21.9 C
Paphos
Tuesday, May 21, 2024

Εκδήλωση διαμαρτυρίας 200 υπαλλήλων Εμπορικού Κέντρου της Πάφου για την απόφαση του τερματισμού της λειτουργίας του

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα διακόσιοι περίπου υπάλληλοι του Εμπορικού Κέντρου Κόροιβος διαμαρτυρόμενοι κατόπιν αιτήματος του Δήμου Πάφου , για την έκδοση δικαστικού διατάγματος για τερματισμό της χρήσης και λειτουργίας του Εμπορικού Κέντρου Κόροιβος στην Πάφο όπου στεγάζονται διάφορες εμπορικές δραστηριότητες.

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “Κάτω τα χέρια από τον Κόροιβο”,”δώστε μας τις δουλειές μας πίσω”και “έτσι αλλάζει η Πάφος”οι διακόσιοι εργαζόμενοι του Εμπορικού Κέντρου πραγματοποίησαν πορεία από το πολυκατάστημα με αφετηρία το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ακολούθως επέδωσαν υπόμνημα στον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου το οποίο παρέλαβε ο Δημοτικός Γραμματέας του Δ. Πάφου Θέμης Φιλιππίδης, μέσω του οποίου, εξέφρασαν την λύπη τους για την εξέλιξη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά μετά τις 14 Νοεμβρίου 2021, να είναι άνεργοι μέσα στις γιορτινές αυτές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και πολλές δεκάδες χιλιάδες καταναλωτών να μην μπορούν να εξυπηρετηθεί. Κάλεσαν επίσης τον Δήμαρχο Πάφου να παρέμβει άμεσα και να κάνει ότι είναι αναγκαίο να γίνει για να μην τερματιστεί η λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου Κόροιβος σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους, τον κόσμο και την οικονομία του τόπου.

Επεσήμανε επίσης πως το Εμπορικό Κέντρο Κόροιβος, είναι αδειοδοτημένο και λειτουργεί από το 2001 , πέραν των 20 χρόνων, ομαλά με ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα ως πολυκατάστημα. Σύμφωνα με το υπόμνημα πληροφορήθηκαν επίσης και διαπίστωσαν ότι υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με ημερομηνία 11/12/18 με την οποία εξουσιοδοτείται ο Δήμος Πάφου να εκδώσει την τροποποιητική πολεοδομική άδεια στο Εμπορικό Κέντρο Κόροιβος για να λειτουργήσει ως πολυκατάστημα.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων η Κωνσταντίνα Σαράφη η οποία επέδωσε και το υπόμνημα σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου είναι η τελευταία τους ελπίδα και ως εργαζόμενοι του Εμπορικού Κέντρου, απευθύνουν έκκληση προς τον Δήμαρχο Πάφου, όπως είπε, να αποτρέψει το κλείσιμο του πολυκαταστήματος που πέραν από τους διακόσιους υπαλλήλους του, απασχολεί και πολλούς προμηθευτές, μεταφορείς, φορτοεκφορτωτές και φρουροί, για τη συντήρηση του Εμπορικού Κέντρου.
Η πορεία μας συνέχισε, είναι ειρηνική με στόχο την ευαισθητοποίηση του Δημάρχου Πάφου σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Το Εμπορικό Κέντρο του Κοροίβου συνέχισε, αποτελεί έναν οικονομικό πνεύμα για την πόλη της Πάφου που εξυπηρετεί ντόπιους και ξένους.

Εξάλλου υπάλληλος του Εμπορικού Κέντρου Λιβάη Κόκκινου χαρακτήρισε απαράδεκτη την εξέλιξη αυτή ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα της πανδημίας που αντιμετώπισε ο τόπος, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες. Σ’ αυτή την περίοδο συνέχισε , επιβάλλεται η στήριξη των επιχειρήσεων του τόπου και όχι το κλείσιμο τους.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρέστη ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου Χαράλαμπος Πάζαρος ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε “βρίσκομαι σήμερα εδώ για να εκφράσω την αμέριστη στήριξη μου προς τους εργαζόμενους του Εμπορικού Κέντρου Κόροιβος” μετά την απόφαση , όπως είπε, “ η οποία θα οδηγήσει 200 περίπου οικογένειες στην ανεργία”.

Kάλεσε επίσης όσους ασχολούνται με τα κοινά να μάθουν να πολιτεύονται με ανθρωπιά και κατανόηση προς τους συνανθρώπους μας , σημειώνοντας πως δεν μπορούμε να θυμόμαστε τους συνανθρώπους μας όταν υπάρχουν εκλογές και μετά να προσπαθούμε να ισοπεδώσουμε τα πάντα. Είπε ακόμη, πως είναι στην εξουσία του Δήμου Πάφου να εκδοθεί ειδική πολεοδομική άδεια, στο Εμπορικό Κέντρο Κόροιβος και να αναγνωριστεί ως πολυκατάστημα. Ζητούμε συνέχισε ο κ. Πάζαρος να αναγνωριστεί αυτή η εξουσία που έχει εκδώσει το Υπουργικό Συμβούλιο ή το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου να αποφασίσει εν τη σοφία του . Οκ. Πάζαρος σημείωσε πως ο χειμώνας είναι πολύ δύσκολος και οφείλουμε να βρούμε αυτές τις λύσεις ούτως ώστε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας , κατέληξε

“Δήμος Πάφου”

Όχι στην εργαλειοποίηση των εργαζομένων υπεραγοράς, καλεί ωστόσο με πρόσφατη ανακοίνωση του ο Δήμος Πάφου

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Πάφου αναφέρεται στο ιστορικό της δικαστικής διαφοράς μεταξύ του ως πολεοδομική αρχή και της υπεραγοράς από το 2014 που κατέληξε, μεταξύ άλλων, με την έκδοση δικαστικού διατάγματος στις 14 Σεπτεμβρίου για τερματισμό της χρήσης του κτιρίου της υπεραγοράς μέσα σε δύο μήνες από τις 14.9.2021, εκτός εάν στο μεσοδιάστημα εξασφαλιστεί πιστοποιητικό τελικής έγκρισης από την αρμόδια Αρχή, δηλαδή τον Δήμο Πάφου.

Ο Δήμος Πάφου σημειώνει ότι «η εν λόγω υπεραγορά λειτουργεί παράνομα ως πολυκατάστημα με αυθαίρετες μεγάλης έκτασης προσθηκομετατροπές, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στο χώρο στάθμευσης, για τις οποίες εκκρεμεί ποινική υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου».

«Αντί οι ιδιοκτήτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν τους εργαζομένους στην επιχείρηση με προφανή σκοπό να εκβιάσουν τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Ο Δήμος Πάφου καλεί την ιδιοκτήτρια εταιρεία «να σεβαστούν έστω και τώρα την απόφαση του Δικαστηρίου και δείχνοντας έμπρακτα έγνοια για τους υπαλλήλους της επιχείρησης, να προχωρήσουν τάχιστα στην άρση όλων των παρανομιών στο εν λόγω κτίριο ώστε να εξασφαλίσουν τις άδειες που ορίζει η νομοθεσία».

Με τον τρόπο αυτό, θα ανταποδώσουν το ελάχιστο που οφείλουν στην κοινωνία και τον τόπο μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

της Κικής ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ