Δρ.Βωνιάτης: Πιθανόν να χρειαστεί παράταση του lockdown – Ελπίδες για καλοκαίρι

Προβληματισμό προκαλεί η αύξηση του ποσοστού θετικότητας στη κοινότητα με την χθεσινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας να καταδεικνύει το ποσοστό στο 2,07%.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο δρ Μιχάλης Βωνιάτης διευκρινίζοντας πως είναι νωρίς να δούμε αποτελέσματα από το lockdown.

«Είχαμε μια αύξηση που ίσως οφείλεται στη μεγάλη κοσμοσυρροή το Σαββατοκύριακο πριν το lockdown, σε χώρους εστίασης, παραλίες και εμπορικά κέντρα».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι με τα σημερινά δεδομένα πιθανόν να χρειαστεί παράταση του lockdown, αλλά διευκρίνισε ότι αυτό θα φανεί περισσότερο την επόμενη εβδομάδα.

«Σε μια εβδομάδα το πολύ θα πρέπει να είμαστε σε θέση να πούμε κατά πόσο πρέπει να παραταθούν τα μετρά του lockdown για ακόμη μια εβδομάδα. Το ευχάριστο είναι ότι έχει πάρει εντατικούς ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα» είπε.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε και να ελέγξουμε την κατάσταση και να βγούμε από αυτή την πανδημία είναι ο εμβολιασμός.

«Η άρνηση του προβλήματος είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να δεχτούμε το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε σωστά, η επιστήμη και η τεχνολογία είναι στο πλευρό μας» τόνισε.

Κλείνοντας είπε τα εξής: «Θέλω να ελπίζω ότι θα είναι η τελευταία καραντίνα και θα οδηγηθούμε σε ένα καλοκαίρι όπως το περσινό ή και καλύτερο. Πιστεύω ότι θα είναι και καλύτερο αν όλοι εμβολιαστούμε».

Support Local Business
Translate »