12.9 C
Paphos
Monday, February 6, 2023

Δύσκολη χρονιά το 2022 εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου   

Δύσκολη χαρακτήρισε την απερχόμενη χρονιά τo 2022 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας πως ξεκίνησε με υψηλές ελπίδες αφού η πανδημία άρχισε να υποχωρεί ωστόσο η κρίση στην Ουκρανία ανέτρεψε  τα σχέδια ολονών.   

Σε δηλώσεις του  ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως και αυτή τη χρονιά οι ξενοδόχοι έδειξαν ευελιξία και στράφηκαν προς άλλες  μικρές και καινούργιες αγορές  προς κάλυψη της διαφοράς.   

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εν μέρος συνέχισε, καλύφτηκε η διαφορά του χάσματος της Ρωσίας  σημειώνοντας πως η χρονιά έκλεισε περίπου στο 80% σε σχέση με το έτος 2019 από πλευράς αφίξεων και πληροτήτων.  Εξέφρασε την ικανοποίηση του ωστόσο, αφού, όπως είπε, τα εισοδήματα ήταν ελαφρώς καλύτερα από το ποσοστό πληρότητας  και αναφέροντας πως η πτώση των εισοδημάτων ήταν στο 15% σε σχέση με το 2019 που θεωρείται χρονιά ρεκόρ.   

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου εκτίμησε πως άρχισε να επισκέπτεται καλύτερος τουρίστας τα ξενοδοχεία της Πάφου όσον αφορά τα χρήματα που ξόδευε και για μια  υψηλού επιπέδου εμπειρία στα ξενοδοχεία της Πάφου και γενικότερα της  επαρχίας.   

Πρόσθεσε πως η ψηφιακή καμπάνια που έκαναν οι ξενοδόχοι της Πάφου σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας  Πάφου και τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας απέδωσε και φέτος και καλύτερα αφού, όπως είπε, “κάθε χρόνο κτίζουμε στα προηγούμενα χρόνια”, κατά την έκφραση του.  

Παρόλο που οι πληρότητες εξελίχτηκαν να είναι σχετικά ικανοποιητικές παρατηρήθηκαν τόνισε λειτουργικά προβλήματα με την έλλειψη εργατικού δυναμικού, και αύξηση στα κόστα τροφοδοσίας, και ηλεκτρικής ενέργειας , με αποτέλεσμα η κερδοφορία των ξενοδοχείων να έχει πληγεί.   

Ο κ. Μιχαηλίδης ερωτηθείς σχετικά σημείωσε πως δεν μπορεί να κάνεις πολύ μεγάλες προβλέψεις και σχέδια διότι τα γεγονότα στον κόσμο αλλάζουν , υπάρχουν γεωπολιτικές καταστάσεις που μπορεί να αλλάξουν άρδην την κατάσταση . Πρέπει είπε, « να είμαστε συνεχώς ευέλικτοι και να μπορούμε να αντιδρούμε στις αλλαγές γρήγορα για να περιορίζεις πάντα τη πιθανή ζημιά».  

Είπε ακόμη πως το Υφυπουργείο Τουρισμού έδειξε ευελιξία και στήριξε καινούργιες αγορές αναφέροντας πως ήταν μια κοινή προσπάθεια που έφερε υπό τις περιστάσεις πολύ καλά αποτελέσματα.   

Όσον αφορά το 2023 ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι κάπως νωρίς για προβλέψεις. Η πληροφορία είπε που έχουμε από το World Travel Market ήταν το Νοέμβριο του 2022 όπου εκεί  διαφάνηκε πως  ενδιαφέρον από την αγγλική αγορά που είναι και η πιο μεγάλη αγορά της Πάφου υπάρχει και παρόλη την οικονομική κρίση που περνάει η Αγγλία. Υπάρχουν είπε, κρατήσεις που έρχονται ωστόσο περί τα τέλη Ιανουαρίου  μέσα του Φεβρουαρίου οι ενδείξεις θα είναι πιο σαφής, συμπλήρωσε και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα πάντα μπορεί να αλλάξουν.   

Σε σχέση με τις διαθέσιμες κλίνες ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως 8,000 περίπου κλίνες είναι διαθέσιμες αυτή την περίοδο και σημειώνοντας πως υπάρχουν ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών στην επαρχία Πάφου που είναι σε λειτουργία. Ακολούθως αναφέρθηκε και στις καλές καιρικές συνθήκες που συμβάλουν στην ικανοποίηση των πελατών κατά την εδώ διαμονή τους. Ο καλός καιρός συνέχισε ενισχύει το μήνυμα ότι η Πάφος έχει εξαιρετικό καιρό και τον χειμώνα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ