Εκατό πολίτες εμβολιάστηκαν χθες στο walk – in στην Πάφο


Εκατό πολίτες εμβολιάστηκαν χθες στο walk – in, που λειτούργησε στην πρώην οικία Επάρχου, ενώ οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και σήμερα με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών για εμβολιασμό από τις 08:30 μέχρι τις 3 το απόγευμα .

Στο walk-in στην πρώην οικία Επάρχου που χθες εγκαινίασε την λειτουργία του ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας ο οποίος επισκέφτηκε τον χώρο συνοδευόμενος από τη ΓΔ του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, τον Δήμαρχο Πάφου και τον Μητροπολίτη Πάφου, δεν θα γίνονται επαναληπτικές δόσεις σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, αλλά μόνο νέοι εμβολιασμοί, ενώ θα χορηγείται προς το παρόν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

Αρκετοί κάτοικοι της Πάφου έσπευσαν στο χώρο και συνεχίζουν να προσέρχονται προκειμένου να εμβολιαστούν. Κάποιοι εξ αυτών είχαν νοσήσει, και κάποιοι που αν και υπήρξαν αρνητές αντιλήφθηκαν το μέγεθος της πανδημίας και προχώρησαν σε δεύτερες σκέψεις, αντικρίζοντας θετικά τον εμβολιασμό τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο κέντρο Waik –in στην πρώην Οικία Επάρχου σε πρώτη φάση θα μπορούν να εμβολιάζονται δικαιούχοι του Γενικού Συστήματος Υγείας ( ΓεΣΥ) και αργότερα και άλλα άτομα που δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα υγείας της Κύπρου.

Σημειώνεται πως τα κέντρα αποτελούν πρακτική που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες του εξωτερικού για την περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας για εμβολιασμό. Στο μεταξύ στον ίδιο χώρο στην πρώην Οικία Επάρχου, Πάφος επί της οδού Γρίβα Διγενή από τις 8.30 π.μ.-7.30 μ.μ. συνεχίζεται και η δειγματοληψία των rapid test.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας μέχρι τις 20 Ιουλίου σημαντικά αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη παρατηρείται στις μεγαλύτερες ηλικίες. Συγκεκριμένα στην ηλικιακή ομάδα 60 με 69 το ποσοστό εμβολιασμού είναι στο 85,1% ακόμη ψηλότερο στο 93,5% είναι το ποσοστό για τις ηλικίες 70-79, ενώ το υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης αφορά άτομα άνω των 80 ετών και φθάνει 94,1%.

Το αντίστοιχο ποσοστό για την ηλικιακή ομάδα 30-39 φθάνει το 60,8%, άτομα από 40 μέχρι 49 ετών έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση σε ποσοστό 79,8% και 77,1% είναι το ποσοστό για τις ηλικίες 50 με 59 ετών.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά παγκύπρια στοιχεία που παρουσίασε η ΓΔ του Υπουργείου Υγείας μέχρι χθες το πρωί 6000 πολίτες είχαν εμβολιαστεί στα κέντρα εμβολιασμού waik – in. Επίσης, δήλωσε πως για τις ηλικίες 16- 17 ετών περίπου 4.664 εμβολιάστηκαν, ενώ εμβολιάστηκε ακόμη και ένας πολύ μεγάλος αριθμός από υπαλλήλους των ξενοδοχείων.Επεσήμανε τέλος πως τα ποσοστά (εμβολιασμού) με την πρώτη δόση είναι 71,7 % παγκύπρια και για τη δεύτερη δόση το 63,2%”.

Όσον αφορά τον θάλαμο covid – 19 στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε χθες πως μέχρι την Τετάρτη αναμένεται η επαναλειτουργία του.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

Support Local Business