23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό 2 Απριλίου 2016

Ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου ανακοινώνει ότι το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, διοργανώνει Παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης.

Ο Αυτισμός είναι ένα σύνδρομο, τα συμπτώματα του οποίου σχετίζονται με σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία, την κοινωνική επαφή, τις διαπροσωπικές σχέσεις και συμπεριφορά. Η απουσία υποδομών και το γεγονός ότι ο αριθμός των ατόμων που διαγιγνώσκονται με Αυτισμό αυξάνεται ραγδαία επιβάλλει την ενημέρωση του κοινού, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο και τη μελλοντική τους εξασφάλιση.

Τα τέσσερα Κέντρα Ημέρας που λειτουργεί ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου στοχεύουν στην επίτευξη των πιο πάνω σκοπών και τη διεξαγωγή εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η 2α Απριλίου γιορτάζεται παγκοσμίως μέσω της εκδήλωσης Light it up Blue. Κτίρια και ιστορικά μνημεία σε πολλές χώρες, όπως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, το Empire State Building, ο Νότιος Πόλος, ο πύργος Άιφελ, ο πύργος της Πίζα, οι πυραμίδες της Αιγύπτου, το άγαλμα του Χριστού στη Βραζιλία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα κ.λπ. φωτίζονται με το χρώμα μπλε (το χρώμα του αυτισμού) με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Σε αυτά τα πλαίσια, στην Κύπρο θα φωταγωγηθούν κτίρια και μνημεία και θα πραγματοποιηθούν πορείες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.
Χορηγός της πορείας είναι η εταιρία Orbex Forex Broker, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Είναι μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο των διαδικτυακών συναλλαγών που σκοπός της είναι να εξυπηρετεί τους πελάτες της με υπευθυνότητα.
Τα κτίρια που θα φωταγωγηθούν φέτος είναι τα εξής:
1 Δημαρχείο Λευκωσίας
2 Δημαρχείο Λεμεσού

3 Δημαρχείο Κερύνειας

4 Δημαρχείο Λατσιών
5 Δημαρχείο Στροβόλου

6 Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου

7 Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, Λευκωσία
8 Ανώτατο Δικαστήριο Λευκωσίας

9 Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου
10 Μεσαιωνικό κάστρο Λεμεσού

11 Μεσαιωνικό κάστρο Κολοσσίου
12 Μεσαιωνικό κάστρο Λάρνακας
13 Αρχαιολογικός Χώρος Χοιροκοιτίας
14 Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Κουκλιών

15 Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου
16 Κυπριακό Μουσείο, Λευκωσία
17 Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού
18 Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λάρνακας

19 Κτήριο Διοίκησης Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Κύπρου, Λευκωσία

20 Τράπεζα Πειραιώς, Λευκωσία

21 Royal Crown Insurance, Λευκωσία

22 G4S (κτήριο Group 4), Λευκωσία

23 Tower 25, Λευκωσία

26 Presse Café Σταυρού, Λευκωσία

25 Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πύργος Ρολογιού στα Κεντρικά Κτήρια Καλλιπόλεως, Λευκωσία

26 Πανεπιστήμιο Frederick, Λευκωσία

27 Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πάφος

28 Κτήριο Πρυτανείας Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεμεσός

 

Οι πορείες στις 2 Απριλίου θα διεξαχθούν ως ακολούθως:

Στη Λευκωσία η πορεία θα ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ. με εκκίνηση και τερματισμό το Δημαρχείο Λευκωσίας, το οποίο και θα φωταγωγηθεί. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν στις 7.00 μ.μ. ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και αντιπρόσωπος του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου. Την πορεία θα συνοδεύουν οι μοτοσικλετιστές Chopper Cyprus και θα υποδεχτεί η Φιλαρμονική Αστυνομίας Κύπρου.

Στη Λεμεσό η πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 μ.μ. με εκκίνηση το Κέντρο Παρέμβασης Λεμεσού (Διστόμου 15) και τερματισμό το Δημαρχείο Λεμεσού στις 7.00 μ.μ. το οποίο και θα φωταγωγηθεί. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού κ. Σάββας Στούππας και αντιπρόσωπος του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου. Την πορεία θα συνοδεύει το Σώμα Οδηγών Αμμοχώστου με την μπάντα τους και το Σώμα Οδηγών Λεμεσού. Θα προπορεύεται αυτοκίνητο από το μουσείο Αυτοκινήτου.

Στην Πάφο η πορεία θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. με εκκίνηση το Κέντρο Παρέμβασης Πάφου (Εύρου 4) και τερματισμό το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στις 7.30 μ.μ. το οποίο και θα φωταγωγηθεί. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και αντιπρόσωπος του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου. Την πορεία θα συνοδεύσουν οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές ΚΟΥ ΚΟΥ ΑΟ, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ευαγόρα Παλλικαρίδη, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάφου, η ομάδα παιδιών της καλαθόσφαιρας ΑΠΟΠ, το 52ο Σύστημα Προσκόπων Πάφου, το Σωματείο Δρομέων Στέλιος Κυριακίδης και η Κοινοτική Αστυνόμευση Πάφου. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο κλειστό Γήπεδο Α’ Λυκείου Αρχ. Μακαρίου Γ’ (έναντι caza café).

Η εκδήλωση τελεί υπό την υψηλή προστασία της Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπλέον εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Λεμεσό και Λάρνακα.

 

Λεμεσός
Μουσική εκδήλωση στη πλατεία Μαρίνας Λεμεσού από 5.30μμ μέχρι και 8.00μμ με σκοπό την ενημέρωση και οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου.

 

Λάρνακα

Παζαράκι απέναντι από την εκκλησία Παναγίας Αγγελόκτιστης στο Κίτι από 09.00 πμ μέχρι και αργά το απόγευμα με σκοπό την ενημέρωση και οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου.

 

Ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι συνδράμουν στις εκδηλώσεις του Light it up Blue, είτε μέσα από την ευγενική χορηγία πόρων ή άλλων μέσων για την επιτυχή διοργάνωση των εράνων, τη μπλε φωταγώγηση κτιρίων και μνημείων, μέσα από τη συμμετοχή στις πορείες ή με άλλους τρόπους για την καλύτερη δυνατή γνωστοποίηση και διάχυση των προβλημάτων που συνοδεύουν το σύνδρομο του Αυτισμού.

Το γεγονός ότι κάθε χρόνο περισσότεροι συμπολίτες μας, παρά τις δυσκολίες που περνά ο τόπος μας, αγκαλιάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού εφοδιάζει τις οικογένειες των ατόμων με Αυτισμό με δύναμη και ελπίδα.

Η συμμετοχή των συμπολιτών μας σε αυτές τις εκδηλώσεις και φέτος, θα αποδείξει για ακόμη μια φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για ολόκληρη την κοινωνία μας.

Σύνδεσμος

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ