Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα σε Λεμεσό και Πάφο μετά το lockdown

Σε 45 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο. Στις 12 σήμερα το μεσημέρι αρχίζουν οι έλεγχοι σε σχέση με την μετακίνηση προσώπων από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου καθώς και μεταξύ των δύο επαρχιών .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 06:00 σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 2.164 έλεγχοι.

Σημείωσε ότι από τις 45 καταγγελίες πολιτών, οι 14 αφορούσαν διακινήσεις μετά την απαγόρευση διακίνησης σε όλες τις επαρχίες, οι 24 αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, οι 4 μη χρήση μάσκας σε αυτοκίνητα και άλλες 3 μη χρήση μάσκας σε υποστατικά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 352 έλεγχοι με 15 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 301 έλεγχοι με 9 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 439 έλεγχοι με 8 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 378 έλεγχοι με 4 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 492 έλεγχοι με 6 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 77 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 3 πολίτες.

Άλλους 125 ελέγχους διενήργησε η Λιμενική Αστυνομία, χωρίς να γίνουν καταγγελίες.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας οι έλεγχοι σε σχέση με την μετακίνηση προσώπων από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου καθώς και μεταξύ των δύο επαρχιών θα αρχίσουν η ώρα 1200 σήμερα το μεσημέρι , ώστε να δοθεί ο χρόνος στους εργαζόμενους που αναφέρονται στο διάταγμα να εξασφαλίσουν την σχετική εξουσιοδότηση από τους εργοδότες τους.

Support Local Business
Translate »