Δρ. Καραγιάννης: «Χωρίς εμβολιαστική κάλυψη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»

Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι φτάσαμε στην κορύφωση της έξαρσης, εξαιτίας του μειωμένου αριθμού των διαγνωστικών τεστ που γίνονται εξαιτίας του lockdown, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Υπάρχουν τρομερά σκαμπανεβάσματα τις τελευταίες μέρες, όπως είπε.

Όσον αφορά τη μείωση των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες μέρες, ο κ. Καραγιάννης είπε πως αυτό εξαρτάται από το δείγμα της κάθε ημέρας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημείωσε παράλληλα πως υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που εντοπίστηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται για άτομα που ήταν στενές επαφές, αλλά για άτομα που πιθανόν να παρουσίασαν συμπτώματα.

Όσον αφορά το lockdown και πότε αναμένουμε να διαφανούν τα αποτελέσματά του, ο κ. Καραγιάννης απάντησε στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Ξεκαθάρισε την ίδια ώρα πως «χωρίς την εμβολιαστική κάλυψη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν μπορούν μόνο τα lockdown να περιορίσουν τα αναδυόμενα στελέχη του ιού που είναι ιδιαίτερα προβληματικά».

Κληθείς να σχολιάσει εάν έγιναν λάθη κατά τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Καραγιάννης απάντησε πως λάθη έγιναν όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Σχετικά με το ινδικό στέλεχος του ιού, σημείωσε πως δεν γνωρίζουμε εάν βρίσκεται στην Κύπρο.

Support Local Business
Translate »