Δυστυχώς κλείνουν οι Ά Βοήθειες του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός από την επόμενη Τρίτη

Στη οδυνηρή απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) από την 1η Δεκεμβρίου προχωρεί η διεύθυνση του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου Ευαγγελισμός. Μετά από σειρά διαβουλεύσεων με τον ΟΑΥ τελικά δεν κατέστει δυνατόν να καταλήξουν οι δυο πλευρές σε συμφωνία, παρά τις γενναίες υποχωρήσεις που έκανε ο Ευαγγελισμός.

Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή δημιουργεί άσχημη δεδομένα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Πάφο αφού πλέον το μόνο ΤΑΕΠ που θα λειτουργεί θα είναι αυτό του Γενικού Νοσοκομείου. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί παράλληλα σειρά ερωτημάτων στους κατοίκους της Πάφου αφού σε ένα ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου, όπως συνέβη και με την 1η φάση της πανδημίας του κορωνοϊού, ουσιαστικά η Επαρχία μας μένει δίχως Τμήμα Ά Βοηθειών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κληθείς από το Pafos Press ο Διευθύνων Σύμβουλος του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Δρ Νέστορας Μιχαήλ να σχολιάσει τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ανέφερε τα εξής:

“Είναι με πόνο ψυχής που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Με πλήρη υπευθυνότητα σας λέω ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την προσπάθεια να στηριχθεί το κρατικό νοσηλευτήριο. Την ίδια στιγμή όμως δεν μπορεί ο κόσμος της Πάφου να μην έχει μια δεύτερη επιλογή για μια επείγουσα ανάγκη.

Δεν μπορεί όλες οι κλινικές, σε όλες τις περιπτώσεις να αντιμετωπίζονται με ισοπεδωτική προσέγγιση και κατα το δοκούν. Δεν γίνεται στην μια περίπτωση διαβουλεύσεων να λαμβάνονται κάποια δεδομένα υπόψη και στην άλλη ο ΟΑΥ να μη βάζει στην εξίσωση την ίδια λογική και τις ανάγκες του κόσμου.

Εκτός από οικονομικό, είναι και πρακτικό το θέμα, καθαρά λειτουργικό. Δεν γίνεται να έρχεται ο ασθενής στον προσωπικό του ιατρό ή τον ειδικό ιατρό και να είναι μέσω ΓΕΣΥ και να κατεβαίνει στις Ά Βοήθειες και να πληρώνει.

19 χρόνια κρατήσαμε το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου μας με μεγάλη προσπάθεια, μέχρι και σε σημείο που έπρεπε να το στηρίξουμε οικονομικά γιατί δεν μπορούσε να σταθεί από μόνο του, σήμερα όμως τα πράγματα με την ένταξη στο ΓΕΣΥ έφτασαν στο τέρμα, ειδικά με τον τρόπο που η διοίκηση του ΟΑΥ δείχνει να αντιλαμβάνεται τα νέα δεδομένα. Υποχωρήσαμε αρκετά στις προτάσεις μας αλλά φαίνεται δεν υπάρχει προθυμία για να βρεθεί λύση, αν ήθελαν θα συμφωνούσαμε”.

Support Local Business
Translate »