύρω στους 16-17 βαθμούς βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 17-18 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Σήμερα Τετάρτη, σφήνας ύφεσης πλανητικής κλίμακας επηρεάζει την ανατολική Ευρώπη με επέκταση προς την ανατολική Μεσόγειο, ενώ σπασμένη γραμμή λαίλαπας που θα προηγείται του ψυχρού μετώπου του βαρομετρικού χαμηλού με κέντρο τη Μαύρη Θάλασσα θα επηρεάσει την περιοχή μας το απόγευμα προς νωρίς το βράδυ και αρχικά από τα δυτικά/βορειοδυτικά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά/βορειοδυτικά με γρήγορη ανατολική κίνηση και μέχρι νωρίς το βράδυ, οι τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα έχουν κινηθεί ανατολικότερα με τον καιρό να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.

Ωστόσο, κάποια μεμονωμένα φαινόμενα πιθανό να συνεχίσουν κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι και ριπαίους ανέμους.

Αρχικά στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να παρατηρηθεί βροχή ενώ μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, καθώς πιο ψυχρή αέρια μάζα θα αρχίσει να εγκαθίσταται στην περιοχή μας, τα όποια φαινόμενα παρατηρούνται θα μετατραπούν σε χιόνι. Παράλληλα, πριν το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, αναμένεται να παρατηρηθεί πρόσκαιρα αραιή σκόνη από τη Βόρειο Αφρική, η οποία θα εκτοπιστεί γρήγορα ανατολικότερα με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου. 

H θερμοκρασία σήμερα Τετάρτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18-20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 19-21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Αύριο Πέμπτη, η περιοχή μας θα βρίσκεται κάτω υπό την επήρεια της σφήνας ύφεσης πλανητικής κλίμακας και αβαθές βαρομετρικού χαμηλού στην επιφάνεια μεταξύ Κύπρου – Τουρκίας. Παράλληλα, ακόμα ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται στα βορειοδυτικά παράλια της Αιγύπτου, το οποίο θα κινηθεί ανατολικά/βορειοανατολικά.

πηγή kitasweather

Support Local Business
Translate »