Εκτός Υπηρεσίας πυροσβέστες που αρνούνται να κάνουν rapid τεστ

Άδεια άνευ απολαβών δόθηκε σε δύο εποχιακούς  πυροσβέστες που ανήκουν στο ωρομίσθιο προσωπικό σταθμού της ορεινής Λευκωσίας επειδή αρνούνται προβούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μέσω επιστολής τους προς τον διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζητούν διαβεβαιώσεις ότι η εξέταση δεν θα αλλάξει το DNA τους.

Ως απάντηση στην επιστολή τους ο διευθυντής της Πυροσβεστικής, Πόλυς Χατζηβασιλείου, ανέφερε στους δύο συναδέλφους πως δεν μπορεί να τους δώσει τέτοια διαβεβαίωση γιατί δεν είναι ειδικός.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, αστυνομικοί και πυροσβέστες που δεν έχουν εμβολιαστεί να προβαίνουν σε εξετάσεις όπως προνοούν τα πρωτόκολλα για να εισέλθουν στους χώρους εργασίας τους, για τον λόγο αυτό  παραμένουν εκτός υπηρεσίας για τρεις μήνες αλλά και όσο καιρό αρνούνται να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα του δειγματοληπτικού ελέγχου.

Σημειώνεται πως, παρόμοια επιστολή είχαν αποστείλει τους προηγούμενες μήνες προς τους αρμόδιους(σ.σ. Υπουργείο Παιδείας) και αριθμός εκπαιδευτικών που επίσης ζητούσαν διαβεβαιώσεις για την πιθανή αλλοίωση του DNA τους από την εξέταση.

Support Local Business
Translate »